Deze goedkope camping ligt op loopafstand van de Grand Canyon
Like ons op Facebook

Deze goedkope camping ligt op loopafstand van de Grand Canyon

door Emma van Kampen

“In het zuidwesten van Amerika ligt het Nationaal Park Grand Canyon, met een tentje kun je hier overnachten en de sterrenhemel bewonderen.”

De Grand Canyon bezoeken is één ding, maar wakker worden in het nationaal park is een van de meest bijzondere ervaringen ooit. De camping waar ik sliep heette Mather Campground. De camping bevindt zich midden in de natuur, wat mij een heel vrij gevoel gaf. Tijdens het ontbijt kwamen er ineens herten voorbij, soms op maar enkele meters afstand! ’s Nachts hoorde ik de geluiden van dieren die zich schuilhouden in het bos. En dat allemaal voor achttien dollar per nacht! Let wel op: first come, first served. 

Vlakbij Mather Campground stoppen shuttlebussen die vier verschillende routes afgaan. Ik volgde de Herman Road Route. Deze route brengt je naar negen uitzichtpunten en duurt 75 minuten zonder uit te stappen. De uitzichten zijn absoluut fantastisch. Het roerige landschap vol steile kloven is gevormd door watererosie. Vooral tijdens zonsondergang zijn de verschillende rode kleuren van de kloof prachtig, en de donkere rivier de Colorado die door de kloof stroomt maakt het plaatje helemaal af. 

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 401 reizen naar Amerika

Onafhankelijk advies over je reis naar Amerika

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors