Laguna beach en Manhattan beach
9,0
9,0 Algemene ervaring
10,0 Mooi
9,0 Bereikbaarheid
8,0 Wildlife

Laguna beach en Manhattan beach

door Frans Verhagen

Los Angeles is natuurlijk niet compleet zonder strand. Keuze genoeg, dus laat ik er kort over zijn. Mijn favoriet is Manhattan Beach, een strand zoals strand bedoeld is. Breed met fijn zand en een niet te wilde golfslag.

Verder is er bij Manhattan Beach weinig onderstroom, er zijn keurige guards, geen vieze honden op het strand (dat mag niet), beachvolleybal aan het einde van de dag en een fiets/wandel/skate pad langs de zoom. Wat wil je nog meer?

ZELF NAAR Los Angeles?

Bekijk alle 73 reizen naar Los Angeles

Laguna Beach

Bij wijze van alternatief zak ik ook wel eens door de heuvels af naar Laguna Beach, helemaal aan de zuidrand van L.A. Laguna Beach is Wat elitairder maar ook daar met het kenmerkende hedonisme van Zuid- Californië. Voor surfers moet je ergens anders zijn. Ik ga er nooit speciaal voor heen, maar bij Malibu schijnt het beste strand te zijn: Surfrider County Beach. Eigenlijk is de hele kust tussen het vliegveld en Point Dana aantrekkelijk, met uitzondering van het havengebied rond Long Beach.

In dit korte bestek zijn natuurlijk niet alle interessante punten van Los Angeles aan de orde gekomen. U zou er misschien ook niet veel aan hebben: als toerist doe je toch even net wat anders dan als local.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Maar laat ik zeggen dat mijn bezoeken aan Los Angeles naast een bezoek aan Manhattan Beach en Laguna Beach niet compleet zijn zonder Chinese, Mexicaanse en Japanse restaurants, een bezoek aan een bowling alley, een (eenmalige) exploratie van een Safeway supermarkt, met Sixties Rock op de Freeway zoeven, het Getty Museum, Book Soup en elke dag het uitzicht vanuit Hacienda Heights uitkijkend over de vlakte van Los Angeles naar de San Gabriel Mountains, soms kraakhelder, soms in een waas. Achter die bergen ligt een andere wereld. Los Angeles is een geval apart.

Reizen Los Angeles

Reviews Laguna beach en Manhattan beach

Grenzeloos (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Nicole Wildenberg op 19 mei 2017

Laguna Beach is het paradijs ten zuiden van LA zoals Santa Barbara ten noorden van LA. Ongerepte stranden, grenzeloze harde intense prachtige golven die de relatie beschrijft met mijn tweelingzus die daar woont. Grenzend aan prachtige bergen, onbeschrijfelijke zonsondergangen en vele plekken om hiervan te genieten in een gezellig restaurant met super gastvrijheid en heerlijke gerechten! Pluk de dag en geniet van deze prachtige onbekende plek in Californië.

9,0
9 Algemene ervaring
10 Mooi
9 Bereikbaarheid
8 Wildlife

Pluspunten Laguna beach en Manhattan beach

  • Heerlijk eten aan het strand
  • Zonsondergang
  • Natuur

Minpunten Laguna beach en Manhattan beach

  • In zomer druk
Ultieme tip: The Laguna Hotel om te logeren en te dineren. Gay Beach voor de rust en vrijheid en super golven!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors