Melrose Avenue

Melrose Avenue

door Frans Verhagen

Volgens de reisgidsen is Melrose Avenue niet zo cool meer sinds de komst van de Gap, Banana Republic en andere bekende winkels. Maar de winkeltjes zijn leuk genoeg, net als de restaurants en terrasjes.

Ik mag ook graag in buurten als Melrose Avenue rondlopen, om niet te vergeten dat er in L.A. wijken zijn die sfeer uitstralen. De architectonische ratjetoe is een verademing vergeleken met de suburbs. In deze buurt zitten ook een hoop kunstgalerieën, die tot mijn ergernis op zondag zijn gesloten. Heel on-Amerikaans.

ZELF NAAR Los Angeles?

Bekijk alle 73 reizen naar Los Angeles

West Hollywood

Eenmaal op Melrose Avenue zijn we niet ver van West Hollywood, een hippe uitgaansbuurt, tevens, zoals zo vaak, het hart van de gay- en lesbian gemeenschap. In West Hollywood ga ik meestal door naar Sunset Boulevard, waar veel restaurants zijn en mijn favoriete boekhandel: Book Soup (8818 Sunset).

Restaurants Melrose

De restaurants zijn leuk, zij het niet de culinaire top. Vaak hebben ze terrasjes. Soms kom je er met geen mogelijkheid in, in Spago bijvoorbeeld - als je dat zou willen dan.

Sterren zijn hier kind aan huis. Zo werd in een zijstraat de acteur Hugh Grant aangetroffen met een prostituee op zijn schoot en loopt menig Hollywoodidool met teveel drugs of alcohol in zijn lijf tegen de wet aan of valt dood neer zoals de jonge filmster River Phoenix deed voor The Viper Room.

Reizen Los Angeles

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors