Tijd en Tijdsverschil Chicago

Tijd en Tijdsverschil Chicago

De metropool Chicago is met 2,7 miljoen inwoners de derde meest bewoonde stad van Amerika en de grootste stad van de staat Illinois. De stad staat bekend om haar hoge wolkenkrabbers en de vele kunst- en cultuurcentra.

Tijdsverschil met Nederland: -7 uur

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Als je de stad gaat bezoeken, moet je rekening houden met een tijd en tijdsverschil in Chicago. De tijdzone die geldt is Central Standard Time (UTC -06:00). Gedurende de zomertijd verandert dit naar UTC -05:00, ook wel Central Daylight Time genoemd (CDT). De tijd gaat dan één uur vooruit. Hierdoor is de tijd anders, en geldt er een tijdsverschil in Chicago.

Wat is de tijd in Chicago?

De tijd in Chicago verschilt van de tijd in Nederland. In Chicago gaat de zomertijd 's nachts in op de tweede zondag van de maand maart. Op de eerste zondag in november wordt de tijd weer teruggezet naar wintertijd. In Nederland gebeurt dit, net als de rest van de EU, op andere momenten dan de tijd in Chicago. Zo gaat in Nederland de zomertijd in op de laatste zondag van maart, en de wintertijd op de laatste zondag van oktober.

Tijdverschil tussen Chicago en Nederland

Er ontstaat dankzij het niet gelijk wisselen van de zomer- en wintertijd jaarlijks circa drie weken per jaar een afwijkend tijdverschil tussen Chicago en Nederland. Er geldt dan geen tijdverschil tussen Chicago en Nederland van 7 uur, maar van 6 uur.

Hoe laat is het in Chicago?

Wil je weten hoe laat het is in Chicago? Wanneer je in Nederland vroeg opstaat, kan het goed zijn dat de inwoners van de grootste stad van Illinois pas net gaan slapen. Ook tijdens een bezoek aan de stad zul je het tijdverschil ervaren in de vorm van een jetlag. Twijfel je over de huidige tijd? Raadpleeg bovenstaande actuele klok en je weet zeker hoe laat het is in Chicago.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors