Marathon New York

Marathon New York

door Getaway Travel

De New York City Marathon is een van de grootste hardloopevenementen van de wereld. De Marathon New York wordt sinds 1970 georganiseerd en vindt plaats op de eerste zondag van november.

De 42-kilometer lange route loopt sinds 1976 door vijf stadsdelen van NYC. Daarvoor renden de deelnemers nog rondjes door Central Park. Rennersvereniging New York Road Runners organiseert de race. De marathon New York is ieder jaar gelopen, met uitzondering van 2012, toen Orkaan Sandy roet in het eten gooide.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 60 reizen naar New York

Route NYC Marathon

De start van de wereldberoemde race ligt op Staten Island. Het eerste deel loopt omhoog naar de Verrazano-Narrows Bridge. In Brooklyn rennen de deelnemers door Bay Ridge, Sunset Park, Park Slope, Bedford-Stuyvesant, Williamsburg en Greenpoint. Op 4th Avenue volgt een lang recht stuk richting de Williamsburg Bridge.

De route van de marathon loopt verder door NYC naar Queens, waar de renners de Queensboro Bridge oversteken, het zwaarste deel van het parcours. In Manhattan wacht een uitzinnige menigte de deelnemers op.

Volgende wijk is de Bronx die wordt verlaten via de Madison Avenue Bridge. Het laatste stuk gaat weer door Manhattan. Vanaf 5th Avenue rennen de deelnemers door Central Park. De finish is in Central Park West bij restaurant Tavern on the Green.

Inschrijfgeld New York Marathon

Zowel professionals als amateurs kunnen deelnemen aan de marathon van New York. Je moet inschrijfgeld betalen. Wegens de enorme vraag is een startnummer grotendeels verkrijgbaar door loting. Daarnaast kun je ook gekwalificeerd worden op basis van tijd of omdat je al vijftien keer eerder hebt meegedaan.

Sommige internationale reisorganisaties bieden pakketreizen aan met startnummers. Maar je kunt het ook zelf proberen te regelen via het lotingsysteem. Inschrijfgeld voor de New York Marathon ligt rond de 250 dollar voor Amerikanen en 350 dollar voor niet-Amerikanen. En als je verblijf en vlucht meerekent kost de reis al gauw rond de 1500 euro.

Reizen New York

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors