Yosemite National Park

Reviews Yosemite National Park

8,5
8,7 Algemene ervaring
9,5 Natuur
8,9 Stranden
7,6 Wildlife
7,7 Overige activiteiten
8,4 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 46
  • Aantal waarderingen: 22

Yosemite National Park: start of John Muir Trail (bezocht in september 2002)

Review geschreven door Ben Töller op 07 mei 2017

Als ik in Amerika ben, zou ik het liefst even doorreizen naar Yosemite. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk, omdat de afstaand vaak te groot is. Het liefst ben ik daar in het najaar of in de winter, wanneer de sneeuw alles bedekt en de toeristenmassa's zijn verdwenen. Ik ben er nu meerdere keren geweest, maar het park blijft mij ontroeren. Waarschijnlijk omdat de eerste keer zo'n indruk heeft gemaakt. Dat was in 1987 en mijn vrouw en ik hadden een groot stuk van de John Muir Trail gedaan door de Sierra Nevada. Daarna gingen we naar Yosemite en standden we daar met ons kleine tentje. 's Avonds kwamen de beren op zoek naar eten en overdag beklommen we Half Dome, één van de kolossen aan het eind van de vallei.

Pluspunten Yosemite National Park

  • unieke natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • veel toeristen
Ultieme tip: Ga niet in hoogseizoen: erg heet en erg druk. Geniet van de lente, herfst of winter.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite National Park met kleine kinderen (bezocht in juli 2015)

Review geschreven door Linda van Hall op 07 mei 2017

Yosemite National Park is een super bestemming om met kinderen te bezoeken. Dieren, klimmen en klauteren! Onze kinderen hebben genoten van de natuur en de dieren die ze tijdens de wandelingen tegen kwamen. Ook het slapen in een tent van Curry Village was geweldig en spannend. Een aanrader voor iedereen!

Pluspunten Yosemite National Park

  • natuur
  • dieren

Minpunten Yosemite National Park

  • Geen
Ultieme tip: Een overnachting in het park zelf.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Yosemite National Park (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Japke Nijholt op 06 februari 2017

De Tioga Pass is erg mooi, deze hebben wij gereden omdat we maar een dag in het park hadden. Geeft een goede indruk van het park en levert veel mooie plaatjes op. Voor degenen die van wandelen houden, zijn er genoeg wandelroutes in het park.

Pluspunten Yosemite National Park

  • Veel wild
  • Mooie uitzichten
  • Schitterende watervallen
  • Leuke wandelroutes
Ultieme tip: De Tioga Pass is erg mooi om te rijden als je weinig tijd hebt om het gehele park te bekijken
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Tioga Pass Yosemite National Park (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Japke Nijholt op 06 februari 2017

Prachtig park, mooie herten gezien van heel dichtbij. Veel diversiteit in het landschap, mooie watervallen en adembenemende uitzichten. Voor natuur- en wandelliefhebbers een must-see in Noord-Amerika!

Pluspunten Yosemite National Park

  • Mooi divers landschap
  • veel wild
Ultieme tip: Als je nog geen sequioa's hebt gezien is het leuk om daar heen te wandelen, maar houd er rekening mee dat de terugweg een flinke klim is!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite mist trail (bezocht in juni 2016)

Review geschreven door Katelijn Schipper op 07 juli 2016

Yosemite is 1 van de mooiste parken van Noord Amerika, en mag je eigenlijk niet overslaan. Het park is enorm, en kan in de vakanties en op feestdagen erg druk zijn. Probeer dat dan ook te vermijden en ga het liefste net buiten het hoogseizoen. Er zijn veel wandelroutes en gratis pendelbussen die je overal in het park heen kunnen brengen. Hou je van wandelen en hiken, maar wil je het houden bij 1 dag? Loop dan de "mist trail" naar Vernon falls. Een adembenemende waterval met een fikse klim, die opzichzelf al de moeite waard is! Let op, je zal toeristen zien op sandalen en slippers, maar zorg zelf voor goede wandelschoenen. Er vinden jaarlijks behoorlijk wat valpartijen plaats! Ook een regenjasje is handig, want ookal is het warm in de vallei, je wordt tijdens de klim best nat en bovenop is het koel.

8,2
8 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
6 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • super mooi
  • schoon
  • groot
  • watervallen

Minpunten Yosemite National Park

  • druk in de vakanties
Ultieme tip: Goede schoenen, genoeg water & snacks, en gewoon lekker zo veel mogelijk trails lopen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig park (bezocht in september 2015)

Review geschreven door Marielle huijbreghs op 03 juli 2016

Prachtig mooi park, helaas erg droog zo was het meer opgedroogd. De rest van het park is erg groen. Je kan veel beschutting vinden. Transport met de bussen gaat perfect. Je kan ook fietsen huren wat ook echt aan te raden is. Bezoekerscentrum laat goed zien met een 3D model welke hiking trails moeilijk zijn. Dat is erg handig voordat je aan de tocht begint. Echt super park

9,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
10 Wildlife
9 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Maak gebruik van de bussen dat scheelt je veel tijd en blaren. Ga pas wandelen op de trails.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Reizen Yosemite National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors