National September 11 Memorial & Museum Jouw vakantie naar Amerika begint hier!
7,7
8,0 Algemene ervaring
8,0 Interessant
7,0 Prijs-kwaliteit

National September 11 Memorial & Museum

door Nina Bergh

In downtown Manhattan is het National September 11 Memorial & Museum in 2014 geopend. Een eerbetoon aan alle slachtoffers van de aanslagen op 11 september in het WTC.

Op 11 september 2001 vlogen twee gekaapte vliegtuigen recht in de Twin Towers van het World Trade Center. De twee immense torens stortten in en beschadigde veel gebouwen eromheen. In totaal kwamen bij de terroristische aanslagen 2974 mensen kwamen om het leven.

ZELF NAAR National September 11 Memorial & Museum?

Bekijk alle 2 reizen naar National September 11 Memorial & Museum

National September 11 Museum

Het National September 11 Museum ligt naast het 9/11 gedenkpark en het torenhoge One World Trade Center. In het museum zie je resten van de voormalige WTC gebouwen en objecten die zijn gevonden bij de ruiming van Ground Zero vinden. Daarnaast zijn er foto's, video's en persoonlijke verhalen van slachtoffers en getroffenen.

De glazen entreehal wordt ondersteund door twee van de dragende stalen balken uit de voormalige WTC torens. Binnen leer je over de gevolgen van de terroristische aanslagen op de levens van individuele personen. Ook wordt er gekeken naar de invloed van de gebeurtenissen op nationaal en internationaal niveau.

In het museum zal ieder slachtoffer van de bomaanslag in 1993 en de terreurdaden van 2001 persoonlijk worden geëerd en herdacht. Op de website van National September 11 Memorial & Museum vind je meer over de gebeurtenissen en andere praktische informatie.

Reizen National September 11 Memorial & Museum

Reviews National September 11 Memorial & Museum

Het 9/11 Memorial maakt grote indruk (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 23 juni 2016

Op de plek waar tot 11 september 2001 twee gigantische wolkenkrabbers stonden, liggen nu twee grote vierkante gaten met kunstmatige watervallen waar liters water non-stop de grond in vallen. Rondom de watervallen staan de namen van alle slachtoffers in brons gegrafeerd. Je loopt rond het monument, in hartje New York, en ziet de namen van alle mensen die hun leven verloren tijdens de aanslagen. Het 9/11 monument maakt enorm veel indruk door haar grootte en eenvoud. Helaas had ik tijdens mijn bliksembezoek van New York geen tijd om het museum te bezoeken. In drie dagen tijd ben ik veel bezienswaardigheden in New York afgegaan, maar een bezoek aan het 9/11 museum staat nog op het programma voor mijn volgende trip naar New York.

7,7
8 Algemene ervaring
8 Interessant
7 Prijs-kwaliteit

Pluspunten National September 11 Memorial & Museum

  • indrukwekkend

Minpunten National September 11 Memorial & Museum

  • vrij duur
Ultieme tip: Koop je kaartje voor het 9/11 memorial voorafgaand aan je bezoek online. Zo voorkom je lange wachtrijen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors