Tijd en tijdsverschil Los Angeles

Tijd en tijdsverschil Los Angeles

Als je naar de 'City of Angeles' gaat, moet je er rekening mee houden dat deze stad zich in een andere tijdszone bevindt, namelijk in tijdzone PST (Pacific Standard Time).

Tijdsverschil met Nederland: -9 uur

Hierdoor ontstaat er een tijdsverschil tussen Los Angeles en Nederland. In principe is dat tijdsverschil negen uur, alleen twee keer per jaar is daar een uitzondering op, namelijk met het wisselen van de zomertijd naar de wintertijd en andersom. Evenals in New York, gebeurt de wisseling van en naar de zomertijd niet gelijktijdig met Nederland. Tijdens die paar weken ertussen ontstaat er daarom een afwijkende tijd in Los Angeles.

Wat voor tijd is het in Los Angeles?

Houd rekening met de overgang van zomer- en wintertijd, wanneer je wilt weten wat voor tijd het is in LA. In LA gaat de zomertijd in op de tweede zondag van de maand maart. De tijd wordt weer een uur teruggedraaid op de eerste zondag van de maand november. In Nederland, daarentegen, gaat de zomertijd pas in op de laatste zondag van maart en de wintertijd op de laatste zondag van oktober. Houd hier rekening mee, zodat je altijd weet wat voor tijd het is in Los Angeles.

Het tijdverschil in Los Angeles

Het tijdverschil tussen Los Angeles en Nederland is dus negen uur. Het is daar negen uur vroeger dan bij ons. De uitzondering ontstaat bij het niet gelijktijdig wisselen van de zomertijd. Twee keer per jaar ontstaat er daardoor een korte periode van een paar weken waarin het tijdverschil tussen Los Angeles en Nederland acht uur is. Houd hier dus rekening mee als je gaat reizen naar Los Angeles.

Hoe laat is het in Los Angeles?

Wil je zeker weten hoe laat het is in Los Angeles? Bekijk dan de actuele tijdklok, welke bovenaan de pagina is weergeven. De vliegtijd van een directe vlucht van Amsterdam (AMS) naar LA (LAX) bedraagt ongeveer 12 uur. Deze tijden kunnen echter altijd afwijken. Zo duurt een heenreis soms langer dan een terugreis, of andersom, afhankelijk van de windrichting of vliegroute.

Lees ook

Met je creditcard naar Amerika: drie redenen waarom

Goed voorbereid op reis?

Voor informatie over praktische zaken als vaccinaties en inentingen, het regelen van een visum, reisverzekeringen, vervoer naar de luchthaven of geldzaken, moet je vaak meerdere websites bezoeken. MyTravelPlanner heeft alle praktische informatie samengebracht en leidt je via vijf vragen naar uw persoonlijke to-do lijst op het gebied van zeven praktische zaken!

Like deze pagina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors