Graceland Jouw vakantie naar Amerika begint hier!
9,8
10,0 Algemene ervaring
10,0 Interessant
9,5 Prijs-kwaliteit

Graceland

door Getaway Travel

Na het Witte Huis is Graceland het meest bezochte woonhuis van Amerika. Je ziet hoe Elvis Presley leefde, leert meer over zijn baanbrekende muziek en bezoekt zijn graf. Het huis van de King of rock-'n-roll is een bedevaartsoord voor fans.

Elvis Presley is een van de succesvolste en bestverkochte soloartiesten aller tijden. Zijn opzwepende stijl maakte hem een van de grondleggers van de hedendaagse popmuziek. Hoewel de artiest geboren is in Tupelo was hij het liefst in Memphis. Twintig jaar woonde hij in Graceland. Het gebouw is inmiddels een National Historic Landmark en trekt meer dan 750.000 bezoekers per jaar.

ZELF NAAR Memphis?

Bekijk alle 16 reizen naar Memphis

Huis van Elvis

Elvis kocht Graceland op zijn 22ste. De eerste jaren woonde hij er met zijn ouders, vrouw Priscilla en dochter Lisa Marie. Nadat Priscilla hem verliet, bleef Elvis achter. Een van zijn nieuwe vriendinnen veranderde het interieur. Maar als je nu een tour maakt, zie je het huis zoals het er de eerste periode uitzag.

Het huis op Elvis Presley Boulevard lijkt vanaf de oprijlaan niet enorm naar hedendaagse rockmaatstaven. Maar voor de jaren '50 waren de negen slaapkamers, twee woonkamers en het omliggende land van Graceland zeer indrukwekkend.

Tour Graceland

Je maakt een tour door het huis. Langs witte leren banken, glazen kroonluchters, bespiegelde muren, gouden platen en glimmende piano's die Elvis voor zijn nachtelijke muzieksessies gebruikte. In de Jungle Room zie je Afrikaanse tapijten, exotische planten, jungle motiefjes en een heuse waterval. In deze studio nam de King een aantal albums op. De tweede verdieping is alleen voor familie.

In de tuin gaat de tour langs de paardenstallen en zie je de cowboy-outfits die Elvis droeg tijdens zijn ritjes. De King hield van auto's. In het bijbehorende automuseum zie je 33 modellen waaronder zijn geliefde roze Cadillac. Je neemt ook een kijkje in zijn privé-vliegtuig, de Lisa Marie, mét woonkamer, slaapkamer en gouden wasbakken.

Leuke weetjes

  1. Graceland heeft een eigen postkantoor, genaamd "Graceland Post Office", waar bezoekers ansichtkaarten kunnen kopen en versturen met een speciale Graceland-stempel.

  2. De beroemde Jungle Room in Graceland was oorspronkelijk bedoeld als een opnamestudio, maar werd uiteindelijk omgebouwd tot een woonkamer met een exotisch thema, compleet met dierenprints en een watervalmuur.

  3. Elvis Presley kocht Graceland op 22-jarige leeftijd in 1957 voor 102.500 dollar. Het landgoed omvatte aanvankelijk 10,2 hectare, maar is in de loop der jaren uitgebreid.

  4. Naast zijn muzikale carrière had Elvis een passie voor karate. Hij behaalde de zwarte band in karate en stond erom bekend spontane karatebewegingen te maken tijdens zijn optredens.

  5. Graceland herbergt een indrukwekkende verzameling van meer dan dertig voertuigen, waaronder zijn beroemde roze Cadillacs, een Harley-Davidson-motorfiets en een golfkarretje.

  6. Het sterfbed van Elvis Presley bevindt zich niet in Graceland, maar in het Baptist Memorial Hospital in Memphis, waar hij op 16 augustus 1977 overleed.

Reizen Memphis

Reviews Graceland

Liefdesrijs (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Jelke Peeters op 22 november 2017

Mooie stranden, gezellig dorpjes tussen de bergen waar we een BBQ hebben gedaan. Het varen is zeker een aanrader. De kerk hebben we ook bezocht zeker eens doen heel mooi. Een minpunt was dat je voor het strand moest betalen.

Ultieme tip: Boottochten maken tussen de bergen
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors