6 dingen die niet mogen ontbreken in je koffer naar Amerika

6 dingen die niet mogen ontbreken in je koffer naar Amerika

door Suzanne Rijnja

Pfoe, het zweet druipt van je gezicht. Je zit bovenop je koffer. Waarom begin je altijd nét te laat met inpakken? Nog een klein stukje. Krrr. YES, de rits is dicht! Opgelucht plof je naast je koffer en kom je op adem. Je bent klaar voor je rondreis door Amerika! Maar dan schrik je… 

Je toilettas! Die staat nog in de badkamer. En ben je niet je lekkere wandelschoenen vergeten in te pakken? Hoppa, de rits van je koffer gaat weer open en het hele circus begint weer opnieuw.  

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 280 reizen naar Amerika

Al weken of maanden bereid je je voor op je vakantie in Amerika. Zodra de tickets zijn geboekt, de route is bepaald en je papieren op orde zijn, lijkt de rest appeltje-eitje. Toch valt het inpakken telkens weer tegen. Je standaard inpaklijst zit inmiddels goed in je systeem, maar heb je al aan de volgende spullen gedacht? Deze zes dingen mag je niet vergeten mee te nemen op je roadtrip door Amerika.

1. Navigatie

Je pakt je volle koffer van de bagageband en loopt naar buiten. Daar sta je dan. In New York of Atlanta, in een wereld die voor jou nog totaal onbekend is. Zodra je je auto of camper ophaalt kan het avontuur beginnen!

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk bij je hotel of camping aankomen. Maar gelijk je weg vinden op een zesbaansweg in Los Angeles is nog niet zo makkelijk. Dit is hét moment dat een navigatiesysteem of een nagivatie-app goed van pas komt! Kies wel voor een app die je ook offline kan gebruiken, zoals Google Maps. Koop of download deze vooraf aan je reis. Dit is vaak goedkoper dan een navigatiesysteem huren bij je auto- of camperverhuurder.    

2. Laagjes, laagjes, laagjes

Nadat je navigatiesysteem je naar Yosemite National Park heeft geleid, is het tijd om het park te ontdekken. Je begint gelijk met een wandeling. Gelukkig heb je een T-shirt aan, want je krijgt het al snel warm. Kleine takken kraken onder je voeten. Maar jouw aandacht reikt omhoog, naar de toppen van de enorme sequoiabomen.

Op je terugweg begint het te schemeren. Een rilling loopt over je rug. Het is wel wat kouder geworden. Had je nou toch maar een vest meegenomen. Vooraf aan je reis had je gelezen dat het in de avond erg af kan koelen, maar je dacht dat het wel meeviel. Je belooft jezelf dat je de volgende wandeling meer laagjes aantrekt. 

3. Een fototoestel waarmee je overweg kan

Je hebt kippenvel op je armen en de zon is bijna onder. Nog een paar minuten lopen voordat je weer thuis bent. Wanneer je een brug oploopt, geeft je reisgenoot je een tik op je schouder. ‘Sst! Daar, bij de rivier.’ Jullie staan stokstil. Dan zie je het: aan de rivier loopt een beer met haar jong. 

Op dit moment wil je zo snel mogelijk je fototoestel grijpen. Gelukkig heb je niet alleen een smartphone mee. Als je er goed mee overweg kan, schiet je met een goed fototoestel toch mooiere herinneringen. Je maakt precies op het juiste moment een plaatje van een regenboog bij de Niagara Watervallen of deze beren. Klik.  

4. Goede wandelschoenen

Ben je een wandelaar? Of eigenlijk niet echt? Hoe dan ook, de kans is groot dat je tijdens je vakantie een wandeling maakt. Het zal je dan maar overkomen: net wanneer je door Yellowstone National Park, de Grand Canyon of de Everglades wandelt heb je last van je schoenen. Gatsie, gelijk blaren door je nieuwe schoenen of een schram omdat je uitgleed op een rots.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je wandelschoenen meeneemt die lekker zitten. Afhankelijk van de wandelingen die je gepland hebt kies je het juiste soort schoenen. Enne, vergeet je je schoenen niet in te lopen voordat je aan je rondreis door Amerika begint?

5. Stekkerdoos

Hèhè. Na een lange wandeling plof je neer op een stoel. Even je benen languit. Je pakt je e-reader en begint te lezen. Net wanneer je er lekker in zit, valt je scherm uit. Batterij leeg. Je loopt naar je koffer en zoekt je wereldstekker. Maar dan besef je je dat deze al in gebruik is. 

Je fotocamera ligt ook al aan de oplader. En eigenlijk moeten jij en je reisgenoot jullie telefoons ook nog opladen. Gelukkig is het onnodig om zes wereldstekkers mee te nemen, want met een kleine stekkerdoos los je het probleem zo op! Deze plug je makkelijk in op je wereldstekker en al je elektrische apparaten zijn de volgende dag weer opgeladen. 

6. Souvenirruimte

Beetje bij beetje komt het einde van je reis in zicht. Nog voordat het zover is vraag je jezelf af hoe je alles ooit weer terug krijgt in die koffer. Misschien heb je nog souvenirs gescoord in Las Vegas of een hele nieuwe garderobe geshopt in Coconut Grove in Miami en moet dat allemaal in je tas passen. 

Vaak kom je met meer spullen terug dan dat je in Nederland ingepakt hebt. Houd daarom altijd een beetje ‘souvenirruimte’ over in je koffer of tas. Zo weet je zeker dat je in Amerika niks achter hoeft te laten. 

Zo, als het goed is weet je nu precies wat je mee moet nemen! Tijd om een rondreis uit te zoeken. Bekijk alle rondreizen door Amerika

Fotocredits: Alan LevineRachel Haller

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors