Klimaat Los Angeles
Like ons op Facebook

Klimaat Los Angeles

Los Angeles, beter bekend als L.A. of de City of Angels, ligt aan de westkust van Amerika in de staat California. De stad heeft een warm mediterraan klimaat met warme zomers en lenteachtige winters.

Het klimaat in Los Angeles zorgt ervoor dat de zon het hele jaar door schijnt; L.A. heeft gemiddeld slechts 35 regendagen per jaar. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in het centrum van de stad is 19 graden: 24 graden overdag en 's nachts 14 graden. In de koudste maand, januari, varieert de temperatuur tussen de 15 en 23 graden overdag en 7 tot 13 graden 's nachts.

De beste reistijd voor Los Angeles

Wanneer de beste reistijd voor Los Angeles is, is moeilijk te zeggen. Er is namelijk altijd wel wat te doen en het klimaat in Los Angeles is vrij aangenaam. Als je de drukte wil vermijden en rustig wil genieten van de natuur, is de beste reistijd voor Los Angeles mei/juni of september/oktober. De zomermaanden juli en augustus zijn er toeristisch en de prijzen kunnen dan erg hoog oplopen.

Hoe is het klimaat in Los Angeles?

Dankzij het klimaat in Los Angeles is augustus de warmste maand. De temperatuur varieert tussen 15 en 23 graden gedurende de dag en is het ongeveer 18 graden in de nacht. Het klimaat in Los Angeles is onderhevig aan een typisch verschijnsel, waardoor er extreme temperatuurverschillen ontstaan tussen gebieden die relatief dicht bij elkaar liggen.

De seizoenen in Los Angeles

De seizoenen in Los Angeles hebben last van een typisch weersfenomeen. Net als een groot deel van de zuidelijke kust van California, heeft Los Angeles te maken met de zogenaamde June Gloom. In het late voorjaar of de vroege zomer is de lucht bewolkt of mistig, maar in het begin van de middag wordt die al snel vervangen door een zonnige hemel. Bedenk goed welk van de seizoenen in Los Angeles jij het meeste aantrekkelijk vindt.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors