Camper huren in Amerika

Camper huren in Amerika

Welke voordelen biedt een camper in Amerika?

Een camper is in feite een huis op wielen. Je slaapplek heb je altijd bij je, iets wat je een enorme vrijheid geeft. Vooral voor natuurliefhebbers biedt reizen met de camper veel voordelen. Je staat bijvoorbeeld midden in een nationaal park als Yosemite en je hebt de mogelijkheid tot in de late uurtjes voor je camper in de buitenlucht te eten en te drinken.

Welke nadelen heeft een camper in Amerika?

Een camper is groot en vereist andere rijvaardigheden dan een auto. Hoewel de Amerikaanse snelwegen breed zijn en uitermate geschikt zijn voor een camper, zijn de wegen in de steden dat niet altijd. Parkeren in de stad kan ook lastig zijn. Het is handiger en soms ook voordeliger om met de camper net buiten de stad te staan. Vaak gaan er dan pendelbusjes van de camping naar de stad.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 258 reizen naar Amerika

Daarnaast ben je met de camper ben zo’n twintig procent trager dan met de auto. Houd er dus rekening mee dat je langer onderweg bent met de camper dan wanneer je met de auto zou rijden.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor het huren van een camper in Amerika?

Als bestuurder dien je altijd een geldig, nationaal rijbewijs bij je te hebben. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht in Amerika. Het is toegestaan om met je normale B-rijbewijs een camper te besturen. Je hebt geen zogenaamd groot rijbewijs nodig, ook niet voor grote A-klasse campers.

Moet ik van tevoren een camper reserveren?

Ja. Vroeg boeken loont in Amerika, de kosten zijn dan aanzienlijk lager. Vanaf mei kun je reserveringen maken voor een camperreis vanaf maart in het volgende jaar. Vroegboekkortingen zijn vaak geldig tot december. Het kan soms honderden euro’s schelen.

Wanneer haal ik de camper op?

In Amerika schrijft de wet voor dat je na een lange vlucht niet meteen met de camper de weg op mag vanwege je jetlag. Na aankomst verblijf je dus eerst een of meerdere nachten in een hotel en de volgende dag haal je de camper op.

Houd er rekening mee dat het ophalen van een camper meer tijd in beslag neemt dan het ophalen van een huurauto. Er komt meer papierwerk bij kijken, je krijgt een verplichte instructievideo te zien en je inspecteert samen met de camperverhuurder de camper. Laat elk krasje, deukje of andere beschadiging op het formulier noteren. Daarna moet je nog inkopen doen voor de volgende dagen. Beperk op de eerste dag dus het aantal te rijden kilometers.

Zorg er daarnaast voor dat je een creditcard met een behoorlijk limiet hebt. De borg van de camper wordt namelijk niet gereserveerd, maar direct afgeschreven. Dit krijg je pas aan het einde van je vakantie weer teruggestort. De creditcard dient op naam van de hoofdbestuurder van de camper te staan.

Moet ik een verzekering nemen?

De verzekering is bij iedere camperverhuurder weer anders geregeld. De meeste camperverhuurders hebben een basisverzekering in de huurprijs inbegrepen voor schade aan de camper. Deze verzekeringen dekken bepaalde, maar vaak niet alle schade aan de camper, onder aftrek van het eigen risico. Je kunt ervoor kiezen om het eigen risico af te kopen of nog een aanvullende verzekering te nemen.

Moet ik een camping in Amerika van tevoren reserveren?

Dit hangt van de locatie en het seizoen af. Reis je in het hoogseizoen en langs populaire nationale parken als Yosemite of Grand Canyon? Dan raden we je aan om van tevoren een camping te reserveren. In de zomervakantie en rond de feestdagen is (ver) van tevoren reserveren op de populaire plekken ook zeker aan te raden. Voor de overige campings is een dag of twee van tevoren reserveren voldoende.

Houd er daarnaast rekening mee dat het bij sommige campings is niet mogelijk is om te reserveren en er toegang wordt verleend op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’, oftewel ‘first come, first serve’.

Besluit je geen camping te reserveren? Dan is het verstandig om op tijd op zoek te gaan naar een camping. Doe dit niet pas aan het eind van de dag. In verlaten gebieden heb je niet altijd bereik en in het donker zoeken naar een overnachtingsplek in een voertuig dat je wellicht niet gewend bent, wil je vermijden.

Hoe reserveer ik een camping in Amerika?

Je kan van tevoren alles online en via apps reserveren, maar dan ligt wel je hele schema vast en is er weinig ruimte voor spontaniteit. Wil je iets flexibeler reizen, dan kun je ervoor kiezen om één of twee dagen van tevoren je campings in Amerika te reserveren.

Campingketens als KOA en Good Sam Camping hebben een gratis applicatie beschikbaar waarin je meer informatie vindt over de camping, zoals de locatie, de faciliteiten en de prijs. Maar ook reviews van andere camperreizigers.

Je kan de campings ook bellen. Op basis van je creditcardgegevens maak je dan een reservering. Zo ben je zeker van je plaats op de camping.

Hoe vind ik mijn geboekte camping?

We raden aan om een camper met navigatiesysteem te nemen. Campings zijn dan gemakkelijk te vinden. Een andere optie is navigeren met de telefoon of tablet. Download kaarten van tevoren en je kunt zonder internet navigeren. Meestal worden campings ook langs de weg door middel van borden aangegeven. 

Welke voorzieningen hebben campings in Amerika?

Een camping met voorzieningen voor campers wordt in Amerika een RV park genoemd. Op een RV park parkeer je de camper op een aangelegde plek. Deze plek biedt een aantal voorzieningen, zoals water, elektriciteit en een aansluitpunt voor het riool. Vaak staat er bij je staplek ook een picknicktafel en een barbecue. Sommige campings hebben zelfs een zwembad.

Ook zijn er op de meeste commerciële campings wasserettes aanwezig, waar je tegen een vergoeding je kleding wast. Op de staats- of natuurcampings is dat niet het geval.

Tenslotte hebben veel campings wifi. Soms moet je ervoor betalen, maar vaak niet. Er staat meestal ook een computer in een centrale ruimte.

Hoeveel ampère heb ik nodig op een camping in Amerika?

Vaak moet je bij het reserveren van een staplek in Amerika een amperage voor de elektriciteitsaansluiting kiezen. Vraag aan de camperverhuurder wat het ampèreverbruik is van de camper wanneer je de elektrische grootverbruikers als airconditioning of verwarming aan hebt staan.

Wat is een hook-up?

Je kunt je camper meestal aansluiten op het elektriciteitsnet, het riool en de waterleiding. Als je van al deze voorzieningen gebruik wilt maken, kies je voor een 'full hook up'.

Wat zijn back-in en pull-thru?

Campings hebben vaak twee soorten kampeerplekken: back-in en pull-thru. Pull-thru betekent dat je de camper er vooruit in kunt rijden en via de achterkant de plek weer kunt verlaten. Bij een back-in moet je de camper inparkeren: je rijdt achteruit de plek in of uit. Een pull-thru plek is dus een stuk gemakkelijker, je hoeft geen ingewikkelde manoeuvres te maken.

Wat is het kostenplaatje van een camperreis in Amerika?

Ga je op vakantie met een camper naar Amerika, dan ben je natuurlijk benieuwd naar het kostenplaatje. De kosten voor een camperreis in Amerika bestaan uit de prijs van de camper, de kosten voor de brandstof, de campings en eten en excursies.

De prijs van de camper hangt af van het type camper en van het seizoen. Huur je een camper in het hoogseizoen (in de zomer), dan ligt de prijs aanzienlijk hoger. Een camper kost al snel 100 dollar per dag.

Dan moet je natuurlijk de camping ergens parkeren. De kosten voor een camping variëren van gratis tot 70 dollar. In de meeste nationale parken kost een staplek tussen de 20 en 30 dollar. 

Naast het huren van de camper en de staplek is brandstof een andere grote kostenpost. Campers slurpen brandstof. Een C-klasse camper rijdt ongeveer 1 op 5. Hoewel brandstof een stuk goedkoper is in Amerika, is dit toch een grote kostenpost. Met 100 dollar aan brandstof rijd je zo’n 300 mijl (450 kilometer). Maak je een reis van 2500 mijl (4500 kilometer), dan ben je tussen de 800 en 1000 dollar kwijt aan brandstof.

De kosten voor eten en excursies heb je natuurlijk zelf in de hand. Met een camper is het wel gemakkelijk om te besparen op eten door vooral zelf te koken.

Wat moet ik nog meer weten over het huren van een camper in Amerika?

  • De meeste camperverhuurders verbieden het rijden door Death Valley in het oosten van Californië tussen mei en midden september vanwege de hitte.
  • In het zuidwesten van Amerika kan het extreem heet worden. Reis je naar dit gebied, zorg dan dat je een camper met airconditioning hebt.
  • Rijd je met vorst, dan gelden er bepaalde maatregelen, zoals het leegmaken van de watertanks. Laat je hierover informeren door de camperverhuurder. 
  • Lever je de camper in in een andere stad, dan betaal je een supplementaire drop-off fee. Het bespaart je natuurlijk wel veel tijd als je niet helemaal terug hoeft te rijden naar dezelfde stad of luchthaven.
  • Maak je op een dag veel kilometers, houd dan de inhoud van je brandstoftank goed in te gaten. Je legt enorme afstanden af en in verlaten gebieden zijn tankstations soms schaars.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors