Art Institute of Chicago

Art Institute of Chicago

door Getaway Travel

Met meer dan 260.000 werken heeft het Art Institute of Chicago een van de grootste kunstcollecties van Amerika. Het museum wordt geroemd om zijn indrukwekkende impressionistische en postimpressionistische collectie.

Twee enorme bronzen leeuwen van Edward Kemeys sieren de ingang van het museum. Het Art Institute of Chicago ligt in Chicago's Grant Park. In 1879 werd het instituut oorspronkelijk opgericht als kunstacademie. Het enorme beaux-arts gebouw, waar nu het museum huist, komt uit 1893. Na het Metropolitan Museum of Art in New York is het Art Institute het grootste museum van Amerika.

ZELF NAAR Illinois?

Bekijk alle 5 reizen naar Illinois

Claude Monet

Oude meesters, wereldkunst en hedendaags design. Je hebt een paar uur nodig om alleen maar de highlights in het Art Institute of Chicago te bekijken. Echte kunstliefhebbers kunnen hier dagen doorbrengen. Als je het bezoekt kan je beginnen bij de impressionisten: de Hooibergen en Waterlelies van Claude Monet, de Twee Zussen van Renoir en Gustave Caillebotte's Straten van Parijs.

In het oorspronkelijke gebouw hangen de postimpressionistische hoogtepunten. Schilderijen van Paul Cézanne, Henri de Toulouse-Lautrec, George Seurat en Vincent van Gogh.

Modern Wing

In 2009 opende het Art Institute of Chicago de nieuwe Modern Wing. Hier vind je de collectie klassiek modern, met werken van Pablo Picasso en Henry Matisse. En in de met licht overgoten ruimtes staat ook de hedendaagse kunst van ondermeer Andy Warhol en Jackson Pollock tentoongesteld in de Modern Wing.

Buiten de vaste collectie zijn er ook veel lezingen, workshops, optredens en tours en buiten in de tuin zie je beeldhouwwerken en heb je een geweldig uitzicht over de stad. Op de website van The Art Institute of Chicago vind je meer over de collecties en andere praktische informatie.

Reizen Illinois

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors