Newport

Newport

door Frans Verhagen

Het bekendste is Newport waarschijnlijk vanwege zijn Newport Jazz Festival, zijn gigantische landhuizen en zijn zeilwedstrijden. Dat maakt het 's zomers een behoorlijke drukke stad - zooport zegt men wel.

Sinds het begin van de jaren negentig toen het ieder weekend een open jongerenhuis was in Newport heeft men de regels sterk aangescherpt en is Newport weer meer wat het wil zijn: een exclusieve badplaats. Maar toch, van mei tot augustus wonen er niet 26.000 mensen in het stadje, maar ongeveer 100.000 meer.

ZELF NAAR Newport?

Bekijk alle 8 reizen naar Newport

Tour door Newport

De georganiseerde tour langs de landhuizen kunnen de minder bedeelden een beeld geven van het zomerleven van de Vanderbilts en andere puissant rijke Amerikanen in de Gilded Age (aan het einde van negentiende eeuw).

Het stadje heeft wel wat maar we kunnen u vooral adviseren om het buiten het weekend en buiten het hoogseizoen te bezoeken. Zelfs de Howard Johnson doet $200 in het seizoen, dus weet waar u aan begint. De landhuizen zijn wel leuk en ook de zeilwedstrijden zijn aantrekkelijk maar het strekt tot aanbeveling om een oom te hebben die ook een jacht in de haven heeft liggen, dat maakt het een stuk leuker.

Reizen Newport

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors