Oklahoma City

Oklahoma City

door Frans Verhagen

Oklahoma City is de hoofdstad van Oklahoma. Mocht u toch in Oklahoma City terecht komen, niet getreurd. Er is wel het een en ander te doen hoor. Neem het Oklahoma City National Memorial.

Dit is het monument ter nagedachtenis aan het gebouw dat Timothy McVeigh opblies, met 168 doden. De ergste terroristische aanval in de VS tot 9/11. Het bestaat uit 168 lege stoelen, s'avonds verlicht.

ZELF NAAR Oklahoma City?

Bekijk alle 1 reizen naar Oklahoma City

Wat te doen in Oklahoma City

Het nieuw Oklahamo City Museum of Art is meer opbeurend. Het beeld van Dale Chihuly uit Seattle past in de trend om gebouwen en omgeving op zich een trekker te laten zijn en het werkt. Het Noble Theater, in het museum, is de enige bioscoop in de stad met buitenlandse films.

Neem een gondel, nou ja, in Bricktown Canal, een cruise van 40 minuten samen met 40 andere passagiers over dit stukje waterweg dat nergens, maar dan ook nergens enig idee over Venetië oproept.

Bricktown heeft wel plenty restaurants, oa. TapWerks Ale House & Café met 108 bieren op de tap en gevarieerde menu's. In het noordoosten van de stad ligt het National Cowboy & Heritage Museum, vergelijkbaar met het Gene Autry Museum in LA.

Reizen Oklahoma City

Meer Oklahoma City

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors