East Village Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

East Village

door Frans Verhagen

Toen de Village te populair werd na de Tweede Wereldoorlog, pakte het creatieve volkje zijn biezen en verhuiste naar het noordelijk deel van de Lower East Side. Ze noemde het de East Village.

In de jaren zestig verliep de buurt, werd goor en onveilig, maar na de hippies werd het een centrum voor alternatieve lui. Zoals alle wijken, is deze de laatste jaren ook sterk vernieuwd en veryupt. Plenty rare figuren in de East Village, nog steeds, maar ook Wall Street types. Op de hoek van Broadway en 12th Street vindt u Strand Book Store, een onvoorstelbare tweedehands boekwinkel.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 3 reizen naar New York

Little India en St. Mark's Place

Rond East 6th Street ligt 'Little India': een verzameling restaurants uit India en Bangladesh. St. Mark's Place is een beroemde ontmoetingsplek voor bezoekers en bewoners van divers pluimage. Aan St. Mark's Place spillen de cafés en restaurants het trottoir op, met alle soorten muziek, van reggae tot hypnotiserende hiphop, knalde uit clubs, pubs en toeristenwinkeltjes. Rustiger is Tompkins Square Park waar de geur hangt van joints en waar Bob Dylan-klonen nasale geluiden voorbrengen, tokkelend op gekreukte gitaren. KGB is een drukbezochte bar voor intellectuelen aan East 4th Street.

De spil van het nachtleven in East Village is Avenue A aan St. Mark's Place waar in een ratjetoe van clubs en restaurants bleke bedelaars zich mengen met hordes kwekkende Generatie X'ers, limo-lanterfanters, in bont gehulde semi-beroemdheden, extraverte homo's en hun ogen uitkijkende 'brug en tunnellaars' (mensen uit andere wijken van New York dan Manhattan).

Kosher Deli

Populair is de Kosher Deli aan Second Avenue, een trots restant van de 'Yiddish Rialto' theaters die hier ooit stonden. De Russische en Turkse baden bieden al sinds 1892 de echte massages. Honderdveertig jaar oud is het maffe, 140 jaar oude McSorley's Old Ale House, een door bruin bier overspoeld Iers toevluchtsoord, met ertegenover de elegante St. George's Ukrainian Catholic Church, het centrum voor zo'n 1500 patriottistische Ukraïners.

Lezingen door dichters zijn een traditie van de St. Mark's-in-the-Bowery Church, en Joseph Papp's Public Theater, gelegen tussen de architectonische juweeltjes van Astor Place, biedt voorstellingen van oude en nieuwe toneelschrijvers. En aan de sjofele Bowery in East Village blijft Marion's de stamkroeg van de heersende intellectuelen, ondanks het gedreun van de nabij gelegen Bowery Bar, CBGB, OMFUG en andere punkwalhalla's.

Reizen New York

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors