Amerika.nl

Bezienswaardigheden Miami

In Miami neem je een duik bij een van de mooie stranden, slenter je over de Ocean Drive, dans je de salsa in Little Havana en shop je in Coconut Grove, Bayside Marketplace en het Wynwood Art District. Dit zijn de bezienswaardigheden van Miami! Lees verder

In Miami neem je een duik bij een van de mooie stranden, slenter je over de Ocean Drive, dans je de salsa in Little Havana en shop je in Coconut Grove, Bayside Marketplace en het Wynwood Art District. Dit zijn de bezienswaardigheden van Miami!

Dankzij haar ligging in de Sunshine State en de schitterende stranden waan je je in Miami in een tropisch paradijs. En in een grote stad, want met vijf miljoen inwoners is Miami allesbehalve klein en een van de dichtstbevolkte gebieden van Amerika. Duik haar wijken Miami Beach, South Beach en Little Havana in en ontdek Miami’s bezienswaardigheden.

Bekendste bezienswaardigheden in Miami

Miami ligt in de Sunshine State van Amerika en dus zijn de stranden haar bekendste attracties. Ten oosten van de stad ligt Miami Beach. Luier op het witte zandstrand, neem een duik in het helderblauwe water of struin over de anderhalve kilometer lange boulevard de Ocean Drive.

Voor een avondje cocktails drinken en dansen moet je in South Beach zijn. Deze wijk van Miami Beach telt meer dan 150 clubs en staat bekend om haar bruisende uitgaansleven. Voor een rustigere strandvakantie ga je naar Key Biscayne. Via de Rickenbacker Causeway in Miami rijd je naar deze badplaats die tussen Crandon Park en Bill Baggs Cape Florida State Park ingeklemd ligt.

Ook liefhebbers van kunst en cultuur boeken een vakantie naar Miami. Het Wolfsonian-FIU in South Beach is een bekend designmuseum. Het Vizcaya Museum is gevestigd in een honderd jaar oude Italiaanse villa en laat wisselende tentoonstellingen van moderne kunst zien.

Little Havana

Little Havana is een van de belangrijkste highlights in Miami en de volgende stop tijdens je rondreis door Florida. In de jaren vijftig en zestig emigreerden veel Cubanen naar de Verenigde Staten. Al snel stond deze wijk in Miami bekend als Little Havana. Spaans werd de voertaal.

De straat Callo Ocho vormt het hart van de Cubaanse wijk van Miami. Kleine restaurants, eetkraampjes en Cubaanse bakkerijen sieren de hoofdstraat van Little Havana. Je slentert hier ook langs de Walkway of the Stars die bekende personen uit Cuba eert.

Neem zeker ook een kijkje bij het Máximo Gómez Park. Onder locals staat dit park ook wel bekend als het Domino Park. Oudere inwoners van Little Havana komen hier dagelijks samen voor een potje domino of schaken.

Coconut Grove

Een middagje winkelen hoort ook bij een stedentrip in Miami. Haar gigantische winkelcentra zijn bezienswaardigheden op zich. Winkelgebied Coconut Grove kent een prachtige ligging aan de Biscayne Bay en huisvest alle grote modenamen. Aan diezelfde baai ligt ook Bayside Marketplace.

Ben je op zoek naar kleinere boetiekjes en unieke aanwinsten? Zoek dan het Design District of het Wynwood Art District op. Tientallen graffitikunstwerken en muurschilderingen brengen kleur in deze industriële wijk.

In 2009 startte de inmiddels overleden Tony Goldman met het project Wynwood Walls. Meer dan vijftig kunstenaars uit zestien verschillende landen toverden saaie grijze muren om in ware kunstwerken waardoor de wijk nu een van Miami’s highlights is. 

Reizen Miami

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors