Deze goedkope camping ligt op loopafstand van de Grand Canyon

Deze goedkope camping ligt op loopafstand van de Grand Canyon

door Emma van Kampen

“In het zuidwesten van Amerika ligt het Nationaal Park Grand Canyon, met een tentje kun je hier overnachten en de sterrenhemel bewonderen.”

De Grand Canyon bezoeken is één ding, maar wakker worden in het nationaal park is een van de meest bijzondere ervaringen ooit. De camping waar ik sliep heette Mather Campground. De camping bevindt zich midden in de natuur, wat mij een heel vrij gevoel gaf. Tijdens het ontbijt kwamen er ineens herten voorbij, soms op maar enkele meters afstand! ’s Nachts hoorde ik de geluiden van dieren die zich schuilhouden in het bos. En dat allemaal voor achttien dollar per nacht! Let wel op: first come, first served. 

Vlakbij Mather Campground stoppen shuttlebussen die vier verschillende routes afgaan. Ik volgde de Herman Road Route. Deze route brengt je naar negen uitzichtpunten en duurt 75 minuten zonder uit te stappen. De uitzichten zijn absoluut fantastisch. Het roerige landschap vol steile kloven is gevormd door watererosie. Vooral tijdens zonsondergang zijn de verschillende rode kleuren van de kloof prachtig, en de donkere rivier de Colorado die door de kloof stroomt maakt het plaatje helemaal af. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors