Seattle
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Seattle

door Willeke van Doorn

Vanaf de 184 meter hoge Space Needle kijk je uit over Seattle. De charmante stad aan de westkust staat bekend om zijn regen. Maar laat je niet afschrikken. Binnen is het juist gezellig. En zodra de zon zich laat zien, snelt iedereen naar buiten.

Seattle groeide met de Klondike goudkoorts in 1897. De ligging van de stad is spectaculair. Aan de ene kant ligt Puget Sound, een zeearm van de Stille Oceaan, en aan de andere kant Lake Washington met op de achtergrond de Mount Rainier vulkaan. De omgeving en de relaxte levenshouding maken Seattle een van de meest aantrekkelijke steden van Amerika.

ZELF NAAR Seattle?

Bekijk alle 12 reizen naar Seattle

Space Needle

Grote kans dat je Seattle wel eens op tv voorbij hebt zien komen. Films en series als Frasier en Greys Anatomy zijn in de stad opgenomen. Ook bekende bedrijven als Boeing, Microsoft, Starbucks en Amazon.com zijn hier opgericht. Veel van deze grote bedrijven zijn hier nog steeds gevestigd.

Space Needle is het meest iconische gebouw van de stad. Bezoek bovenop de naald het observatieplatform. Vanaf de top kijk je op zonnige dagen uit over de stad, de Olympic Mountains, Mount Rainier, Elliot Bay en de omliggende eilanden. De hoge toren ligt in het Seattle Centre, een groot stadspark dat gebouwd is ter ere van de wereldtentoonstelling in 1962.

Seattle: de bezienswaardigen

Bezoek tijdens je vakantie ook de Pike Place Market aan de haven van Seattle. Dit is de oudste markt van Amerika. Kraampjes met vanalles van vis tot brood, handwerken, kleding en groenten en restaurantjes en live muziek vullen de dertien gebouwen. Je moet zeker een visje proberen bij Pike Place Fish, de bekendste viskraam van de stad.

Wil je even de stad uit? Dan pak je de ferry naar Bainbridge of Vashon eiland. Op Bainbridge vind je groene weilanden en kleine eetcafeetjes. Vashon verken je op de fiets. Vanaf de vele strandjes duik je in het frisse water.

Seattle Seahawks

Je vakantie in Seattle is compleet met een bezoek aan een wedstrijd van het American football team van de stad: de Seattle Seahawks. Doe iets blauws aan en meng je tussen de luide supporters in het Century Link Stadium.

In december 2013 veroverden de fans van de Seahawks een plek in het Guinness World Book of Records door schreeuwend maar liefst 137,6 decibel te produceren. Inmiddels hebben ze het record moeten afstaan aan de Kansas City Chiefs, maar het geeft wel aan hoe de sfeer is tijdens een spannende wedstrijd.

Beste reistijd Seattle

Het seizoen van de NFL, de hoogste divisie in het American football, begint in september en eindigt met de Super Bowl in februari. Plan je vakantie in Seattle in een van die maanden als je een wedstrijd van de Seahawks wilt meemaken.

Of bezoek Seattle in de zomer wanneer het warm en zonnig is in de stad, maar ook erg druk. Het is daarom slim om je accommodatie op tijd te boeken. En ja, het regent veel en vaak in Seattle, maar laat dat geen reden zijn om deze aantrekkelijke stad over te slaan tijdens een rondreis door Amerika

Reizen Seattle

Meer Seattle

Reviews Seattle

Seattle at its best (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Tina Siegmund op 28 januari 2017

We went to Seattle for a couple of days before flying onwards to LA and just loved it. We got very lucky and had no rain and could even sit outside in the sun. We saw some amazing sunsets and the glass garden is a piece of art! Wasn't the first and will hopefully not be the last time there.

Pluspunten Seattle

  • public transport

Minpunten Seattle

  • rainy
Ultieme tip: On a cloudy day visit Starbucks at Columbia Tower on the 40th floor. There you can relax and watch the clouds move out to the ocean.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

ZONNIG Seattle (bezocht in juni 2014)

Review geschreven door Marjo Bos op 08 oktober 2016

Schitterende stad. Op de Space Needle uitzicht over de stad, maar ook de bergen met besneeuwde toppen zijn zichtbaar. Een boottocht in de haven geeft vanaf het water ook een mooi beeld en veel informatie. De Pike Place Market is een ervaring. Bij de viskraam leer je wat onvoorwaardelijk vertrouwen hebben in elkaar betekent.

Pluspunten Seattle

  • Aardige mensen
Ultieme tip: The Cheesecake Factory! Heerlijk eten in een schitterende ambiance.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors