Graceland Jouw vakantie naar Amerika begint hier!
-
- Algemene ervaring
- Interessant
- Prijs-kwaliteit

Graceland

door Getaway Travel

Na het Witte Huis is Graceland het meest bezochte woonhuis van Amerika. Je ziet hoe Elvis Presley leefde, leert meer over zijn baanbrekende muziek en bezoekt zijn graf. Het huis van de King of rock-'n-roll is een bedevaartsoord voor fans.

Elvis Presley is een van de succesvolste en bestverkochte soloartiesten aller tijden. Zijn opzwepende stijl maakte hem een van de grondleggers van de hedendaagse popmuziek. Hoewel de artiest geboren is in Tupelo was hij het liefst in Memphis. Twintig jaar woonde hij in Graceland. Het gebouw is inmiddels een National Historic Landmark en trekt meer dan 750.000 bezoekers per jaar.

ZELF NAAR Memphis?

Bekijk alle 17 reizen naar Memphis

Huis van Elvis

Elvis kocht Graceland op zijn 22ste. De eerste jaren woonde hij er met zijn ouders, vrouw Priscilla en dochter Lisa Marie. Nadat Priscilla hem verliet, bleef Elvis achter. Een van zijn nieuwe vriendinnen veranderde het interieur. Maar als je nu een tour maakt, zie je het huis zoals het er de eerste periode uitzag.

Het huis op Elvis Presley Boulevard lijkt vanaf de oprijlaan niet enorm naar hedendaagse rockmaatstaven. Maar voor de jaren '50 waren de negen slaapkamers, twee woonkamers en het omliggende land van Graceland zeer indrukwekkend.

Tour Graceland

Je maakt een tour door het huis. Langs witte leren banken, glazen kroonluchters, bespiegelde muren, gouden platen en glimmende piano's die Elvis voor zijn nachtelijke muzieksessies gebruikte. In de Jungle Room zie je Afrikaanse tapijten, exotische planten, jungle motiefjes en een heuse waterval. In deze studio nam de King een aantal albums op. De tweede verdieping is alleen voor familie.

In de tuin gaat de tour langs de paardenstallen en zie je de cowboy-outfits die Elvis droeg tijdens zijn ritjes. De King hield van auto's. In het bijbehorende automuseum zie je 33 modellen waaronder zijn geliefde roze Cadillac. Je neemt ook een kijkje in zijn privé-vliegtuig, de Lisa Marie, mét woonkamer, slaapkamer en gouden wasbakken.

Reizen Memphis

Reviews Graceland

Liefdesrijs (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Jelke Peeters op 22 november 2017

Mooie stranden, gezellig dorpjes tussen de bergen waar we een BBQ hebben gedaan. Het varen is zeker een aanrader. De kerk hebben we ook bezocht zeker eens doen heel mooi. Een minpunt was dat je voor het strand moest betalen.

Ultieme tip: Boottochten maken tussen de bergen
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors