Museum of Modern Art
Like ons op Facebook

Museum of Modern Art

door Nina Bergh

Halverwege 54th Street staat het Museum of Modern Art ofwel, het MoMA. Het museum heeft een van de breedste moderne kunstcollecties in de wereld en beschikt over bijna 150.000 werken. Andy Warhol, Vincent van Gogh en Pablo Picasso.

Het Museum of Modern Art in Midtown Manhattan in New York bestaat uit zes etages. Een deel is bestemd voor de vaste collectie, de rest van de verdiepingen zijn beschikbaar voor wisselende tentoonstellingen. De uitbouw aan de zijkant van het gebouw bestaat bijna volledig uit glas. Hier heb je een prachtig uitzicht op de beeldentuin.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 68 reizen naar New York

Bezoek het MoMA

De collectie van het MoMA is behoorlijk divers, je vindt er schilderijen, beeldhouwwerken, films, boeken, foto's en installaties. Zelfs als je geen grote kunstkenner bent kom je hier wel een aantal bekende werken tegen.

Populaire topstukken van het Museum of Modern Art zijn het drieluik van Claude Monet, Waterlelies, de Sterrennacht van Vincent van Gogh en Les Demoiselles d'Avignon geschilderd door Pablo Picasso. Verder beschikt het museum over zeefdrukken en schetsen van de pop-art kunstenaars Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Ook de excentrieke kunstenaar Salvador Dali is vertegenwoordigd met een aantal van zijn meest iconische werken. Op de website van Museum of Modern Art vind je meer over de kunstenaars en andere praktische informatie.

Weleens in Zuid-Afrika geweest?

Bekijk wat er te zien en doen is in Kaapstad

MoMa store

De MoMa store is een bestemming op zich. In deze winkel van het museum kom je behalve mooie cadeaus en originele souvenirs allerlei bijzondere design producten tegen. Inmiddels vind je de MoMA Store ook op locaties buiten het museum. Twee vestigingen van de MoMA winkel zijn onlangs geopend in Korea en Japan.

De filmafdeling bezit ruim vier miljoen filmfoto's en zo'n 22.000 films. Er worden in het Museum of Modern Art regelmatig speciale filmvoorstellingen georganiseerd in combinatie met lezingen en rondleidingen.

Museum of Modern Art zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen New York

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors