Boston
7,7
7,5 Algemene ervaring
9,0 Beziens­waardigheden
6,5 Locals
7,0 Restaurants
9,0 Veiligheid
6,0 Stranden

Boston

door Getaway Travel

Boston is een stad vol historie en vernieuwing. Dit is de plek waar Amerikaanse Revolutie begon. Waar oude straten gevuld zijn met hippe boetiekjes en cafés. En waar je overdag oude kerken bezoekt en 's avonds de nieuwste bands hoort spelen.

Het is de grootste stad van New England. Prestigieuze onderwijsinstellingen hebben in Boston hun stempel gedrukt op het dagelijks leven. De rijke culturele historie maakt de stad een voorloper in de kunstscene en daarmee barst de stad van de bezienswaardigheden.

ZELF NAAR Boston?

Bekijk alle 29 reizen naar Boston

Freedom Trail Boston

Met de Freedom Trail maak je een wandeling langs alle hoogtepunten van Boston. Een vier kilometer lange rode lijn geeft de route aan. Je start op Beacon Hill, de mooiste en meest historierijke wijk van de stad.

Via Boston Common wandel je naar het Massachusetts State House. Het imponerende staatsgebouw uit 1798 stond model voor het Capitool in Washington D.C.. De nabijgelegen Park Street Church was het bolwerk van de antislavernijbeweging.

Old State House ligt een stukje verderop. Dit was de zetel van de Britse koloniale regering. Op het plein vond de Boston Massacre plaats. Soldaten openden in 1770 het vuur op burgers. Vijf Amerikanen kwamen om het leven. De gebeurtenis stond aan het begin van de Amerikaanse Revolutie.

Boston bezienswaardigheden

Verder naar het noorden kom je via allerlei winkeltjes bij de Old North Church. De imposante Georgiaanse kerk speelde ook een belangrijke rol in de revolutie. Vanuit de klokkentoren werden patriotten gewaarschuwd dat de Britse troepen onderweg waren. Je eindigt in het Copps Hill Terrace Park waar je het beste uitzicht hebt over de haven.

Een van de bezienswaardigheden die niet op de Freedom Trail route staat is de Trinity Church. Deze prachtige kerk heeft kleurrijke gebrandschilderde ramen. Geniet van de kapel terwijl de orgel speelt. Vooral met Kerst komen mensen vanuit het hele land hier samen om het kerkkoor te horen zingen.

Reizen Boston

Meer Boston

Reviews Boston

Beautiful Boston (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Tamara Zwik op 29 december 2017

Afgelopen juni weer naar Boston geweest om meer te zien van de geweldige stad. Veel bekende en onbekende attracties bekeken. Heerlijk gegeten bij Cheers wat absoluut een must-do is. De eendjes zijn van een verhaal over de ducklings die onder begeleiding altijd naar het park liepen.

8,4
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
9 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Boston

  • Levendig
  • gezellig

Minpunten Boston

  • openbaar vervoer slechte service onvriendelijk personeel
Ultieme tip: Eten bij Cheers
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Boston, heel koud! (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Sara Nguyen op 30 mei 2017

Ik kwam net een dag nadat de koudste dag in 25 jaar was geweest. Zo wat was het koud! En wonderbaarlijk om te zien hoe het leven daar gewoon verder gaat (met alle gevolgen van dien: sneeuw van de daken af op iemands hoofd, sneeuwruimer sneeuwt iemand langs de weg onder, en nog meer hilarische taferelen!). Leuk om te zien is Harvard en MIT natuurlijk, maar zeker ook de 'historische' binnenstad. Wanneer je daar in de winter ben, raad ik je zeker aan om naar de grootste kerstboom van Boston te gaan. Hij staat midden in het centrum, en elke avond is er een lichtshow rondom de kerstboom!

7,0
7 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
5 Locals
6 Restaurants
9 Veiligheid
6 Stranden

Pluspunten Boston

  • Schoon
  • Mooi

Minpunten Boston

  • Duur
Aangeraden voor: Stellen, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors