Chattahoochee National Forest Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Chattahoochee National Forest

door Getaway Travel

In je tentje word je wakker van het geluid van tsjirpende vogels. Je bent in één van Georgia's mooiste schatten: het Chattahoochee National Forest. Vroeger woonden in dit prachtige bosgebied Cherokee en Creek Indianen.

Chattahoochee National Forest bestaat uit twee verschillende bossen, beslaat 3500 vierkante kilometer en ligt in het noorden van de staat. Het dankt zijn naam aan de Chattahoochee rivier die er dwars doorheen stroomt. Aan het begin van de vorige eeuw wees een oplettende ranger op het belang van de conservatie dit unieke stuk wildernis.

ZELF NAAR Georgia?

Bekijk alle 19 reizen naar Georgia

Wandelen in Chattahoochee

Watervallen, rivieren, stroompjes, bergen en bossen. Je verveelt je geen moment! In het park liggen 500 kampeerplekken en maarliefst 720 kilometer aan wandel- en fietspaden. Wandelen is een feest. Onderweg kun je herten, beren en wasberen tegenkomen.

Chattahoochee National Forest is het startpunt van de 3500 kilometer lange Appalachian Trail. Deze lange wandelroute loopt door het Appalachen gebergte en doorkruist veertien staten en gaat voornamelijk door wildernisgebieden. Een flinke route voor een ervaren wandelaar.

Paardrijden en vissen in Chattahoochee

Je brengt makkelijk een paar dagen tot een paar weken in Chattahoochee National Forest door. Een uitzonderlijke manier om het park te verkennen is te paard. Net als voor de wandelaars zijn ook hiervoor speciale routes uitgestippeld.

Hou je meer van watersporten? Dan vis je in de Chattahoochee rivier en Andrews Creek naar forel. Of je maakt een avontuurlijke kanotocht op de Toccoa rivier. Deze rivier is ideaal voor beginnende kanoërs en is het hele jaar door begaanbaar. Op de website van Chattahoochee-Oconee National Forests vind je meer over de watersporten en andere praktische informatie. 

 

Reizen Georgia

Meer Chattahoochee National Forest

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors