Savannah

Savannah

door Getaway Travel

Lang voordat Atlanta de hoofdstad van Georgia werd, was deze eer toebedeeld aan de stad Savannah. De rijke geschiedenis plus de zuidelijke gastvrijheid maken deze stad aan de rivier tot een heerlijke vakantiebestemming.

Savannah bestaat al sinds 1733 en is daarmee de oudste stad van Georgia. Het historische centrum is een van de bezienswaardigheden en werd in 1966 benoemd tot National Historic Landmark en is één van de grootste historische districten in Amerika.

Bezienswaardigheden Savannah

In het historische centrum van Savannah zijn maar liefst 24 stadspleinen die allemaal om verschillende redenen de moeite waard zijn om te bewonderen. Oude statige huizen en weelderige parken sieren de promenades. Wandelend of met een paard en koets verken je de oude straten en bezienswaardigheden. Een audio-tour biedt extra informatie.

Het Green-Meldrim House is een van de beste exemplaren van de Gotische architectuur. In het groene Forsyth park, rust je uit te midden van de drukte van de stad. De oude eikenbomen en de fontein bieden verkoeling op hete dagen.

City Market en River Cruise Savannah

Op de City Market snuffel je heerlijk rond. Er zijn werken te koop van lokale kunstenaars, antiek, unieke sieraden en vers snoepgoed. In een van de vele eettentjes probeer je een traditioneel gerecht uit de streek en tussen de stalletjes van de city market treden soms artiesten op.

Een andere leuke dagbesteding is een River Cruise langs Savannah. Op een ouderwetse raderstoomboot ga je de rivier af. Je geniet van het uitzicht over de stad en haar omgeving en 's avonds wacht er een uitgebreid dinerbuffet en speelt een live band aan boord.

Like deze pagina

Reizen Savannah

Meer Savannah

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors