St. Louis Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

St. Louis

door Marije Tigchelaar

De hamburger, hotdog en suikerspin werden in de zuidelijke staat Missouri voor het eerst aan het publiek vertoond. St. Louis had de primeur met de World Fair. Een typisch Amerikaanse stad met een Frans tintje. De staat Missouri ligt in het midden van Amerika. De bijna zes miljoen inwoners vertegenwoordigen veel verschillende bevolkingsgroepen en culturen.

World Fair

Kansas City is de hoofdstad van Missouri, maar bekender is de oostelijke stad St. Louis. Ook wel de meest westelijke stad van het oosten van Amerika genoemd. Het is duidelijk dat de staat een samensmelting van alle windstreken van Noord-Amerika is.

ZELF NAAR St. Louis?

Bekijk alle 1 reizen naar St. Louis

1904 was een goed jaar voor St. Louis. Naast de World Fair, indertijd een van de belangrijkste evenementen ter wereld, organiseerde de stad ook nog eens de Olympische Spelen.

De Amerikaanse liefde voor eten kwam duidelijk naar voren tijdens de World Fair. Het was de plek waar het ijswafelhoorntje is uitgevonden. Maar ook typische producten zoals de hamburger, hotdog en suikerspin werden hier voor het eerst aan het grote publiek getoond.

Gateway Arch

De gebouwen die de organisatie speciaal voor de World Fair ontwierp, werden na een paar jaar weer afgebroken. Hier zie je dus niets meer van terug. Toch kent de stad nog kenmerkende architectuur.

Het meest iconische beeld van St. Louis is de Gateway Arch. Dit monument, gebouwd in 1947, is gigantisch hoog. De boog is 192 meter breed en 192 meter hoog. Je kunt dus niet om dit gevaarte heen.

De Gateway Arch symboliseert de expansie van Amerikaanse kolonisten naar het westen. Het monument is niet zomaar een beeld. Met een speciale lift in de boog ga je naar de top. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte stad.

Soulard Market

Soulard is de Franse vertaling voor dronkaard. Maar het is ook de naam van de oudste wijk in St. Louis, de stad die de Fransen vernoemde naar hun koning Louis IX. De karakteristieke huizen en het stadspark Lafayette wanen terug in de tijd. De Fransen koloniseerden in de zestiende eeuw verschillende zuidelijke staten in Amerika.

In de oude houten panden zijn veel kleine winkeltjes gevestigd. Maar het pronkstuk van Soulard is toch wel de markt. Soulard Market is het gehele jaar door in het weekend geopend. En dan is het er immens druk. Alle mensen uit de omgeving doen hier hun inkopen. Je koopt er verse streekproducten zoals zwarte bessen.

Central West End

Voor een dagje winkelen, lekker eten en leuk uitgaan is de Central West End een goede hotspot. Dit is een chiquere wijk dan Soulard, maar ook zeker een van de opkomende wijken van St. Louis. De buurt kenmerkt zich vooral door de levendige sfeer.

Van een kleine boutique wandel je naar een interessante galerie. Verschillende culturen komen aan je voorbij. In Central West End zijn talloze onafhankelijke winkeliers die op geen enkele manier lijken op de grote ketens die je van Amerika gewend bent. Je doet er inspiratie op in een van de vele woonwinkels of ontdekt parels van boeken in de kleine boekenwinkeltjes.

Wat is er te doen in St. Louis?

  • Je hebt geluk wanneer je tijdens de fourth of July in St. Louis bent. Deze nationale feestdag wordt groots gevierd. Overdag zijn er concerten in de stad. 's Avonds vult prachtig vuurwerk de lucht.
  • Ga een dagje winkelen in Central West End. Hier zijn veel kleine, leuke winkeltjes waar je uren kunt snuffelen.
  • Een foto van de Gateway Arch hoort zeker in jouw fotoboek van Noord-Amerika thuis. Vergeet dus niet even een kijkje te nemen!
  • St. Louis staat bekend om de vele sportteams. Een bezoekje aan een stadion voor een wedstrijdje baseball of basketball is dus zeker een aanrader.
  • Meet me in St. Louis is een bekende klassieke film. Het speelt zich af tijdens de World Fair in 1904.

Reizen St. Louis

Meer St. Louis

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors