Huntington Beach
Like ons op Facebook

Huntington Beach

door Frans Verhagen

Al en Madeleine wonen op vijftig meter van het strand van Huntington Beach. Te verleidelijk om niet heen te gaan. Dit is strand zoals strand bedoeld is. Breed met fijn zand en een niet te wilde golfslag.

Er is weinig onderstroom, geen honden die het strand bevuilen (mag hier niet, tot ergernis van sommige bewoners), beachball netten, een fiets/wandel/skate pad langs de zoom, kortom, dit is het. De restaurants en café's zijn hier niet ver van het strand.

ZELF NAAR Los Angeles?

Bekijk alle 98 reizen naar Los Angeles

Stranden Los Angeles

Tegen het eind van de middag komen de beachvolleyballers te voorschijn op de stranden van Los Angeles en aan het einde van een luie dag zakt de zon als een grote rode bal in de Stille Oceaan. Vrij vroeg, want hier in Los Angeles is het ook in het midden van de zomer niet langer licht dan negen uur en de dusk, de overgang van licht naar donker, duurt niet zo heel erg lang.

Het uitzicht vanuit de huizen aan de rand van de stranden is gereserveerd voor de bewoners, die zeker niet tot de armsten behoren. Geen terrasjes direct aan het strand, maar balkonnen of tuintjes voor de gelukkigen. Vroeger ging ik vaak naar Venice Beach en Santa Monica. Maar dat zijn echte showstranden, met die powerlifters maar ook veel flaneerders. Tegenwoordig zoek ik het liever bij de stranden ten Zuiden van LAX, achtereenvolgens Huntington Beach, Manhattan Beach etc.

De beste deals en reistips in je mailbox?

Meld je aan voor de Amerika.nl nieuwsbrief!

Beste strand

Die strandplaatsen zijn heerlijk voor een dag luieren, aan het begin of einde van uw reis. Mijn devies: vergeet Venice Beach of die bekende namen maar. Huntington Beach is het beste strand. Dit is het. Ik gebruik de gelegenheid ook vaak om hier de laatste dag door te brengen en dan er een nacht aan vast te plakken in een hotel in de buurt, want LAX ligt op maar tien minuten rijden - nou ja, een half uur met verkeer.

Huntington Beach zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Amerika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Amerika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Amerika Desk!

Like deze pagina

Reizen Los Angeles

Specialisten Amerika

Reizen Los Angeles

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors