Tijd en tijdsverschil Miami

Tijd en tijdsverschil Miami

Miami ligt in het zuidwestelijke puntje van de zonnige staat Florida, aan de westkust van de Verenigde Staten. De hippe stad ligt tussen de Florida Everglades en de Atlantische Oceaan en staat bekend om het schiereiland aan de oostkant van Miami: Miami Beach.

Tijdsverschil met Nederland: -6 uur

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Je vindt hier onder andere het Art Deco district met veel palmbomen, pastelkleurige huizen en een tropische sfeer. Deze spot heeft verder een heerlijk strand met een azuurblauwe zee, waar heel de wereld graag komt overwinteren. Wanneer je een bezoek aan de stad brengt, dien je rekening te houden met de andere tijd en het tijdverschil in Miami.

De tijd in Miami

De tijd in Miami is niet hetzelfde als in Nederland. De stad bevindt zich namelijk, net als een groot deel van de rest van Florida, in een andere tijdzone: namelijk UTC -05:00. De tijd in Miami wordt ook wel verwezen met de Eastern Standard Time.

Tijdverschil Miami - Nederland

Omdat Nederland in de tijdzone UTC +01:00 ligt, is er een tijdverschil tussen Miami - Nederland van zes uur. UTC verwijst namelijk naar een standaardtijd, gebaseerd op de rotatie van de aarde. In de zomer wordt zowel in Nederland als in Florida de tijd een uur vooruit gezet. De tijdzone verandert dan naar UTC -04:00 en die van Nederland verandert in UTC +02:00. Omdat het omschakelen van de zomer- en wintertijd in de EU en Amerika gelijktijdig gebeurd, ontstaat er jaarlijks een afwijkend tijdverschil tussen Miami - Nederland.

Hoe laat is het in Miami?

Wil je weten hoe laat het is in Miami Beach? Over het algemeen is het er zes uur vroeger dan in Nederland. Dit wijkt af wanneer er wordt overgegaan tussen de zomer- en wintertijd, dit gebeurt namelijk in Nederland niet op hetzelfde moment als in de VS. Als het hier bijvoorbeeld 20:00 uur 's avonds is, dan is het daar pas 14:00 uur 's middags. Houd er rekening mee dat je door het tijdsverschil last kunt krijgen van een jetlag als je naar de VS vliegt. Een jetag kan ongeveer een dag of vijf aanhouden. Om zeker te weten hoe laat het is in Miami, doe je er verstandig aan bovenstaande klok te raadplegen.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors