World Trade Center

World Trade Center

door Nina Bergh

Op 11 september 2001 vlogen twee gekaapte vliegtuigen recht in de Twin Towers van het World Trade Center. De torens stortten in en beschadigden veel gebouwen eromheen. In totaal kwamen bij de aanslagen 2974 mensen om het leven.

In de plaats van de Twin Towers is in 2011 het 9/11 Memorial geopend. Ernaast staat nu de hoogste wolkenkrabber van Amerika én het westelijk halfrond: One World Trade Center.

ZELF NAAR World Trade Center?

Bekijk alle 3 reizen naar World Trade Center

One World Trade Center

One World Trade Center is het hoogste gebouw in New York City. De wolkenkrabber bestaat uit 105 verdiepingen. Op de 100e verdieping bevindt zich een observatiedek voor toeristen. In de van beeldschermen gemaakte lift naar de top zie je de ontwikkeling van de skyline aan je voorbijtrekken. 

Bovenop het gebouw staat een 125 meter lange zendmast voor de televisiezenders in het gebouw. Met de mast bereikt het gebouw een hoogte van 541 meter. Omgerekend is dit 1776 voet, een verwijzing naar het jaar waarin de Amerikanen hun onafhankelijkheid verklaarden aan Groot-Brittannië.

Over de invulling van Ground Zero is lang nagedacht. Pas in 2006 werd gestart met de bouw van wat toen nog de Freedom Tower heette. Het ontwerp is gemaakt door de architect Daniel Libeskind. One WTC is één van de vier wolkenkrabbers die op het voormalige Ground Zero terrein zijn gebouwd. Op de website van World Trade Center vind je meer over de gebouwen en andere praktische informatie.

9/11 Memorial

Naast One World Trade Center staat het 9/11 Memorial ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001. In een veld vol bomen staan twee diepe vierkanten vijvers. De waterbakken bevinden zich op de plek waar de torens ooit stonden. Langs de binnenkant stroomt het water naar beneden. Een glazen gang loopt achter de watervallen door.

Op de rand staan de namen van ruim drieduizend slachtoffers gegraveerd. Het monument heet 'Reflecting Absence' en is ontworpen door Michael Arad. Het is een belangrijke plek voor nabestaanden om hun geliefde te herdenken.

Reizen World Trade Center

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors