Little Italy Jouw vakantie naar Amerika begint hier!
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Little Italy

door Nina Bergh

'Buon giorno signore, ciao bella!' Kijk niet vreemd op als je dit hoort in het zuiden van Manhattan. Hier ligt Little Italy. Een wijk vol Amerikanen van Italiaanse afkomst. Voor pizza, olijfolie en charmante obers moet je hier zijn.

Little Italy is een kleine Italiaanse wijk die eigenlijk nog maar een paar straten beslaat. Het groeiende Chinatown begint langzaam de karakteristieke Europese wijk te verdringen. Ook andere kleine buurten hebben te lijden onder de groeiende Chinese populatie. Toch vind je er nog een duidelijk spoor van het Europese verleden, met veel Italiaanse winkels en ook de Italiaanse keuken is er goed vertegenwoordigd.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 51 reizen naar New York

Italiaanse keuken

Little Italy is een vriendelijke en vrolijke buurt met nauwelijks autoverkeer. De straten hangen vol Italiaanse vlaggen. Sommige appartementenblokken zijn zelfs volledig gehuld in het groen-wit-rood. Trek in iets uit de Italiaanse keuken zoals een klassieke Italiaanse pizza met als toetje tiramisu? Dan ben je hier aan het juiste adres.

's Avonds verandert Mulberry Street in Little Italy in een groot eetfestijn. Op ieder stukje stoep worden tafeltjes gedekt. Voor de deur probeert een Italiaanse gastheer of gastvrouw je naar binnen te lokken. De geur van vers bereide pasta en smeulende houtovens is nauwelijks te weerstaan. Bon Appetit!

San Gennaro

De historische Italiaanse wijk bestaat inmiddels vooral uit restaurants en winkeltjes, toch komen Amerikaanse Italianen hier nog altijd samen. Familiefeesten en de vieringen van beschermheiligen vinden traditiegetrouw hier plaats.

In het gedeelte tussen Canal Street en Spring Street wordt rond half september het feest van San Gennaro gevierd. San Gennaro is de beschermheilige van Napels. Tijdens de dag van de viering is er een parade, staan er overal marktkraampjes en wordt er de hele avond door gefeest.

Reizen New York

Reviews Little Italy

Italy Gardameer (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Cora van der Bijl op 11 november 2018

Italy is onze favoriet vakantie land ❤️
Dit jaar in Sirmione bij het Gardameer geweest.
Echt een aanrader zoveel mooie plekjes en heerlijk eten maar ook het oude historie is zeker de moeite waard. Wij vonden Verona en Venetië heel mooi.

Ultieme tip: Ga zeker naar Venetië zo mooi.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors