Dé Amerika-bucketlist voor 2020

Dé Amerika-bucketlist voor 2020

door Emma van Kampen

Een nieuw jaar betekent goede voornemens: een nieuwe bucketlist! In 2019 droomde je van een potje blackjack spelen in Las Vegas, het Noorderlicht zien in Alaska en met je eigen ogen de diepe Grand Canyon bekijken. Maar inmiddels is je lijst alweer flink aangevuld. En er blijven maar plekjes bijkomen…

Keuzes, keuzes, keuzes. We snappen dat je door die eindeloze bucketlist niet meer weet waar je moet beginnen. Daarom hebben wij een nieuwe lijst voor je opgesteld met de ultieme plekjes voor een rondreis door Amerika in 2020. Doe je ogen dicht, prik gewoon op het beeldscherm en je keuze is gemaakt. Jouw bucketlistreis begint hier!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

10. Bekijk de gletsjers in Montana 

In het koele Noordwest-Amerika ligt de uitgestorven staat Montana, waar je meer koeien dan mensen opzoekt. Dé must-see: het Glacier National Park. De naam verklapt het al: je bewondert er enorm veel gletsjers en uitgesleten gletsjervalleien. En dat niet alleen. Het nationale park is ook het thuis van nieuwsgierige grizzly’s, elanden en berggeiten. Als je écht goed oplet, zie je misschien zelfs wolven en lynxen. 

9. Beleef de kletterende Niagara-watervallen

De Niagara-watervallen moet je beleven. En dat doe je vanuit een boot van Maid of the Mist. Je komt steeds dichterbij de rand van de waterval en zet je je schrap voor de brute kracht van de waterval. Ondertussen voel je de waterspetters op je huid en sta je perplex van de enorme hoeveelheid water die iedere seconde naar beneden komt zetten. Achteraf ben je kletsnat, maar geloof ons: dat is het waard! 

8. Treed in de voetsporen van filmsterren in Hollywood

Hollywood is het walhalla voor filmfanaten, de wijk in Los Angeles ademt entertainment. In de Hills bezoek je de beroemde witte letters en luxe optrekjes van filmsterren. Op Hollywood Boulevard struin je over de Hollywood Walk of Fame, je gaat op zoek naar de ster van jouw idool en je loopt er misschien wel een échte tegen het lijf. Je laatste stop is het themapark Universal Studios waar je een kijkje in de coulissen van de filmwereld krijgt. 

7. Zie het licht in de Antelope Canyon

Je reist als een cowboy door het Wilde Westen en rijdt door het decor van een westernfilm. Na uren rondrijden door het droge landschap komt alles tot een hoogtepunt bij de Antelope Canyon. Water en modder hebben hier hun werk goed gedaan en een smalle gang uitgesleten in het roodoranje gesteente. Via trappetjes dwaal je steeds verder de bijna 45 meter diepe kloof in waar je lichteffecten tussen de kleine openingen van de kloof bewondert.  

6. Maak een roadtrip door Oregon

 Een staat die vaak wordt overgeslagen, maar echt fantástisch mooi is: Oregon. Vroeger reisden de bewoners met een huifkar door Oregon. In 2020 doe jij dat per camper. Je slaapt er langs een wilde kustlijn, bezoekt dichtbegroeide bossen en zoekt de vulkanische overblijfselen op van het Crater Lake National Park. Dat Oregon een absolute bucketlist-bestemming is, werd al bewezen in 2017, toen de veelzijdige staat de locatie was voor de opnames van het programma Wie is de Mol? 

5. Ga op monumentenspeurtocht in Washington D.C.

De Amerikaanse geschiedenis, cultuur en politiek komen samen in de hoofdstad van de Verenigde Staten: Washington D.C. Aan de oevers van de Potomac River in de wijk National Mall vermaak je je uren tijdens een wandeling langs de vele monumenten die de stad rijk is. Met als échte blikvangers het Lincoln Memorial, het United States Capitol en de 169 meter hoge obelisk van het Washington Monument. En wat dacht je van een rondleiding door het Witte Huis? 

4. Kom tot rust in de Outer Banks van North Carolina 

Wilde paarden draven door de zandduinen, helmgras blaast zachtjes in de wind en verder is er niemand te bekennen. Ver verstopt  van de bewoonde wereld aan de oostkust, liggen de serene Outer Banks van North Carolina. Ondanks dat het gebied een oase van rust vormt, valt er genoeg te beleven. Zo bezoek je alle locaties uit de films van Nicholas Sparks. Een kijkje nemen bij het beroemde strandhuis in Rodanthe en de zonsondergang vanaf de duinen mag je écht niet missen. 

3. Spot walvissen in Alaska 

Iets wat je écht een keer in je leven moet zien, is walvissen in hun natuurlijke habitat. En hoewel dat op meerdere plekken kan, is het nergens zo bijzonder als in het zuidoosten van Alaska. Hier vangen bultrugwalvissen hun prooi op een wel heel speciale manier. Ze blazen als ware een soort net van bellen, waarin ze hun slachtoffer opsluiten. Ook wel bekend als ‘bubble fishing’.  

2. Ontdek de paradijselijke Florida Keys

Het tropische klimaat, de turquoise zee en de spierwitte zandstranden van de Florida Keys vormen samen een perfecte uitvalsbasis voor surfers. Maar ook als je niet zo thuis bent op een surfplank, nodigen de Keys je uit. Zo spot je er met geluk wilde dolfijnen tijdens een snorkelavontuur in het enige koraalrif van Amerika: het John Pennekamp Coral Reef State Park. Dat klinkt als een droom, toch?

1. Bezoek New York in de decembermaand

Welkom in The City That Never Sleeps! Als er één bestemming is waar je je echt nóóit zal vervelen, is het New York City. Reusachtige wolkenkrabbers, drukke straten, toeterende gele taxi’s en billboards laten een onuitwisbare indruk achter. 

Maar wist je dat je bezoek in de decembermaand  nog overweldigender is? Je schaatst de sterren van de hemel in Central Park én bij Rockefeller Center. Haalt warme chocolademelk, pretzels en zuurstokken bij straatverkopers. En verbaast je telkens weer over de etalages, straten en gebouwen die gehuld zijn in hysterische kerstversiering. Do we need to say more? 

Wil jij (een van) deze bestemmingen van je bucketlist afstrepen? Bekijk dan hier alle rondreizen naar Amerika. 

Fotocredits: brettmadisonelliott | Giggs Huang | Stanley Zimny

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors