Guggenheim Museum
Like ons op Facebook

Guggenheim Museum

door Nina Bergh

Er zijn vijf Guggenheim musea in de wereld. Eén daarvan vind je in hartje Manhattan, vlak naast Central Park. Het Guggenheim Museum in New York beschikt over een indrukwekkende collectie moderne kunst.

In het Guggenheim Museum kom je werken tegen van Paul Cézanne, Pablo Picasso, Max Ernst, Vincent van Gogh en andere gevestigde namen. Maar eigenlijk is het karakteristieke, witte gebouw bijna net zo bekend als de kunstwerken die binnen hangen. Je hoeft er niet te verdwalen, er is een gratis audio tour beschikbaar en er worden dagelijkse rondleidingen georganiseerd.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 70 reizen naar New York

Solomon R. Guggenheim

Solomon R. Guggenheim begon aanvankelijk met het verzamelen van oude meesters. Dat veranderde in 1927. Hij kwam in contact met moderne kunstenaars en raakte onder de indruk van hun werk. Vooral de Europese kunststromingen spraken hem aan.

Op aanraden van kunstenaars als Wassily Kadinsky, Fernand Léger en Robert Delaunay werd de architect Frank Lloyd Wright gevraagd om een gebouw te ontwerpen voor de snel groeiende collectie van Solomon R. Guggenheim. Op 21 oktober 1959 opende het eerste museum haar deuren. Duizenden mensen stonden in de rij. Iedereen wilde het bizarre gebouw op Fifth Avenue van binnen zien.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

Guggenheim Museum tour

Je komt het museum binnen in het atrium. Hier koop je een kaartje en begint je tour langs de geschiedenis van de moderne kunst. Werp een blik naar boven en bewonder de spiraalvormige hellingbaan die omhoog slingert.

De meeste tentoonstellingen beginnen opde begane grond. Veel mensen kiezen er echter voor om de lift te nemen naar de bovenste etage en vandaar naar beneden te lopen. Vanaf het beeldenterras heb je een prachtig uitzicht over Central Park. Op de website van The Guggenheim vind je meer over de openingstijden en andere praktische informatie. 

Guggenheim Museum zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen New York

Specialisten Amerika

Reizen New York

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors