Metropolitan Museum of Art

Metropolitan Museum of Art

door Nina Bergh

De vrouw met waterkan van Vermeer, schilderijen van Rembrandt, middeleeuwse kloosters en Egyptische tempels. De hele wereldgeschiedenis is vertegenwoordigd in het Metropolitan Museum of Art. Hier kom je ogen en tijd te kort.

Het wereldberoemde Metropolitan Museum of Art ligt in Central Park langs Fifth Avenue. In het museum zijn werken te zien van over de hele wereld. De permanente collectie bestaat uit ruim twee miljoen voorwerpen. Samen met het British Museum en het Louvre behoort het Metropolitan Museum of Art tot de drie grootste musea ter wereld.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 55 reizen naar New York

De collectie van het Metropolitan

Het Metropolitan werd opgericht in 1870 door een groep kunstliefhebbers die wilden concurreren met het overweldigende kunstaanbod in Europa. Het idee ontstond in Parijs, onder een groep Amerikaanse studenten. Rond het begin van de twintigste eeuw was het museum uitgegroeid tot een van de belangrijkste kunstinstituten in de wereld.

De collectie van het Metropolitan Museum of Art is gigantisch. Er zijn werken te zien vanaf de prehistorie tot nu. Ieder continent is in de collectie vertegenwoordigd. Bepaal voor je bezoek naar welke highlights je echt toe wil, want alles bekijken in één dag, dat gaat niet.

Highlights Metropolitan Museum of Art

Ben je een beetje overvallen door de overweldigende collectie van het Metropolitan Museum of Art? Volg dan de speciaal uitgestippelde highlights route of neem een rondleiding door een klein deel van het kunstinstituut.

Even uitblazen doe je op de rustgevende Roof Garden. Vanaf het dakterras kijk je uit over Central Park en de skyline van Manhattan. Iedere zomer is er op het dak een tentoonstelling te zien van een beeldend kunstenaar. De rest van het jaar kan je er terecht voor een hapje en een drankje.

Voor de toegang tot het museum geldt een pay-what-you-wish-regeling. Er wordt een standaard tarief gehanteerd, maar dat hoef je niet te betalen. Op de website van The Metropolitan Museum of Art vind je meer over de toegangsprijzen en andere praktische informatie.

Reizen New York

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors