Tribeca Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Tribeca

door Frans Verhagen

Net als de Village begon het hier ooit als goedkope woonruimte voor artiesten en ander armlastig volk die mogelijkheden zagen om lofts te bouwen in de leegstaande pakhuizen. Inmiddels is Tribeca een keurige en dure wijk voor gevestigde lieden.

Kunst en cultuur

Tribeca wordt ook wel geschreven als TriBeCa en betekent TRIangle BElow CAnalstreet, al zal menig Newyorker dat zelf niet weten. Volgens ingewijden is hier alles te vinden wat New York zo interessant maakt: de creatieve avantgarde met ateliers, galerieën, optredens, jazz in de Knitting Factory, theater in het Performing Arts Center, gedichten in de Ear Inn. Dus genoeg op het gebied van kunst en cultuur. Voeg daarbij enkele van de beste restaurants in de stad zoals Bouley, Chanterelle, Montrachet en NoBu.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 51 reizen naar New York

Tegelijk is het een heerlijke plek om te wonen met een gezin. Het heeft iets kleinestads met lokale cafés als Walker's, Puffy's en Yaffa's. Zelfs El Teddy's met zijn maffe interieur, getopt met de kroon van het Vrijheidsbeeld is gewoon nog een buurtkroeg, net als The Odeon. Bewoners ergeren zich aan een aantal nachtdisco's die er eigenlijk niet thuishoren.

Fijnproeversparadijs

Architectonisch gezien mist Tribeca de samenhang van SoHo. Het bazaar-achtige allegaartje winkels van Chambers Street en het kantoorvolk dat doordeweeks uit City Hall komt en het financiële district in het zuiden, contrasteert met de klassieke gietijzeren revival-puien aan Broadway en Church en de restanten van Washington Market in het westen.

De succesvolle samenwerking van Drew Nieporent en Robert De Niro, één van de vele beroemdheden die in TriBeCa's wonen, heeft hier een fijnproeversparadijs opgeleverd. In deze buurt moet je de tijd nemen en je laten rondleiden door bewoners die altijd in zijn voor een babbeltje.

Reizen New York

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors