Yosemite National Park
Like ons op Facebook

Reviews Yosemite National Park

8,5
8,7 Algemene ervaring
9,5 Natuur
8,8 Stranden
7,5 Wildlife
7,7 Overige activiteiten
8,4 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 42
  • Aantal waarderingen: 21

Panoramatrail Yosemite (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door Melanie Hoek-Luijten op 16 november 2018

Yosemite National Park is een prachtig park dat je eigenlijk wel moet bezoeken tijdens een rondreis door Californië. In dit park ben je gerust 2-3 dagen zoet en dan heb je net alle highlights bezocht. Trek dus genoeg tijd hiervoor uit! Rijd niet te laat yosemite binnen of op een zondag, want dan is het super druk. Zorg ervoor dat je de drukte bij de ingangen voor bent en koop voor meerdere dagen een national parken pas.

Wij hebben een dag de panoramatrail gewandeld. We zijn met de hikersbus omhoog gereden naar Glacier Point en vanuit daar zijn we aan de wandeling begonnen. De wandeling is super mooi, maar zorg wel voor een goede wandelschoenen, genoeg drinken en een basis conditie. Na de eerste waterval moet je namelijk 250 meter stijgen over een lengte van een kilometer.

7,5
9 Algemene ervaring
9 Natuur
8 Stranden
6 Wildlife
6 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Mooie natuur
  • Veel wandelingen

Minpunten Yosemite National Park

  • Druk in de weekenden
Ultieme tip: De panoramatrail is onze ultieme tip. Je krijgt enorm mooie uitzichten tijdens deze wandeling over yosemite national park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite np (bezocht in juni 2018)

Review geschreven door willeke rieter op 12 november 2018

Dit was mijn eerste kennismaking met de natuur van Calfornia. Het kwam wel ff binnen, het is gewoon awesome. Het park is groot en je hebt eigenlijk meer tijd nodig dan de twee dagen die wij daar zijn geweest. Het zit vol verrassingen van watervallen, kronkelende beekjes tot spiegelgladde meertjes. Grote granieten rotsblokken en eekhoorntjes en als je geluk hebt kom je ook nog een beer tegen.
Dat geluk hadden wij dus. Jippie en ook op de foto, Yes.
Doe wel goed schoeisel aan en ga niet op je zomersandaaltjes want dan gaat het allemaal niet zo makkelijk. Deze mag je niet overslaan als je in de buurt van San Francisco verblijft.

9,0
9 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
9 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • gratis shuttlebussen in het park brengen je van A naar B
Ultieme tip: Zorg dat je de Amerika the Beautiful Pass hebt, dat scheelt je veel geld en tijd bij de entre. Je hebt al voordeel als je 2 parken bezoekt financieel dan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Yosemite summer fire (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Demi Graas op 12 november 2018

Het is een geweldig park, een hele hele mooie natuurlijk met veel wilde dieren!! Wel erg jammer dat het park de dag na ons bezoek is gesloten wegens brand, ging helaas erg veel rook gedurende ons bezoek, wat ook wel weer mooie beelden opleverde.

Pluspunten Yosemite National Park

  • natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • brand
Ultieme tip: Neem alle tijd, ga lekker bij het water zitten en geniet van de rust.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Waanzinnig (bezocht in juli 2014)

Review geschreven door Stephanie Koopman op 12 november 2018

Ondanks dat ik niet zo’n hiker ben, wist ik hier van geen ophouden. De bekende spots zijn bezocht en hebben kilometers gewandeld. Ik vroeg een ranger bij de sequoia’s wat haar lievelingsplek was. Dit bleek Taft Point te zijn. De auto wordt geparkeerd en we bezoeken Sentinal Dome- Taft Point. Deze plek was nog niet heel toeristisch. De uitzicht die je hebt, zowel in de verte als ik diepte zijn waanzinnig. Je bent ‘on top of the world!’

7,7
8 Algemene ervaring
8 Natuur
7 Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Varierend
  • Bijzonder
  • Uitgestrekt

Minpunten Yosemite National Park

  • Op sommige plekken veel toeristen.
Ultieme tip: Vraag rangers voor hun mooiste hike of plek om spots te ontdekken die nog niet door iedereen zijn ontdekt. En vooral: geniet.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Majestic view (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Dave Janssen op 12 november 2018

Yosemite National Park is een ware beleving. Van de kleine geluksmomentjes zoals het zien van een eekhoorn tot de geweldige uitzichten en mooie watervallen. Je bevind je echt in de natuur en je krijgt indrukken die je nooit meer vergeet.

8,7
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • uitzichten
  • watervallen
  • natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • Pittige hiking routes naar de mooie plekken
Ultieme tip: Ga je naar de watervallen? Zorg voor goeie loopschoenen en neem voldoende drinken en eten mee. Het is een flink klim en zeker de 600 treden zijn pittig.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Breath taking! (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Helmi Hillen op 11 november 2018

Yosemite is fantastisch! Wat je erover leest klopt niet, in het echt is het nog mooier. Goed toegankelijk, veel toeristen, maar ook héél veel manieren om ze te ontwijken en je in alle stilte te laten imponeren door de grootsheid van de natuur.

Pluspunten Yosemite National Park

  • uitgestrektheid
Ultieme tip: ontloop de meute door het maken van een mooie wandeling. Je kunt routes combineren.. Onder andere de Mist trail en het John Muir pad
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Roadtrip (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Xenia Blair op 06 december 2017

Met mijn kleine broertje ben ik op rondreis geweest. Wij zijn als eerste door het Yosemite National Park gereden. Het was erg mooi en mijn broertje wilde overal stoppen. Het is heel bijzonder dat er zoveel verschillende omgevingen te vinden zijn op één plek.

Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Once in a lifetime..! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Michelle van den Hondel op 26 november 2017

Een ontzettend mooi en gevarieerd park. Must see's:
* Tunnel view Yosemite valley
* Vernal falls
* Naar boven rijden voor uitzicht over de halfdome bij glacier point
* Herten spotten in Yosemite Valley

7,4
8 Algemene ervaring
10 Natuur
7 Stranden
5 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Groot
  • gevarrieerd
  • adembenemend

Minpunten Yosemite National Park

  • veel toeristen
Ultieme tip: Ga 's avonds laat het park in om sterren te spotten. Elke plek in het park is prima!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rondreis door West-Amerika (bezocht in november 2013)

Review geschreven door Ingrid Pullen op 23 november 2017

Als je in Amerika bent, dan moet je Yosemite National Park hebben gezien. De vergezichten, de watervallen, mega grote reuze bomen, wilde dieren, hier zie je het allemaal! Een geweldige natuur, heel veel Nikon momentjes! Dus ik zou zeggen: Haal die camera uit de tas en geniet!

Pluspunten Yosemite National Park

  • centrale ligging met andere populaire steden
  • prachtige natuur
  • leuk om zelf doorheen te rijden
Ultieme tip: Neem je tijd! Geniet!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Yosemite National Park (bezocht in juli 2017)

Review geschreven door Shirley Merk op 17 november 2017

Yosemite, wauw! Van uitzichtpunten tot de mooiste watervallen. Richting Glacier Point heb je prachtige stops om een paar mooie foto's te schieten! In de zomer door Tiago road, waar je zelfs nog de sneeuw ziet liggen!

Pluspunten Yosemite National Park

  • natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • veel toeristen
  • weinig parkeerplekken.
Ultieme tip: Vertrek vroeg, stop als eerste bij de tunnelview en ga dan door naar het Glacier Point. Onderweg zijn nog een paar bijzondere punten wat zeker de moeite waard is om te stoppen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite National Park (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Paul Huntjens op 16 november 2017

Adembenemend mooie natuur met als middelpunt uiteraard de Half-Dome. In de Valley is het prachtig met mooie hikes, o.a. de Vernall Fall Trail en de Mist Trail. De weg naar Glacier Point vanuit de Valley is 28 kilometer bergop en bochtig. Zeer de moeite waard, het uitzicht is overweldigend. Zie mijn ingezonden foto.

Pluspunten Yosemite National Park

  • Goed bereikbaar
  • prachtige natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • heel druk
Ultieme tip: Glacier Point
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Fantastisch (bezocht in september 2008)

Review geschreven door Jeroen Slagter op 13 november 2017

Geweldige dagen gehad in Yosemite NP, aangezien er in het park geen hotels zijn hebben we een canvastent (Curry Village) geboekt midden in het park. Dit is echt een aanrader (opties reserveren gewenst). Vanuit deze "camping" ben je relatief dicht bij alle bezienswaardigheden (Yosemite Valley, watervallen, Tioga Pass, Mariposa Grove).

8,2
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • unieke ervaring
  • rustig
  • prachtige natuur

Minpunten Yosemite National Park

  • Geen
Ultieme tip: Zoals eerder aangegeven, boek een tent in Curry Village.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een avontuur om nooit te vergeten! (bezocht in augustus 2017)

Review geschreven door Samantha Mannaert op 12 november 2017

De big trees zijn echt een aanrader en de watervallen uniek! Vergeet je camping spullen niet want Kamperen tussen een beren maak je 1 keer mee! Toch kon het park helaas niet op tegen de Grand Canyon. Vandaar mijn tip eerst Yosemite en laat je verassen en daarna de Grand Canyon!

Pluspunten Yosemite National Park

  • Groen
  • wilde dieren
  • campings

Minpunten Yosemite National Park

  • wegen
  • veel het zelfde
  • drukte
Ultieme tip: Begin hier je reis, laat je verassen en ben oprijd op de campings!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig groen en uitgestrekt (bezocht in juli 2009)

Review geschreven door Anneke Grootveld op 12 november 2017

Yosemite is een van de meest fotogenieke plekken waar ik ben geweest. Wandelingen van uren met een continue veranderende natuur van ruige rotspartijen tot uitgestrekte vlaktes. Te paard, fiets, lopend of met de auto is er genoeg te beleven voor iedereen. Zorg dat je zwemkleding bij je hebt voor een duik in een van de prachtige riviertjes of watervallen!

Pluspunten Yosemite National Park

  • variatie
  • watervallen

Minpunten Yosemite National Park

  • druk in hoog seizoen
Ultieme tip: Zorg voor voldoende eten en drinken, neem je zwemkleding mee en ga er een dagje op uit zonder plan of haast!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

De perfecte dag in Yosimite (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Linda Van Yperen op 12 november 2017

Wij verbleven in San-Francisco en hadden besloten 1 dag naar Yosimite national park te gaan. Na 3 uur rijden kwamen wij aan in het mooie park! Het zonnetje scheen en we waren omringd door enorme bergen! Los lopend wild en mooie beekjes en grasvelden, prachtig! Nu hebben wij al best wat landen gezien in Europa, maar dit park was verreweg het mooiste wat wij ooit gezien hadden! Het is dan ook onze droom om daar nog een keer terug te gaan.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • parkeer gelegenheid
  • mooie natuur
  • winkel en een kleine supermarkt
  • veel wild

Minpunten Yosemite National Park

  • lang rijden voordat je in het centrum van het park ben
Ultieme tip: Ga naar de hoogste top daar heb je een ontzettend mooi uitzicht!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een van de mooiste parken van Zuid West Amerika (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Sander Beukhof op 07 november 2017

Yosemite National Park is een van de mooiste nationale parken van Zuid West Amerika. De enorme hoogte, de schitterende uitgestrekte natuur, de beren. Overal is genoeg ruimte en ondanks de vele toeristen kom je er weinig mensen tegen. De honderden kilometers aan trails bieden genoeg plek voor de vele dagjes mensen. In het weekend meestal een stuk drukker dan door de weeks (spreekt voor zich).

8,0
9 Algemene ervaring
10 Natuur
9 Stranden
6 Wildlife
7 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Geweldige natuur
  • Betaalbaar

Minpunten Yosemite National Park

  • Enorme hoogteverschillende
Ultieme tip: Lee Vining RV Campground!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite National Park (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Sanne Deckwitz op 06 november 2017

Yosemite National Park is ontzettend mooi, maar kan erg druk zijn. Je zult niet de enige zijn op de wandelpaden. In het voorjaar zijn de watervallen vanwege de smeltende sneeuw heel groot. Een aanrader om dus aan het begin van het seizoen te gaan!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
nvt Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Watervallen

Minpunten Yosemite National Park

  • Veel toeristen
Ultieme tip: Huur een fiets!

Half Doooome, Yosemite National Park (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Bas Mutsaards op 30 juni 2017

Yosemite National Park is echt een mooie mix van gebergte, watervallen en wildlife! Je hebt er hele mooie trails (mist trail my favourite), de half Dome is indrukwekkend en in de vallei kan je ook zomaar herten of beren tegen komen.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • puur natuur
  • avontuurlijk
  • wildlife
Ultieme tip: mist trail is leuk in de zomer, want je wordt nat. En ga naar Glacier point voor de beste view op Half Dome.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mono Lake, redelijk onbekend, maar adembenemend mooi! (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Monique Picocrie op 25 juni 2017

Net vóór de ingang naar de Tioga Pass aan de oostzijde van het Yosemite National Park ligt het relatief onbekende Mono Lake. Hordes mensen crossen dit bijzondere meer voorbij zonder een stop. In de verte zaken we een spiegelend meer liggen en besloten toch even te gaan kijken. Geen spijt van! Die dag was het windstil en waren de uitzichten over het meer prachtig met weerspiegelingen zowel van de uit het water stekende zoutpilaren als van de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond van Yosemite.
Mono Lake is een zoutmeer van zo'n 21 km breed en bezit nog ca. 20% van de oorspronkelijke hoeveelheid water, mede door de bouw van dammen in de bergen en doordat de watertoevoer uit de bergen grotendeels naar Los Angeles werden omgeleid. Het zoutgehalte (ca. 8%) is daarom behoorlijk gestegen en de door de natuur gebouwde zoutpilaren (tufa's) steken nu boven het water uit. Hun leeftijd wordt geschat van 200 tot 900 jaar oud! De meeste organismen kunnen hier niet leven, waardoor er een bijzondere dierenmix is ontstaan die leven in en om dit meer. Het wemelt er van de alkali-vlieg, die prima kan leven in een omgeving met een hoog alkali-gehalte; eitjes worden in het water gelegd. Ook leven in het water miljoenen mini-garnaaltjes (slechts 1 cm lang) en beide diersoorten trekken tientallen vogelsoorten naar dit prachtige meer, zodat er ook in de lucht veel te zien valt.
Het mooiste deel is de South Tufa Area, hier kun je ook tussen de zoutpilaren door lopen die inmiddels niet meer in het water liggen.
Mono Lake is nu niet direct een hoogtepunt van een westcoast-reis, maar zeer zeker de moeite waard om er even te stoppen. Vergeet je fototoestel niet en kijk ook vooral om je heen naar de prachtige omgeving! Voor de entree hoef je het niet te laten: slechts ca. $ 4, of zelfs gratis met je National Park Pass.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
7 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • Prachtige natuur
  • veel afwisseling
  • bijzondere dieren
  • niet al te druk

Minpunten Yosemite National Park

  • erg veel bochtige wegen
Ultieme tip: Stop vóór de ingang van de Tioga Pass bij Mono Lake. Ga in mei/juni, zodat je water ziet bij watervallen. Controleer of de Tioga Pass open is; van okt t/m mei vaak nog gesloten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Gewelsig (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Mike Ungerer op 08 juni 2017

Geweldige, overweldigense natuurwonders. Bijna niet te bevatten zo mooi dat het kan zijn. En dan heb ik het nu alleen nog maar over de vallei. Buiten de vallei uitgestrekter dan je je kan bedenken. Absolute aanrader voor iedereen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

  • prachige natuur
  • wandelen
  • schilderachtig
Ultieme tip: Trek er minimaal 2 of 3 dagen voor uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors