Klimaat Miami

Klimaat Miami

Deze zonnige stad is gelegen in de oostelijke staat Florida. Er heerst een tropisch klimaat in Miami: het is er warm en relaxed. Grofweg zijn er twee seizoenen aan te wijzen: een droogseizoen van november tot april en een regenseizoen van mei tot oktober.

Het regenseizoen valt ongeveer samen met het orkaanseizoen dat loopt van begin juni tot eind november. Wie denkt dat er in Nederland veel regen valt, zal in Miami nog flink opkijken. Het klimaat in Miami zorgt ervoor dat er tijdens een flinke bui evenveel regen vallen als in Nederland in een hele maand. Gelukkig zijn de buien meestal kort en zorgen ze voor de nodige verkoeling.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 272 reizen naar Amerika

Wat is beste reistijd voor Miami?

Het is lastig om een beste reistijd voor Miami vast te stellen. Eigenlijk is het 't hele jaar door namelijk lekker weer, met warme zomerse temperaturen. Het hoogseizoen is van december tot en met maart: dan stroomt het vol met mensen die aan de winter willen ontsnappen. Het is dan bijna iedere dag droog en zonnig met temperaturen rond de twintig graden. In de zomermaanden is het een stuk warmer en natter. Je kunt het beste zelf bepalen wat voor jou de beste reistijd voor Miami is.

Het klimaat in Miami

Het klimaat in Miami zorgt ervoor dat de gevoelstemperatuur in de zomer enorm oplopen: terwijl het in werkelijkheid zelden warmer dan 34 graden is, voelt het alsof het ver boven de 40 graden is. Dit heeft onder andere te maken met de hoge luchtvochtigheid die voorkomt in het klimaat van Miami, waardoor het erg vochtig en benauwd kan zijn.

Orkaanseizoen Miami

Naast het regen- en droogseizoen, is er ook een orkaanseizoen in Miami. Officieel loopt dat van 1 juni tot 30 november, maar ook buiten het orkaanseizoen van Miami kunnen tropische stormen en orkanen voorkomen. De stad wordt met name van augustus tot oktober getroffen door Kaapverdische stormen. Laat je hier echter niet door tegenhouden om de stad in deze periode te bezoeken: er zijn genoeg veilige plekken om een storm, indien nodig, uit te zitten.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors