Balboa Park Jouw vakantie naar Amerika begint hier!
-
- Algemene ervaring
- Mooi
- Bereikbaarheid
- Wildlife

Balboa Park

door Frans Verhagen

Iedere stad heeft zijn groene long nodig, zelfs San Diego. Balboa Park kan wedijveren met de mooiste stadsparken van de Verenigde Staten. Balboa Park komt zelfs heel hoog op de lijst van meest aantrekkelijke parken van het land.

De gebouwen in het 655 hectare grote park zijn ontworpen voor de Panama-California Exposition van 1915 en de California-Pacific International Exposition van 1935. De eerste tentoonstelling werd opgezet ter gelegenheid van de opening van het Panamakanaal. De stijl is Spaans-Moors, een bewuste afwijking van de missie-stijl die in de eerste twintig jaar van de twintigste eeuw razend populair was in Zuid-Californië. In de latere bouwronde lag de nadruk op gebouwen met Midden- en Zuid-Amerikaanse motieven. In elk geval heeft het een collectie van indrukwekkende gebouwen opgeleverd, die in de loop der jaren ook qua inhoud steeds aantrekkelijker zijn geworden.

ZELF NAAR San Diego?

Bekijk alle 15 reizen naar San Diego

Musea in Balboa Park

In het park ligt een waar arsenaal aan musea. Zo bevat het Aerospace Historical Center onder meer een replica van de Spirit of St. Louis, het vliegtuigje van Charles Lindbergh. In het San Diego Automotive Museum staat de befaamde Tucker Torpedo, de auto waarvan er maar een paar over zijn. De Timken Art Gallery heeft een mooie verzameling Amerikaanse kunst uit de negentiende eeuw (o.a. Yosemite Fall van Albert Bierstadt) maar ook minder bekend werk van achttiende en negentiende eeuwse schilders.

San Diego Museum of Art

Het San Diego Museum of Art staat bekend voor zijn renaissance- en barokschilderijen, met moderne kunst in de uitstekende Frederick R. Weisman Gallery. Het Museum of Photographic Arts is vooral interessant vanwege zijn tijdelijke tentoonstellingen. De Hispanics gemeenschap van San Diego komt aan bod in de El Centro Cultural de Raza, met vooral interessante en soms provocerende tentoonstellingen.

Een mooie combinatie is het Natural History Museum met het Reuben H. Fleet Space Theater and Science Center met onder andere een groot planetarium en allerlei hands-on zaken voor kinderen. Het Museum of Man biedt tentoonstellingen over de ontwikkeling van het Amerikaanse Westen, het Museum of San Diego History is een mooie aanvulling op de Mission San Diego, elders in de stad, waar de Spaanse wortels van Zuid-Californië worden blootgelegd.

San Diego dierentuin

In het park is ook de San Diego Zoo ondergebracht, een van de grote dierentuinen van de wereld. Het dankt zijn faam mede aan het feit dat de Zoo een pionier was in het zo natuurlijk mogelijk onderbrengen van de dieren, zonder tralies en kooien. Het is een grote dierentuin (acht kilometer lopen als u het allemaal wilt doen), dus het is de moeite waard om tevoren te bedenken waar u prioriteiten wilt leggen. Er is ook een algemene tour met een dubbeldekkerbus en een zweeftram. Bedenk wel dat de Zoo de meest populaire bestemming is van San Diego, dus het is er vaak druk.

Het weekend is de beste tijd om Balboa te bezoeken, dan komen bewoners hier rolschaatsen, picknicken, in de fonteinen staan en barst het van de straatartiesten. Kijk in de krant wat er te doen is in het Spreckels Organ Pavilion. Een volledige exploratie van het park neemt al gauw twee dagen in beslag, zonder een moment verveling. Het is verstandig om een museumkaart te kopen voor twaalf musea. Het kost $30 maar zelfs als u maar een paar gebouwen bezoekt, haalt u dat er uit.

Reizen San Diego

Reviews Balboa Park

zeer bijzonder (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Paulien Hemelaar op 18 november 2018

Een heel mooi park.. Het is hier relaxed wandelen. Het is er schoon en ik heb er alleen maar vriendelijk mensen ontmoet. Toen wij het plein van het openluchtorgel bezochten, speelde hij het Amerikaans volkslied en dat maakte het wel heel bijzonder Volgend jaar ga ik terug naar San Diego en zal absoluut opnieuw dit park gaan bezoeken. Maar dan uitgebreider.!

Ultieme tip: Op je gemak struinen en als je moe bent plaatsnemen bij het openluchtorgel. HIer kan je genieten van de muziek en kijken naar de landende vliegtuigen.

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors