Venice Beach
8,3
8,5 Algemene ervaring
9,0 Mooi
8,8 Bereikbaarheid
5,5 Wildlife

Venice Beach

door Nina Bergh

Los Angeles is een enorm grote stad, met veel verschillende leuke wijken en buurtjes. Behoefte aan kleur en creativiteit? Dan moet je in Venice Beach zijn. Hier kun je een hele dag vullen met mensen kijken.

Venice Beach is een van de buitenwijken van Los Angeles en ligt langs de kust van de Stille Oceaan. Het is één van de populairste stranden in heel California. Vooral de boardwalk aan de boulevard trekt iedere dag vele bezoekers.

ZELF NAAR Venice Beach?

Bekijk alle 22 reizen naar Venice Beach

Grand Avenue

Dit deel van de stad werd zo'n honderd jaar geleden gesticht door de miljonair Abbot Kinney. Hiermee deed hij een poging om California een culturele boost te geven. Kinney baseerde zijn ontwerp voor de nieuwe wijk op het Italiaanse Venetië. Hij liet een indrukwekkend grachtenstelsel aanleggen en importeerde gondels.

Inmiddels zijn veel van de kleine grachten weer gedempt en hierbij is de gracht Canal Grande is omgedoopt tot de Grand Avenue. De badplaats staat vooral bekend om haar levendige boardwalk en circussfeer. In de stad wonen veel kunstenaars, daardoor zie je behalve tientallen galeries ook veel kleurrijke wandschilderingen in het straatbeeld.

Venice Boulevard

In Venice Beach vind je straatartiesten, waarzeggers, fietsers, skaters en heel veel mooie mensen. Langs de drukke boulevard kan je heerlijk flaneren en genieten van het zeezicht. Het klimaat in California is erg aangenaam. Raak je oververhit? Neem dan een frisse duik in het heldere zeewater.

Op zoek naar spierbundels? Op Muscle Beach komt iedere dag een grote groep bodybuilders samen trainen. Ook de bekende voormalige gouverneur van de staat California, Arnold Schwarzenegger, trainde er vroeger.

Reizen Venice Beach

Reviews Venice Beach

Geweldige zonsondergangen (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Bob Laarman op 13 november 2017

Ga naar Venice Beach om volledig tot rust te komen met zand tussen je tenen! Daarnaast is er genoeg te doen zoals een dagje naar Santa Monica (met de welbekende pier). Daarnaast ben je dichtbij al het moois dat Los Angeles te bieden heeft, je zal je niet vervelen!

9,3
9 Algemene ervaring
9 Mooi
10 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Venice Beach

 • Interessante Locals
 • sunset
 • zon
 • zee
 • stand

Minpunten Venice Beach

 • druk
 • wiet
Ultieme tip: Watch a sunset!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers

Kom tot rust (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Bob Laarman op 13 november 2017

Venice Beach is van alle huizen thuis! Je kan relaxen op het strand, interessante mensen ontmoeten, tot rust komen bij een van de mooiste zonsondergangen die je ooit zal ervaren of zelfs celebrities tegen het lijf lopen! Arnold Schwarzenegger fietst hier regelmatig rond!

8,0
9 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
3 Wildlife

Pluspunten Venice Beach

 • Zon
 • zee
 • strand
 • interessante mensen

Minpunten Venice Beach

 • Niet voor gezinnen
 • duur
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Venice beach (bezocht in april 2012)

Review geschreven door Sabine van den Hazel op 07 mei 2017

Venice beach! Dit voelt als thuiskomen. Hoe arm of rijk je ook bent, hoe je er ook uitziet, het maakt niet uit! De sfeer is daar superrelaxed door al dat water en ondanks veel mensen toch de rust! Mensen die spullen verkopen aan straat tot een open sportschool aan het strand, het kan allemaal. Zoals ik zei, superrelaxed om daar te zijn!! Genieten!!

8,8
9 Algemene ervaring
9 Mooi
9 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Venice Beach

 • de locals
 • makkelijk bereikbaar met de bus
Ultieme tip: Ga eens lekker in het zand zitten en geniet van alles en iedereen om je heen!!wandel van het begin lekker langs het strand door tot aan het reuzenrad. HEERLIJK
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep

Mensen kijken op Venice Beach (bezocht in maart 2012)

Review geschreven door Willeke van Doorn op 23 juni 2016

Net buiten Los Angeles ligt Venice Beach, een onwijs mooi en populair strand in Californië. We kijken onze ogen uit, niet alleen vanwege de mooie natuur met het heerlijke strand en de zomerse palmbomen, maar ook vanwege de vele exentrieke figuren die we tegenkomen. Je kunt hier een middagje op het strand zitten en lekker mensen kijken.

Langs het strand en de boulevard komen we veel sportieve locals tegen die aan het hardlopen of het fietsen zijn in de zon. We lopen zelfs langs een sportschool in de openlucht waar spierbundels aan zware gewichten tillen met het strand op de achtergrond, terwijl veel nieuwsgierige toeristen toekijken.

Ook opvallend zijn de vele ‘winkeltjes’ waar je voor een paar tientjes een medische verklaring kunt krijgen om legaal wiet te kopen in Californië. We worden non-stop nageroepen door de verkopers: ‘we know you do it, so why not make it legal!’ In het begin wel grappig, maar na een tijdje ook wel irritant. Een bezoekje aan Venice Beach zorgt hoe dan ook voor een onvergetelijke dag!

7,0
7 Algemene ervaring
8 Mooi
6 Bereikbaarheid
nvt Wildlife

Pluspunten Venice Beach

 • mooi strand

Minpunten Venice Beach

 • vervelende verkopers
Ultieme tip: Huur een fiets, een leuke en sportieve manier om de regio te verkennen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors