Chinatown

Chinatown

door Nina Bergh

Schelle muziek schalt uit de kleine elektronicawinkeltjes. Op de gevels staan vreemde Chinese tekens. Overal ruikt het naar kruidige thee en exotisch fruit. Het kan niet missen, je bent in Chinatown.

Het drukke Chinatown ligt op het tipje van het eiland Manhattan, ten zuiden van Canal Street. Hier vind je de grootste Aziatische gemeenschap van Noord-Amerika. De buurt groeit nog steeds explosief en slokt daarbij delen van Little Italy en de Lower East Side op. Je komt er om te winkelen, om lekker te eten of voor een ontspannende massage.

ZELF NAAR New York?

Bekijk alle 55 reizen naar New York

Chinees Nieuwjaar

Tijdens het Chinese Nieuwjaar stromen de straten vol met muzikanten, vrolijk uitgedoste mensen en straatartiesten in drakenkostuums. Op Nieuwjaarsavond zitten families met elkaar rond de tafel. Er wordt gepraat, gegeten en gelachen. Daarna steken de Chinezen massaal vuurwerk af. Met de harde knallen verjagen ze de boze geesten. Feest!

Noodlebars en Bubble Tea

In Chinatown is iedere Aziatische keuken vertegenwoordigd. Volg je neus en stap binnen bij één van de vele noodlebars en doe je er tegoed aan gebakken noodles, dim sum of een complete Kantonese rijsttafel. De lokale specialiteit is Pekingeend. Dit gerecht staat op bijna iedere kaart. Druk bezocht zijn de Chinese kruidenwinkels, met een scala aan heilzame mengsels en mysterieuze poeders. Dorst? Het typische Taiwanese bubble tea drankje is er bijna net zo populair als een gewone milkshake.

Winkelen in Chinatown

Op iedere straathoek liggen goedkope DVD's, glimmende Rolex horloges en merkzonnebrillen uitgestald op kleine tafeltjes. Chinatown is één groot winkelgebied. De overvolle souvenirwinkels trekken massa's toeristen aan. Kleding, speelgoed en elektronica, hier is alles te koop.

Buiten de hoofdstraten ligt een wirwar aan zijsteegjes. Neem een plattegrond mee, want hier verdwaal je binnen één minuut. In de nauwe straten kom je karakteristieke buurtwinkeltjes tegen waar de Chinezen zelf hun dagelijkse boodschappen doen.

Reizen New York

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors