Moet ik uitkijken voor haaien als ik ga zwemmen in Florida?

Moet ik uitkijken voor haaien als ik ga zwemmen in Florida?

door Emma van Kampen

Ja. Nergens in Amerika worden mensen zo vaak aangevallen door een haai als in Florida. Volgens het International Shark Attack File staan er vanaf 1837 tot heden maar liefst 828 haaienaanvallen in de Sunshine State geregistreerd. In de overige twintig kuststaten zijn in totaal 606 aanvallen bekend. In Hawaii zijn dit er 162 en in California 124. 

Als je van plan bent om op een van de stranden van Florida te gaan pootjebaden of surfen, is het dus slim om goed op te letten. En dan met name in Volusia, Brevard en Palm Beach. In Volusia werden sinds 1837 al 303 mensen aangevallen, in Brevard 147 en in Palm Beach waren dit er 76. Van alle aanvallen die ooit plaatsvonden in Florida, stierven twee personen.  

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

Om Jaws-taferelen te vermijden ga je het water niet in tijdens zonsopgang, schemer en ‘s nachts. Dan zijn de haaien op zoek naar eten. Verder is het raadzaam om niet te zwemmen in de buurt van zandbanken, in duister water en op plekken waar wordt gevist. Maar maak je niet al te druk. Als je deze adviezen opvolgt, is de kans dat een haaienaanval je fataal wordt bijna nihil.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors