Boston

Boston

door Getaway Travel

Boston is een stad vol historie en vernieuwing. Dit is de plek waar Amerikaanse Revolutie begon. Waar oude straten gevuld zijn met hippe boetiekjes en cafés. En waar je overdag oude kerken bezoekt en 's avonds de nieuwste bands hoort spelen.

Het is de grootste stad van New England. Prestigieuze onderwijsinstellingen hebben in Boston hun stempel gedrukt op het dagelijks leven. De rijke culturele historie maakt de stad een voorloper in de kunstscene en daarmee barst de stad van de bezienswaardigheden.

Freedom Trail Boston

Met de Freedom Trail maak je een wandeling langs alle hoogtepunten van Boston. Een vier kilometer lange rode lijn geeft de route aan. Je start op Beacon Hill, de mooiste en meest historierijke wijk van de stad.

Via Boston Common wandel je naar het Massachusetts State House. Het imponerende staatsgebouw uit 1798 stond model voor het Capitool in Washington D.C.. De nabijgelegen Park Street Church was het bolwerk van de antislavernijbeweging.

Old State House ligt een stukje verderop. Dit was de zetel van de Britse koloniale regering. Op het plein vond de Boston Massacre plaats. Soldaten openden in 1770 het vuur op burgers. Vijf Amerikanen kwamen om het leven. De gebeurtenis stond aan het begin van de Amerikaanse Revolutie.

Boston bezienswaardigheden

Verder naar het noorden kom je via allerlei winkeltjes bij de Old North Church. De imposante Georgiaanse kerk speelde ook een belangrijke rol in de revolutie. Vanuit de klokkentoren werden patriotten gewaarschuwd dat de Britse troepen onderweg waren. Je eindigt in het Copps Hill Terrace Park waar je het beste uitzicht hebt over de haven.

Een van de bezienswaardigheden die niet op de Freedom Trail route staat is de Trinity Church. Deze prachtige kerk heeft kleurrijke gebrandschilderde ramen. Geniet van de kapel terwijl de orgel speelt. Vooral met Kerst komen mensen vanuit het hele land hier samen om het kerkkoor te horen zingen.

Like deze pagina

Reizen Boston

Meer Boston

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors