Yosemite National Park
Like ons op Facebook

Reviews Yosemite National Park

8,5
8,7 Algemene ervaring
9,5 Natuur
8,9 Stranden
7,6 Wildlife
7,7 Overige activiteiten
8,4 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 46
  • Aantal waarderingen: 22

Een levend schilderij (bezocht in mei 2018)

Review geschreven door Diane Boomsma-Fokke op 11 december 2019

Reeds meerdere malen dit schitterende NP mogen bezoeken. De natuur blijft schitterend, soms echt adembenemend. Je kunt er wandelen of fietsen of hiken. In de beginjaren was t nog mooi rustig, nu is t veel drukker.

9,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • schitterende natuur
  • volop aktieve mogelijkheden
Ultieme tip: Wij genieten van de vroege ochtenduurtjes want dan is ook t wildlife geweldig om te spotten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een herinnering voor het leven, vol verbazing van deze grootse natuur genoten (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Brigit Jansen op 09 december 2019

Het uitzichtpunt bij swinging bridge is absoluut de moeite waard. Rijd in drukke tijden eerst naar de parkeerplaats en neem een shuttle naar diverse punten vanwaar je een hike kunt maken door dr grootse natuur. Rijd daarna eventueel nog door naar glacier point voor een indrukwekkend uitzicht over de vallei

Ultieme tip: Parkeer op tijd bij de plaatsen yosemite village op een drukke dag
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite (bezocht in september 2019)

Review geschreven door Matthijs Mos op 17 november 2019

Yosemite National Park is mooi maar heel druk. Houdt rekening met file door de drukte in het park. Het bovenste stuk van het park is een stuk rustiger en ook zeer mooi. Vergeet ook het natuurgebied naast Yosemite niet te bezoeken.

Pluspunten Yosemite National Park

  • mooi

Minpunten Yosemite National Park

  • drukte
Ultieme tip: Ga buiten het hoogseizoen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Natuurliefhebbers

Yosemite National Park (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Kimberley de Smet op 16 november 2019

Wij hebben 3u lang de Four Mile Trail naar Glacier Point gelopen in Yosemite National Park. Geweldig uitzicht, maar wel een pittige tocht! Echt genoten van de natuur in Yosemite National Park en de pittige tocht werd uiteraard beloond met fantastisch uitzicht @ Glacier Point.

Pluspunten Yosemite National Park

  • uitzicht
  • natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • veel toeristen
Ultieme tip: Er is geen vervoer naar beneden wanneer je Glacier Point hebt bereikt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Panoramatrail Yosemite (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Melanie Hoek-Luijten op 16 november 2018

Yosemite National Park is een prachtig park dat je eigenlijk wel moet bezoeken tijdens een rondreis door Californië. In dit park ben je gerust 2-3 dagen zoet en dan heb je net alle highlights bezocht. Trek dus genoeg tijd hiervoor uit! Rijd niet te laat yosemite binnen of op een zondag, want dan is het super druk. Zorg ervoor dat je de drukte bij de ingangen voor bent en koop voor meerdere dagen een national parken pas.

Wij hebben een dag de panoramatrail gewandeld. We zijn met de hikersbus omhoog gereden naar Glacier Point en vanuit daar zijn we aan de wandeling begonnen. De wandeling is super mooi, maar zorg wel voor een goede wandelschoenen, genoeg drinken en een basis conditie. Na de eerste waterval moet je namelijk 250 meter stijgen over een lengte van een kilometer.

7,5
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
6 Wildlife
6 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Mooie natuur
  • Veel wandelingen

Minpunten Yosemite National Park

  • Druk in de weekenden
Ultieme tip: De panoramatrail is onze ultieme tip. Je krijgt enorm mooie uitzichten tijdens deze wandeling over yosemite national park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite np (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door willeke rieter op 12 november 2018

Dit was mijn eerste kennismaking met de natuur van Calfornia. Het kwam wel ff binnen, het is gewoon awesome. Het park is groot en je hebt eigenlijk meer tijd nodig dan de twee dagen die wij daar zijn geweest. Het zit vol verrassingen van watervallen, kronkelende beekjes tot spiegelgladde meertjes. Grote granieten rotsblokken en eekhoorntjes en als je geluk hebt kom je ook nog een beer tegen.
Dat geluk hadden wij dus. Jippie en ook op de foto, Yes.
Doe wel goed schoeisel aan en ga niet op je zomersandaaltjes want dan gaat het allemaal niet zo makkelijk. Deze mag je niet overslaan als je in de buurt van San Francisco verblijft.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • gratis shuttlebussen in het park brengen je van A naar B
Ultieme tip: Zorg dat je de Amerika the Beautiful Pass hebt, dat scheelt je veel geld en tijd bij de entre. Je hebt al voordeel als je 2 parken bezoekt financieel dan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Yosemite summer fire (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Demi Graas op 12 november 2018

Het is een geweldig park, een hele hele mooie natuurlijk met veel wilde dieren!! Wel erg jammer dat het park de dag na ons bezoek is gesloten wegens brand, ging helaas erg veel rook gedurende ons bezoek, wat ook wel weer mooie beelden opleverde.

Pluspunten Yosemite National Park

  • natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • brand
Ultieme tip: Neem alle tijd, ga lekker bij het water zitten en geniet van de rust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Stephanie Koopman op 12 november 2018

Ondanks dat ik niet zo’n hiker ben, wist ik hier van geen ophouden. De bekende spots zijn bezocht en hebben kilometers gewandeld. Ik vroeg een ranger bij de sequoia’s wat haar lievelingsplek was. Dit bleek Taft Point te zijn. De auto wordt geparkeerd en we bezoeken Sentinal Dome- Taft Point. Deze plek was nog niet heel toeristisch. De uitzicht die je hebt, zowel in de verte als ik diepte zijn waanzinnig. Je bent ‘on top of the world!’

7,7
8 Algemene ervaring
8 Natuur
7 Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Varierend
  • Bijzonder
  • Uitgestrekt

Minpunten Yosemite National Park

  • Op sommige plekken veel toeristen.
Ultieme tip: Vraag rangers voor hun mooiste hike of plek om spots te ontdekken die nog niet door iedereen zijn ontdekt. En vooral: geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Majestic view (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Dave Janssen op 12 november 2018

Yosemite National Park is een ware beleving. Van de kleine geluksmomentjes zoals het zien van een eekhoorn tot de geweldige uitzichten en mooie watervallen. Je bevind je echt in de natuur en je krijgt indrukken die je nooit meer vergeet.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • uitzichten
  • watervallen
  • natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • Pittige hiking routes naar de mooie plekken
Ultieme tip: Ga je naar de watervallen? Zorg voor goeie loopschoenen en neem voldoende drinken en eten mee. Het is een flink klim en zeker de 600 treden zijn pittig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Breath taking! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Helmi Hillen op 11 november 2018

Yosemite is fantastisch! Wat je erover leest klopt niet, in het echt is het nog mooier. Goed toegankelijk, veel toeristen, maar ook héél veel manieren om ze te ontwijken en je in alle stilte te laten imponeren door de grootsheid van de natuur.

Pluspunten Yosemite National Park

  • uitgestrektheid
Ultieme tip: ontloop de meute door het maken van een mooie wandeling. Je kunt routes combineren.. Onder andere de Mist trail en het John Muir pad
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Xenia Blair op 06 december 2017

Met mijn kleine broertje ben ik op rondreis geweest. Wij zijn als eerste door het Yosemite National Park gereden. Het was erg mooi en mijn broertje wilde overal stoppen. Het is heel bijzonder dat er zoveel verschillende omgevingen te vinden zijn op één plek.

Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime..! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Michelle van den Hondel op 26 november 2017

Een ontzettend mooi en gevarieerd park. Must see's:
* Tunnel view Yosemite valley
* Vernal falls
* Naar boven rijden voor uitzicht over de halfdome bij glacier point
* Herten spotten in Yosemite Valley

7,4
8 Algemene ervaring
10 Natuur
7 Stranden
5 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Groot
  • gevarrieerd
  • adembenemend

Minpunten Yosemite National Park

  • veel toeristen
Ultieme tip: Ga 's avonds laat het park in om sterren te spotten. Elke plek in het park is prima!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door West-Amerika (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Ingrid Pullen op 23 november 2017

Als je in Amerika bent, dan moet je Yosemite National Park hebben gezien. De vergezichten, de watervallen, mega grote reuze bomen, wilde dieren, hier zie je het allemaal! Een geweldige natuur, heel veel Nikon momentjes! Dus ik zou zeggen: Haal die camera uit de tas en geniet!

Pluspunten Yosemite National Park

  • centrale ligging met andere populaire steden
  • prachtige natuur
  • leuk om zelf doorheen te rijden
Ultieme tip: Neem je tijd! Geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yosemite National Park (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Shirley Merk op 17 november 2017

Yosemite, wauw! Van uitzichtpunten tot de mooiste watervallen. Richting Glacier Point heb je prachtige stops om een paar mooie foto's te schieten! In de zomer door Tiago road, waar je zelfs nog de sneeuw ziet liggen!

Pluspunten Yosemite National Park

  • natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • veel toeristen
  • weinig parkeerplekken.
Ultieme tip: Vertrek vroeg, stop als eerste bij de tunnelview en ga dan door naar het Glacier Point. Onderweg zijn nog een paar bijzondere punten wat zeker de moeite waard is om te stoppen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite National Park (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Paul Huntjens op 16 november 2017

Adembenemend mooie natuur met als middelpunt uiteraard de Half-Dome. In de Valley is het prachtig met mooie hikes, o.a. de Vernall Fall Trail en de Mist Trail. De weg naar Glacier Point vanuit de Valley is 28 kilometer bergop en bochtig. Zeer de moeite waard, het uitzicht is overweldigend. Zie mijn ingezonden foto.

Pluspunten Yosemite National Park

  • Goed bereikbaar
  • prachtige natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • heel druk
Ultieme tip: Glacier Point
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in september 2008)

Review geschreven door Jeroen Slagter op 13 november 2017

Geweldige dagen gehad in Yosemite NP, aangezien er in het park geen hotels zijn hebben we een canvastent (Curry Village) geboekt midden in het park. Dit is echt een aanrader (opties reserveren gewenst). Vanuit deze "camping" ben je relatief dicht bij alle bezienswaardigheden (Yosemite Valley, watervallen, Tioga Pass, Mariposa Grove).

8,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • unieke ervaring
  • rustig
  • prachtige natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • Geen
Ultieme tip: Zoals eerder aangegeven, boek een tent in Curry Village.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een avontuur om nooit te vergeten! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Samantha Mannaert op 12 november 2017

De big trees zijn echt een aanrader en de watervallen uniek! Vergeet je camping spullen niet want Kamperen tussen een beren maak je 1 keer mee! Toch kon het park helaas niet op tegen de Grand Canyon. Vandaar mijn tip eerst Yosemite en laat je verassen en daarna de Grand Canyon!

Pluspunten Yosemite National Park

  • Groen
  • wilde dieren
  • campings

Minpunten Yosemite National Park

  • wegen
  • veel het zelfde
  • drukte
Ultieme tip: Begin hier je reis, laat je verassen en ben oprijd op de campings!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig groen en uitgestrekt (bezocht in juli 2009)

Review geschreven door Anneke Grootveld op 12 november 2017

Yosemite is een van de meest fotogenieke plekken waar ik ben geweest. Wandelingen van uren met een continue veranderende natuur van ruige rotspartijen tot uitgestrekte vlaktes. Te paard, fiets, lopend of met de auto is er genoeg te beleven voor iedereen. Zorg dat je zwemkleding bij je hebt voor een duik in een van de prachtige riviertjes of watervallen!

Pluspunten Yosemite National Park

  • variatie
  • watervallen

Minpunten Yosemite National Park

  • druk in hoog seizoen
Ultieme tip: Zorg voor voldoende eten en drinken, neem je zwemkleding mee en ga er een dagje op uit zonder plan of haast!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De perfecte dag in Yosimite (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Linda Van Yperen op 12 november 2017

Wij verbleven in San-Francisco en hadden besloten 1 dag naar Yosimite national park te gaan. Na 3 uur rijden kwamen wij aan in het mooie park! Het zonnetje scheen en we waren omringd door enorme bergen! Los lopend wild en mooie beekjes en grasvelden, prachtig! Nu hebben wij al best wat landen gezien in Europa, maar dit park was verreweg het mooiste wat wij ooit gezien hadden! Het is dan ook onze droom om daar nog een keer terug te gaan.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • parkeer gelegenheid
  • mooie natuur
  • winkel en een kleine supermarkt
  • veel wild

Minpunten Yosemite National Park

  • lang rijden voordat je in het centrum van het park ben
Ultieme tip: Ga naar de hoogste top daar heb je een ontzettend mooi uitzicht!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een van de mooiste parken van Zuid West Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Sander Beukhof op 07 november 2017

Yosemite National Park is een van de mooiste nationale parken van Zuid West Amerika. De enorme hoogte, de schitterende uitgestrekte natuur, de beren. Overal is genoeg ruimte en ondanks de vele toeristen kom je er weinig mensen tegen. De honderden kilometers aan trails bieden genoeg plek voor de vele dagjes mensen. In het weekend meestal een stuk drukker dan door de weeks (spreekt voor zich).

8,0
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
6 Wildlife
7 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Geweldige natuur
  • Betaalbaar

Minpunten Yosemite National Park

  • Enorme hoogteverschillende
Ultieme tip: Lee Vining RV Campground!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Yosemite National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors