Atlanta

Atlanta

door Willeke van Doorn

In Atlanta ontdek je de World of Coca Cola, bezoek je het Georgia Aquarium en loop je door de geboortestad van Martin Luther King Jr. In de hoofdstad van Georgia wandel je van historische bezienswaardigheden naar unieke boetiekjes en trendy bars.

Atlanta is constant in beweging en het belangrijkste handelscentrum van The South. Met bijna 5.5 miljoen inwoners staat Atlanta negende op de lijst van meest dichtbevolkte stedelijke gebieden van Amerika. Het vliegveld van Atlanta is een van de grootste ter wereld waardoor je vanaf Amsterdam rechtstreeks naar deze boeiende stad in het zuiden van de VS vliegt!

ZELF NAAR Atlanta?

Bekijk alle 9 reizen naar Atlanta

World of Coca Cola

Als toeristenbestemming zit Atlanta flink in de lift. Hoofdattractie is World of Coca Cola, waar je alles te weten komt over de bekendste frisdrank van de wereld, die door John Pemberton bedacht werd in de hoofdstad van Georgia.

In de World of Coca Cola ga je op reis door de geschiedenis van 's werelds bekendste frisdrank: van de eerste verkochte flesjes in de zomer van 1886 tot de miljoenen flessen cola die nu dagelijks over de toonbank gaan. Je proeft er honderden soorten frisdrank: van de klassieke cola tot bittere limonade uit Zuid-Amerika.

Georgia Aquarium

Tegenover World of Coca Cola, aan het Olympische park, ligt het Georgia Aquarium. Met 120.000 dieren is het Georgia Aquarium een van de grootste aquaria ter wereld. In het gigantische aquarium zie je walvishaaien, dolfijnen, pinguïns en zeeotters vlak voor je voorbij zwemmen.

Het Georgia Aquarium opende in 2005 en was na opening een tijd lang het grootste aquarium ter wereld. Die titel is de attractie inmiddels kwijt, maar de attractie blijft een van de grootste publiekstrekkers in Atlanta.

Atlanta: de bezienswaardigheden

Het aquarium is niet de enige reden voor een stedentrip in Atlanta. De stad telt ook een aantal belangrijke historische bezienswaardigheden. Voorvechter voor de rechten van de Afro-Amerikanen Martin Luther King Jr. is in Atlanta geboren.

De Martin Luther King Jr. National Historic Site brengt je langs de belangrijkste plekken uit zijn leven. Je wandelt van zijn geboortehuis naar de kerk,waar de Nobelprijswinnaar en zijn vader predikten, en de tombe waarin hij begraven ligt.

Andere bezienswaardigheden in Atlanta die de moeite waard zijn, zijn het Atlanta History Center, de CNN studio's, de Jimmy Carter Library en het huis van Gone with the Wind schrijfster Margaret Mitchell.

Ben je tussen alle bezienswaardigheden door op zoek naar wat ontspanning? Laat je voeten dan even rusten in het Piedmont Park. Dit park ligt in Midtown Atlanta en is ideaal voor picknicks in het gras. Het hele jaar door vinden festivals plaats in Piedmont park, waaronder het Atlanta Jazz Festival in mei.

Weer Atlanta

Mei is niet alleen vanwege het festival een goede maand om Atlanta te bezoeken; ook het weer is dan aangenaam. Het is dan al lekker warm in de stad, maar nog niet snikheet. Dankzij het subtropische klimaat kent Atlanta namelijk erg hete zomers.

Het voor- en najaar zijn dan ook aan te raden voor een stedentrip naar Atlanta. Tijdens het hoogseizoen in de zomer is het heet in de stad, maar geniet je van veel verschillende festivals en activiteiten. De winters zijn mild met een gemiddelde van tien graden.

Reizen Atlanta

Meer Atlanta

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors