Yosemite National Park

Reviews Yosemite National Park

8,5
8,7 Algemene ervaring
9,5 Natuur
8,9 Stranden
7,6 Wildlife
7,7 Overige activiteiten
8,4 Bereikbaarheid
 • Aantal reviews: 46
 • Aantal waarderingen: 22

Yosemite National Park (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Sanne Deckwitz op 06 november 2017

Yosemite National Park is ontzettend mooi, maar kan erg druk zijn. Je zult niet de enige zijn op de wandelpaden. In het voorjaar zijn de watervallen vanwege de smeltende sneeuw heel groot. Een aanrader om dus aan het begin van het seizoen te gaan!

8,4
8 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
nvt Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • Watervallen

Minpunten Yosemite National Park

 • Veel toeristen
Ultieme tip: Huur een fiets!

Half Doooome, Yosemite National Park (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Bas Mutsaards op 30 juni 2017

Yosemite National Park is echt een mooie mix van gebergte, watervallen en wildlife! Je hebt er hele mooie trails (mist trail my favourite), de half Dome is indrukwekkend en in de vallei kan je ook zomaar herten of beren tegen komen.

8,2
9 Algemene ervaring
8 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • puur natuur
 • avontuurlijk
 • wildlife
Ultieme tip: mist trail is leuk in de zomer, want je wordt nat. En ga naar Glacier point voor de beste view op Half Dome.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Mono Lake, redelijk onbekend, maar adembenemend mooi! (bezocht in mei 2013)

Review geschreven door Monique Picocrie op 25 juni 2017

Net vóór de ingang naar de Tioga Pass aan de oostzijde van het Yosemite National Park ligt het relatief onbekende Mono Lake. Hordes mensen crossen dit bijzondere meer voorbij zonder een stop. In de verte zaken we een spiegelend meer liggen en besloten toch even te gaan kijken. Geen spijt van! Die dag was het windstil en waren de uitzichten over het meer prachtig met weerspiegelingen zowel van de uit het water stekende zoutpilaren als van de besneeuwde bergtoppen op de achtergrond van Yosemite.
Mono Lake is een zoutmeer van zo'n 21 km breed en bezit nog ca. 20% van de oorspronkelijke hoeveelheid water, mede door de bouw van dammen in de bergen en doordat de watertoevoer uit de bergen grotendeels naar Los Angeles werden omgeleid. Het zoutgehalte (ca. 8%) is daarom behoorlijk gestegen en de door de natuur gebouwde zoutpilaren (tufa's) steken nu boven het water uit. Hun leeftijd wordt geschat van 200 tot 900 jaar oud! De meeste organismen kunnen hier niet leven, waardoor er een bijzondere dierenmix is ontstaan die leven in en om dit meer. Het wemelt er van de alkali-vlieg, die prima kan leven in een omgeving met een hoog alkali-gehalte; eitjes worden in het water gelegd. Ook leven in het water miljoenen mini-garnaaltjes (slechts 1 cm lang) en beide diersoorten trekken tientallen vogelsoorten naar dit prachtige meer, zodat er ook in de lucht veel te zien valt.
Het mooiste deel is de South Tufa Area, hier kun je ook tussen de zoutpilaren door lopen die inmiddels niet meer in het water liggen.
Mono Lake is nu niet direct een hoogtepunt van een westcoast-reis, maar zeer zeker de moeite waard om er even te stoppen. Vergeet je fototoestel niet en kijk ook vooral om je heen naar de prachtige omgeving! Voor de entree hoef je het niet te laten: slechts ca. $ 4, of zelfs gratis met je National Park Pass.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
7 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • Prachtige natuur
 • veel afwisseling
 • bijzondere dieren
 • niet al te druk

Minpunten Yosemite National Park

 • erg veel bochtige wegen
Ultieme tip: Stop vóór de ingang van de Tioga Pass bij Mono Lake. Ga in mei/juni, zodat je water ziet bij watervallen. Controleer of de Tioga Pass open is; van okt t/m mei vaak nog gesloten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Gewelsig (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Mike Ungerer op 08 juni 2017

Geweldige, overweldigense natuurwonders. Bijna niet te bevatten zo mooi dat het kan zijn. En dan heb ik het nu alleen nog maar over de vallei. Buiten de vallei uitgestrekter dan je je kan bedenken. Absolute aanrader voor iedereen.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
nvt Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • prachige natuur
 • wandelen
 • schilderachtig
Ultieme tip: Trek er minimaal 2 of 3 dagen voor uit.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in mei 2016)

Review geschreven door Mike Ungerer op 08 juni 2017

1 van de prachtigste natuurparken. Overweldigend in alle opzichten! Je wordt verrast om elke hoek die je komt. In de vallei alles goed geregeld wat betreft accomodatie's. Aanrader: blijf er 2 of 3 dagen.

9,6
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • karakter
 • betaalbar
 • goed accomodatie
Ultieme tip: Maar de wandeling naar de top van de Half dome, dit kost je de hele dag.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Mooiste plek die ik tot nu toe bezocht heb (bezocht in mei 2017)

Review geschreven door Auke Drabbels op 02 juni 2017

Als de watervallen volop stromen is er niks mooiers dan dit park naar mijn mening. Wat een prachtige uitzichten! Zeker ook omdat ik bovenop de Nevada Fall ten huwelijk ben gevraagd toen we daar alleen waren.

Pluspunten Yosemite National Park

 • prachtige uitzichten
 • goede hikes

Minpunten Yosemite National Park

 • voor mensen met een slechte conditie minder goed te ontdekken
Ultieme tip: Mist trail tot aan Nevada Fall en via John Muir trail terug!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Adembenemend groot (bezocht in maart 2015)

Review geschreven door Michiel Schrier op 24 mei 2017

Met een huurauto zijn twee vrienden en ik door Yosemite park gereden. We hebben in de buurt een goedkoop hostel (zonder warm water) geboekt, want anders is je dag veel te kort. Het park is namelijk erg groot en er is heel veel te zien. Er zijn verschillende routes die je kan doen en het is handig van te voren te bepalen welke je gaat doen, zodat je je tijd zo efficiënt mogelijk gebruikt.

De sequoia bomen zijn adembenemend en zijn ook wel beroemd omdat sommige zo groot worden dat er een auto onderdoor kan. Heel het bos staat dan ook vol met van die reuzen. Wat daarbij leuk is, is dat er ook reuze dennenbomen staan, die reuze dennenappels geven. Als brave natuurliefhebber moet ik natuurlijk mensen verzoeken die dennenappels daar te laten. Verder heb je er ook schitterende planten en als je mazzel heb, kom je een kolibrie tegen.

Een tip is wel om je eigen lunch mee te nemen en niks in je auto te laten liggen. Beren reuken dit namelijk van ver en die wil je liever niet tegen komen... In Californië is het zelden slecht dus ook in maart hadden we warm weer. Maar terwijl het beneden lekker warm is, kan het bovenaan de toppen erg koud zijn, dus het beste kan je laagjes kleding aandoen. Het ligt eraan hoeveel je wilt zien, maar het is veel lopen: dus wees voorbereid en trek goeie wandelschoenen aan. Een opgeladen telefoon (voor foto's, noodgevallen enz.) is ook geen overbodige luxe.

Toen wij er waren, waren er vrij veel andere toeristen, maar niet extreem veel. De kosten zijn te doen, maar je hebt wel te maken met entreekosten, eventueel een hostel en natuurlijk de benzine. Je kan trouwens ook door het park heenrijden, waar je ook even mee bezig bent, maar dan zie je er minder van.

Ten slotte wil ik meegeven dat het een unieke locatie is waar je vanalles ziet wat je niet dagelijks tegenkomt en wat zeker de moeite waard is!

Pluspunten Yosemite National Park

 • Uniek
 • schitterende natuur
 • reusachig

Minpunten Yosemite National Park

 • hostels
 • beren
Ultieme tip: Laat geen eten zomaar in je auto achter, want dan zijn de beren er mee weg!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Ongekend mooie natuur (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Irene Wildeboer op 14 mei 2017

Dit park is adembenemend en overweldigend. Elk stukje in het park heeft zijn charme en schoonheid. Voor de echte natuurliefhebber is hiken uitermate geschikt. Je hebt aan twee dagen genoeg als je een rondreis maakt.

Pluspunten Yosemite National Park

 • betaalbaar
 • goede ligging voor rondreis
 • overal toegankelijk voor auto

Minpunten Yosemite National Park

 • groot om in een dag te zien
 • eetgelegenheden
 • toiletten
Ultieme tip: Geniet vooral van de rust en de schoonheid van de natuur. Probeer niet elk stukje alleen te fotograferen, maar laat het op je inwerken.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Romantische zonsondergang @ Tenaya Lake (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Tom Mallet op 14 mei 2017

Mooi park. Toch best in het voorjaar bezoeken. Wij zijn in september geweest en toen waren zo goed als alle watervallen opgedroogd. Evenzeer een mooie natuur. Glacier Point is echt een aanrader! Ook wandeling op Half Dome is een must. Een beetje conditie is wel vereist.

6,5
7 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
5 Wildlife
6 Overige activiteiten
5 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • mooi

Minpunten Yosemite National Park

 • druk
Ultieme tip: Zonsondergang bij Tenaya Lake was echt wel de moeite. Mooi kleurenspel.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Yosemite National Park (bezocht in september 2013)

Review geschreven door Rielle Muller op 13 mei 2017

What can I say about Yosemite? It's like a home away from home. Doesn't need that much explaining. Tioga pass is my favourite road ever, and the nature is just breath taking. You just have to go and see for yourself.

Going to Yosemite is an experience you'll never forget. And when you go, try going in via Tioga Pass. Best road ever!

9,3
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • nature

Minpunten Yosemite National Park

 • none
Ultieme tip: Tioga pass was my absolute favourite road. Goes straight through the park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Om nooit te vergeten (bezocht in augustus 2013)

Review geschreven door Joey van den Berk op 12 mei 2017

Ons hotel, Yosemite at the falls, ligt midden in het park. Dit is zeker aan te raden om te daar te blijven slapen. Verder is dit een perfecte uitvalsbasis om Yosemite te ontdekken. Te voet of met de auto. Een aantal van deze plekken zijn: half dome, tunnel view (overdag en 's nachts), mariposa grove. In mariposa grove vind je de meest imposante bomen die je ooit zult zien.

Pluspunten Yosemite National Park

 • geweldige natuur
 • rust

Minpunten Yosemite National Park

 • geen ATM
Ultieme tip: Neem de sterren tour die word aangeboden door de park rangers.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite mooiste park van westelijk Amerika! (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Tamara Jacoline op 11 mei 2017

Yosemite is het mooiste park van westelijk Amerika. We hebben heerlijk gehiked. Vooral de The Mist Trail (Vernal & Nevada Falls) is een aanrader. Het is ook leuk om niet naar het centrum te rijden maar juist de andere kant op! Hier heb je mooie meren en valleien.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • mooi
 • afwisselend
 • landschap
 • fijn
 • diervriendelijk

Minpunten Yosemite National Park

 • te druk
 • teveel asfalt
 • teveel luie mensen
Ultieme tip: The Mist Trail (Vernal & Nevada Falls) En de andere kant oprijden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een schitterend stuk natuur (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Bas Reuvekamp op 11 mei 2017

In mei 2015 zijn wij negen dagen op vakantie geweest in Californië. Gestart en geëindigd in San Francisco en gedurende vijf dagen een kleine roadtrip gemaakt over Highway nr.1 langs de schitterend westkust tot aan Morro Bay. Van daaruit het binnenland in en twee dagen verbleven vlak buiten Yosemite National Park. Uiteindelijk één dag besteed in het park, vanwege de toch wel korte tijd die we hadden en de vele plekken die we wilden bezoeken. Achteraf gezien was één dag veel te kort. Het is een schitterende, overweldigende natuur en ik zou er met gemak een week kunnen doorbrengen. Zeker in combinatie met een paar dagen San Francisco (fantastische stad) is dit een absolute aanrader!

Ultieme tip: Neem de tijd en plan wat je wil doen. Pak de wat langere en/of uitdagender trails die niet door elke toerist worden gekozen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemity guide tour (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Marijntje Lubbers op 11 mei 2017

Vanuit San Fransisco reisde ik met iemand die ik ontmoet had in San Diego en een gids naar Yosemite National Park. Alleen al tijdens de rit wist de gids ontzettend veel te vertellen over de omgeving, droogte, bosbranden en het herstel ervan. Aangekomen hield die muur van informatie niet op, deze gids wist waar hij het over had. Ontzettend mooie spots gezien en na een paar uur werd bij el capitain ook duidelijk waarom hij een verrekijker bij had. Kijk! Daar? Ik zag eerst niks maar dankzij de verrekijker wist ik twee rode stipjes op de gigantische berg te onderscheiden. Klimmers!

Ultieme tip: Huur een goeie gids, het is een unieke ervaring.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rondreis west Amerika (bezocht in oktober 2014)

Review geschreven door Marcel Herweijer op 09 mei 2017

Yosemite blijft voor mij een van de mooiste NP's van de verenigde staten. Heel divers en veel mogelijkheden om verschillende activiteiten te doen. Je kan ter plaatse fietsen huren om een mooie fietstocht te maken of een van de vele wandelroutes door het park nemen.

8,5
5 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Rijdt de Tioga pass om de grote verscheidenheid van het park te zien. Als je liever in een hotel slaapt ipv in een tekst kun je beter in een van de plaatsen in de omgeving slapen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig nationaal park! (bezocht in april 2017)

Review geschreven door Bea Meijer op 09 mei 2017

Neem je wandelschoenen mee en zoek een mooie route. Tip: neem een jaarpas als je meer dan twee nationale parken gaat bezoeken, dat is voordeliger dan een dagpas. Overnachten in het park kan in lodges, maar is niet goedkoop!

Pluspunten Yosemite National Park

 • vergezichten
 • watervallen
Ultieme tip: Ga op tijd! Het kan op sommige momenten erg druk zijn op de populaire fotografeer plekken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Yosemite (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Marie-lise Vuijk op 09 mei 2017

Yosemite National Park is een heel druk bezocht park, maar voor natuurliefhebbers zeker aan te raden. De drukte is meestal na twee kilometer trail weg, aangezien mensen niet de hele trail gaan doen, dus om de drukte hoef je het zeker niet te laten!

Pluspunten Yosemite National Park

 • aardige locals
 • mooie natuur

Minpunten Yosemite National Park

 • duur
 • veel toeristen
Ultieme tip: Tenaya lake
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Rust en geweld (bezocht in april 2015)

Review geschreven door JG den Hertog - de Jong op 08 mei 2017

In april was ik in Yosemite National Park. Het voordeel van zo vroeg in het seizoen gaan, is dat de watervallen nog volop stromen, wat een geweld zit daarin! Maar ook zijn er heel mooie rustige plekjes waar je heerlijk kan genieten van puur natuur.

Pluspunten Yosemite National Park

 • Puur natuur
 • Prachtig
 • Watervallen

Minpunten Yosemite National Park

 • Bij de upper en lower Yosemite Fall zijn veel toeristen
 • Niet altijd is de Tioga Pass Road open
Ultieme tip: Ga picknicken ergens in het park en op rotsen klimmen bij de Bridalfeil Falls. Vanaf mei kan je dwars door het park heen rijden, want dan is ook de Tioga Pass Road open.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

A random hike, for the perfect view of Tenaya lake (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Robin Thijs op 07 mei 2017

In Yosemite National Park kan je heel wat bekijken, maar rijd je langs Tiago pas, dan kan je waar je dan wilt je hike starten, en dat geeft het je een wondermooi beeld. Je wordt er rustig van en het is er overal mooi, zeker de moeite waard!

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
6 Wildlife
9 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • ontzettend mooi

Minpunten Yosemite National Park

 • lange winter
Ultieme tip: Allerlei site's en foto's zoeken, zoveel mogelijk informatie verzamelen over het park.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in juli 2016)

Review geschreven door Iris Fischbuch op 07 mei 2017

Yosemite National Park is een prachtig park voor natuurliefhebbers! Bossen met enorme watervallen, bergen met mooie uitzichten en adembenemende valleien. Doordat het park erg groot is, is mijn tip om van te voren uit te zoeken welke locaties u wilt bezichtigen. Door het park zijn gratis shuttlebussen te vinden.

6,8
7 Algemene ervaring
8 Natuur
7 Stranden
6 Wildlife
6 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Yosemite National Park

 • gratis shuttle bussen

Minpunten Yosemite National Park

 • veel toeristen
Ultieme tip: Maak gebruik van de gratis shuttle bussen. Ze zijn erg druk maar zeker handig als u verschillende locaties in het park wilt bezichtigen!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Reizen Yosemite National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors