American Museum of Natural History

American Museum of Natural History

door Frans Verhagen

In het American Museum of Natural History haast je je niet. De omvang alleen al van dit van torentjes voorziene gebouw met zijn 23 onderling verbonden afdelingen maakt dit het grootste, en ik denk ook het beste museum van zijn soort ter wereld.

Zelfs een oppervlakkige waardering van zijn 36 miljoen voorwerpen kost tijd, energie en doorzettingsvermogen.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 66 reizen naar New York

Bezienswaardigheden Museum of Natural History

Na binnenkomst door de Romeinse boog aan Central Park West, loopt u in de rotunda tegen een bijna twintig meter hoog skelet aan van een Barosaurus vechtend met een Allosaurus. Kinderen genieten hiervan, en ikzelf ook, iedere keer weer.

Nieuwkomers doen er in het American Museum of Natural History goed een route te volgen die hen leidt door de verrassend levensechte diorama's van Afrikaanse en Aziatische zoogdieren, de vogels van de wereld en dan de levendige antropologische voorstellingen van mensen in Azië, Afrika en Latijns Amerika. In de Mesoamerikaanse voorstelling zijn de culturen van de Olmec, Maya, Toltec en Aztec te zien door middel van gouden hoofdtooien, versierselen en de Stone of the Sun van 20 ton.

Tentoonstellingen en shows

De eens zo voorspelbare en slecht verlichte opstellingen zijn nu vervangen door dynamische informatie en beelden: een uitstekende dinosaurussen voorstelling op de derde verdieping; de rij trompetterende olifanten in de Hall of African Mammals die recht op je af lijkt te komen; de ruim twintig meter lange kano van de Haida Indianen, gemaakt van één enkele rode ceder; de dertig meter lange replica van een blauwe walvis die boven de Ocean Life Hall zweeft; de anatomisch correcte primitieve mensen in de Hall of Human Biology and Evolution en de uitstekende ecologische tentoonstelling.

Kinderen zijn dol op de Discovery Room waar ze alles leren over natuurwetenschappen en antropologie door middel van 'discovery boxes' en dingen die ze kunnen aanraken.

Er zijn ook voortdurend nieuwe shows in het enorme Naturemax Theater, multiculturele voorstellingen in het People Center en ontdek-het-heelal shows in het Hayden Planetarium. Op de website van The American Museum of Natural History vind je meer over de tentoonstellingen en andere praktische informatie.

Reizen New York

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors