Willis Tower

Willis Tower

door Getaway Travel

Vanaf The Skydeck op de 103de verdieping kijk je uit over Chicago. De Willis Tower, voorheen Sears Tower, was van 1974 tot 1997 het hoogste gebouw ter wereld. Tegenwoordig reikt de titel niet verder dan hoogste gebouw van de stad, maar het uitzicht blijft indrukwekkend.

De Willis Tower bestaat uit negen torens. Het zwarte glazen gebouw domineert de skyline van Chicago. Het ontwerp komt van architectenburau Skidmore, Owings & Merrill en ingenieur Fazlur Kahn. Het gebouw meet 442,14 meter en als je de antenne meerekent 527 meter.

ZELF NAAR Chicago?

Bekijk alle 6 reizen naar Chicago

Sears Tower

Hoewel de toren al sinds 2009 Willis Tower heeft, blijft de naam bij velen moeilijk hangen. Vooral inwoners van Chicago refereren nog steeds naar het originele Sears. De naam komt van postorderbedrijf Sears, Roebuck and Company, die in de jaren zeventig een plek zochten voor al hun zevenduizend werknemers.

Na 36 jaar werd de toren officieel hernoemd naar de Britse verzekeringsmaatschappij Willis Group Holdings die tegenwoordig in de wolkenkrabber huist. 104 liften brengen kantoormedewerkers en bezoekers naar de 110 verdiepingen.

Willis Tower Skydeck

Als bezoeker van de Willis Tower ga je naar The Skydeck op 412 meter hoogte. Je kan hier een lange rij verwachten. De lift brengt je in zestig seconden naar boven. Op de 103de verdieping voel je op winderige dagen hoe het gebouw schommelt. Je ziet Chicago, Lake Michigan, de uitgestrekte vlaktes van Illinois en op mooie dagen komen zelfs Michigan, Wisconsin en Indiana in zicht.

Durfals kunnen op The Ledge stappen. Een glazen balkon die bijna 1,5 meter uit het gebouw steekt. Het uitzicht onder je is angstaanjagend en fantastisch tegelijk.

Reizen Chicago

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors