Laguna beach en Manhattan beach
Like ons op Facebook

Laguna beach en Manhattan beach

door Frans Verhagen

Los Angeles is natuurlijk niet compleet zonder strand. Keuze genoeg, dus laat ik er kort over zijn. Mijn favoriet is Manhattan Beach, een strand zoals strand bedoeld is. Breed met fijn zand en een niet te wilde golfslag.

Verder is er bij Manhattan Beach weinig onderstroom, er zijn keurige guards, geen vieze honden op het strand (dat mag niet), beachvolleybal aan het einde van de dag en een fiets/wandel/skate pad langs de zoom. Wat wil je nog meer?

Laguna Beach

Bij wijze van alternatief zak ik ook wel eens door de heuvels af naar Laguna Beach, helemaal aan de zuidrand van L.A. Laguna Beach is Wat elitairder maar ook daar met het kenmerkende hedonisme van Zuid- Californië. Voor surfers moet je ergens anders zijn. Ik ga er nooit speciaal voor heen, maar bij Malibu schijnt het beste strand te zijn: Surfrider County Beach. Eigenlijk is de hele kust tussen het vliegveld en Point Dana aantrekkelijk, met uitzondering van het havengebied rond Long Beach.

In dit korte bestek zijn natuurlijk niet alle interessante punten van Los Angeles aan de orde gekomen. U zou er misschien ook niet veel aan hebben: als toerist doe je toch even net wat anders dan als local.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Maar laat ik zeggen dat mijn bezoeken aan Los Angeles naast een bezoek aan Manhattan Beach en Laguna Beach niet compleet zijn zonder Chinese, Mexicaanse en Japanse restaurants, een bezoek aan een bowling alley, een (eenmalige) exploratie van een Safeway supermarkt, met Sixties Rock op de Freeway zoeven, het Getty Museum, Book Soup en elke dag het uitzicht vanuit Hacienda Heights uitkijkend over de vlakte van Los Angeles naar de San Gabriel Mountains, soms kraakhelder, soms in een waas. Achter die bergen ligt een andere wereld. Los Angeles is een geval apart.

Like deze pagina

Reizen Los Angeles

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors