Acadia National Park
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Acadia National Park

door Yasmin Visser

De staat van de pijnbomen, de Pine Tree State, dat is Maine. Het binnenland van deze Amerikaanse staat is bedekt met de typische pijnbomen. De kustgebieden van Maine zijn meer dan de moeite waard. Eén van de mooiste gebieden in Maine is het Acadia National Park.

De kleine staat Maine ligt in het oosten van de Verenigde Staten en grenst aan de Atlantische Oceaan, Canada en de staat New Hampshire. Er wonen ongeveer 1,3 miljoen mensen en de grootste stad van Maine is Portland.

ZELF NAAR Acadia National Park?

Bekijk alle 9 reizen naar Acadia National Park

Acadia National Park

Het Acadia National Park is beschermd natuurgebied. Het park beslaat vooral Mount Desert Island, een eiland net voor de kust van Maine.

Met een jeep rijd je vanaf Portland naar het eiland. Wanneer je bij de camping komt, zet je in een mum van tijd je tentje op, zodat je de rest van de dag het park kunt verkennen.

Thunder Hole: donderende golven

Het eiland en het park is gemakkelijk per jeep te verkennen door middel van de zogenaamde Park Loop Route. Vanaf de ingang rijdt je naar Cadillac Mountain.

Op de weg naar dit hoogste punt in Acadia National Park passeer je Thunder Hole. Zoals de naam doet vermoeden donderen hier de enorme golven van de zee tegen de puntige rotsen aan.

Door een smalle kloof, uitgesleten door het water, stromen de golven naar binnen. Het water loopt in een soort grot. Als deze vol is kunnen lucht en water nog maar één kant op: omhoog. Hierdoor spuit het water soms wel met twaalf meter uit de rotsen.

Otter Cliffs

Een paar kilometer voorbij de Thunder Hole kom je bij de Otter Cliffs. Deze meer dan dertig meter hoge kliffen rijzen verticaal uit de zee bij Maine.

Je loopt een klein stukje over het pad dat over de klif leidt. Stenen liggen los dus je moet uitkijken dat je niet over de rand uitglijdt.

Cadillac Mountain

De jeeptocht gaat verder, tot de voet van Cadillac Mountain. Tijd om de benen even te strekken en het pad te volgen naar de top op een hoogte van bijna vijfhonderd meter.

Vanaf boven zie je het glooiende landschap van het Acadia National Park, de ruige rotsachtige kustlijn en daarachter het blauwe water van de Atlantische Oceaan.

Wanneer je hier 's ochtends komt om de zonsopgang te zien, ben je één van de eerste mensen in Amerika die de zon ziet opkomen. Veel oostelijker dan hier in Maine kom je namelijk niet.

Koude duik bij Sand Beach

Een stukje noordelijker vind je Sand Beach, het enige zandstrand van Acadia National Park. Het strand ligt tussen kleine heuvels van granieten rotsen, begroeid met groen, bruin en oranje boompjes.

Je neemt een koele duik in het water van de Atlantische Oceaan. Achter je ligt het bos van Acadia vol met elanden, zwarte beren, vossen en coyotes. Voor je varen vissersbootjes over de oceaan. Ze struinen de zeebodem af naar baarzen en kreeften. Op de website van National Park Service vind je meer over Sand Beach en andere praktische informatie.

Kreeft en wilde bosbessen

In het nabijgelegen dorpje Bar Harbor, net buiten het Acadia National Park, zoek je een plekje om te dineren. In het restaurant eet je een heerlijke vers gevangen kreeft. Je hebt ze nog nooit zo groot gezien.

Daarna neem je nog een taart met wilde bosbessen. Dit is een lokale lekkernij van de staat Maine.

Wat is er te doen in Acadia National Park?

 • Eet de heerlijkste taart van wilde bosbessen. Dit is een lokale lekkernij in de staat Maine. Net als kreeft trouwens. Sommige kreeften die ze hier vangen zijn wel een halve meter groot.
 • Wil je Mount Desert Island met het Acadia National park van een afstandje bekijken? Neem dan een boottour rond het eiland. Vanaf hier zie je de hoge kliffen en de enorme rotsen nog beter. Ook spot je zeehonden en walvissen.
 • In het Acadia National Park vind je verschillende hikes die door de bossen leiden. Je hebt altijd de kans om een zwarte beer of eland tegen te komen, maar ze worden niet vaak gespot. Vogelliefhebbers kunnen hun lol op in Acadia.
 • Heb je nog energie over? Bekijk het Acadia National Park dan vanaf een kajak. In Bar Harbor zijn kajaks te huur en binnen een halve dag peddel je om het park heen.
 • Portland in het zuiden van Maine, is de grootste stad van de staat. Op de Portland Public Market vind je verschillende standjes waar je heerlijk eet. Van sushi, tot pizza, tot een vers stukje fruit.

Reizen Acadia National Park

Meer Acadia National Park

Reviews Acadia National Park

Acadia National Park (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Gonneke Karel op 12 november 2018

Een prachtig park, niet al te groot, maar wel heel divers. Je ziet er verschillende dieren, zoals herten, eekhoorns en arends. Moose en beren zou je kunnen tegenkomen, maar zitten er niet zoveel. In de herfst zijn de kleuren prachtig van geel, oranje, rood tot zelfs paars. Uitzichten over de oceaan langs de kust. De algemene route is 27 mile, maar er zijn nog zoveel andere routes. De hoofdroute loopt langs Bar Harbor, geweldig stadje van waaruit je leuke excursies naar het park kunt doen. Wij hebben ons er 3 dagen meer dan prima vermaakt en waren nog niet uitgekeken.

Pluspunten Acadia National Park

 • Zonsopkomst
 • kleinschalig
 • divers
 • dicht bij stad
 • goedkoop

Minpunten Acadia National Park

 • ligt niet op standaard vakantieroute
Ultieme tip: Zonsondergang/zonsopkomst vanaf de berg. Machtig uitzicht. Ga je in de ochtend, ga dan minstens 1 uur voor zonsopkomst in de weekenden i.v.m. de drukte en weinig parkeerplaatsen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors