Amerika.nl Jouw vakantie naar Amerika begint hier!

Reviews San Francisco

8,4
8,8 Algemene ervaring
8,8 Beziens­waardigheden
8,4 Locals
8,3 Restaurants
8,0 Veiligheid
7,3 Stranden
  • Aantal reviews: 27
  • Aantal waarderingen: 22

Alles is heel erg overzichtelijk! (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Jordy Duinhouwer op 04 oktober 2016

San Francisco, mooie stad en vooral heel gezellig om alle pieren af te lopen. Om een beetje natuur mee te pakken zijn de Muir Woods erg indrukwekkend. Nabij gelegen dorpjes zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Pluspunten San Francisco

  • bezienswaardigheden

Minpunten San Francisco

  • prijs
Ultieme tip: Stippel van te voren je reis uit zodat je ook nog een relaxe vakantie hebt.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

San Francisco is het waard (bezocht in juni 2012)

Review geschreven door Lisa van der Werf op 02 oktober 2016

Om een review te schrijven over heel Amerika is lastig, dus laat ik het bij San Francisco houden. Een bezoek aan deze stad is het zeker waard! De stad is vreselijk divers! Neem een ritje met de beroemde cable car, bezoek de zeeleeuwen op Fisherman's Warf, rijd met de auto door Lombart street en ga naar China Town. Er is zo veel te zien in San Francisco dat je niet weet waar je moet beginnen!
Het leukste van San Francisco vond ik alle vriendelijke mensen die je tegen komt.

Pluspunten San Francisco

  • aardige locals
Ultieme tip: Ga naar Sacremento als je toch al in San Francisco bent. Je moet dan over de brug, wat een leuke ervaring is en Sacremento is een erg leuk dorpje aan de andere kant van de brug!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Amazing in every way (bezocht in april 2015)

Review geschreven door Priscilla Nooijen op 19 augustus 2016

San Francisco is by far mijn favoriete stad van Californië. Ik werd meteen verliefd op de architectuur, al die gekleurde victoriaanse huisjes. Ik zou d'r best in eentje kunnen wonen, zo leuk vind ik ze!

Naast al dat architectuur, vind je genoeg natuur in San Fran. Zoals het plein bij de Painted Ladies of het kleine Washington Square Park, waar je je 's middags tussen de luierende bewoners waant. En natuurlijk het Golden Gate Park, deze biedt uren vermaak.

Wij kozen er deze keer voor een wandelende tour door de stad te nemen. Deze zijn geheel gratis en ontzettend vermakelijk. Wel verwachten ze achteraf een fooi, maar dit vonden wij het helemaal waard. Onze gids was een acteur en maakte er een geweldige en erg leerzame middag van. Dankzij hem wisten wij ook waar we ons overheerlijke avondmaal moesten halen (zie tip!)

Verder hebben we natuurlijk een boottochtje rondom Alcatraz gemaakt. Wij wilden supergraag naar binnen, maar hier waren geen kaartjes meer voor. Wees dus op tijd met kopen van kaarten als je dit niet wilt missen. Vooral in de avond schijnt dit een hele ervaring te zijn.

8,6
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
9 Restaurants
7 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten San Francisco

  • Prachtige architectuur
  • Vriendelijke en gezellige mensen
  • Leuke uitgaansgelegenheden
  • Genoeg natuur

Minpunten San Francisco

  • In deze stad heb ik de meeste zwervers op straat zien liggen
Ultieme tip: Eet een pizza bij Tony's Pizza Napoletana. Onze gids vertelde dat je hier de lekkerste pizza's van San Fran kan krijgen. Heb het niet kunnen vergelijken, maar heb ervan genoten!
Aangeraden voor: Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Start van een Droomreis (bezocht in juli 2012)

Review geschreven door Rico Meijer op 20 mei 2016

Als onderdeel van een zelf-samengestelde reis begonnen we in San Francisco. We hadden een hotel midden in het centrum hoek van Market en 4th. We hadden een kamer op basis van logies only. Er zijn genoeg ontbijt barretjes en restaurantjes in de buurt. We begonnen de stad te verkennen met een stadstour in open bus. Duurt niet lang en je kan inspiratie opdoen voor je eigen verkenning. Het OV en taxirit zijn goedkoop. Voor een rit in the streetcars (tram) 's ochtends vroeg vanuit centrum of later op de dag opstappen maar niet vanaf vertrekpunt, wegens drukte.

9,3
9 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten San Francisco

  • loopbaar
  • historisch
  • openminded
  • cultureel
  • uitgaan
  • goedkoop
  • Vriendelijke locals

Minpunten San Francisco

  • Zwervers
  • langwachtenpopulaireattracties
Ultieme tip: CoitTower, Alcatraz, Castro, Streetcars, Fietsenhuren, Bezoek musea, Shoppen, OV en Taxi goedkoop, Sideseeingtour
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Kers op de taart na een waanzinnige reis door de USA! (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door sabine de zeeuw op 03 mei 2016

San Francisco is een veelzijdige stad zoals iedere wereldstad! Cultuur, eten, architectuur, natuur; alles is aanwezig in deze stad. Via Airbnb hebben wij in een prachtig huis geslapen voor €50,- per nacht per persoon, wat voor zo'n mooie (en dure) stad echt meer dan OK is! Deze stad mag je niet missen als je van reizen houdt.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
10 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten San Francisco

  • Hele leuke open locals

Minpunten San Francisco

  • Overnachtingen zijn duur
Ultieme tip: Eten in de Italiaanse & Chinese buurt is een must. Huur ook zeker een fiets om de Golden Gate Bridge over te fietsen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Vanuit Las Vegas lijk je opeens in een ander land te zijn aangekomen. (bezocht in mei 2008)

Review geschreven door J Loots op 25 april 2016

Ten eerste, ben je op rondreis door de V.S., ga dan vooral uit eten in San Francisco, waar de maaltijden weer normale afmetingen hebben en, nog belangrijker, van veel betere kwaliteit zijn. Probeer Pekingeend in Chinatown, of anti-pasta in North Beach, of eet 'lokaal' in the Mission, of... De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Elke wijk heeft z'n kenmerkende eigenschappen, en dat zie je niet alleen terug in 't lekkers. Dompel je onder in die wijken -de benenwagen is een aanrader in de compacte binnenstad -, proef de verschillen en beleef de 'melting pot' die San Francisco is.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
9 Veiligheid
8 Stranden

Pluspunten San Francisco

  • De sfeer in de stad
  • Het klimaat
  • De wonderschone ligging

Minpunten San Francisco

  • Veel toeristen op de bekende trekpleisters
Ultieme tip: Ben je een knoflookliefhebber, sla The Stinking Rose dan vooral niet over.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

Sympathieke wereldstad (bezocht in februari 2015)

Review geschreven door Joeri de Vries op 19 april 2016

Vermoeid, maar nieuwsgierig kom ik aan in mijn Airbnb-appartement in San Francisco. Mijn ontvangst door de host is wat gespeeld, maar uitermate hartelijk. “We’ve got a nice place, but it’s so much nicer now that you are here!” Het blijkt een voorbode voor mijn verblijf in deze wereldstad. De lokale bevolking is er zó ontzettend vriendelijk, dat je er als nuchtere Hollander bijna ongemakkelijk van wordt.

Dit vriendelijke karakter is niet alleen typerend voor de bewoners, maar ook kenmerkend voor de stad zelf. Neem de architectuur in buurten als Castro, Haight-Ashbury en Pacific Heights. Hier vind je de meest lieflijke huizen in zo mogelijk nog lieflijkere kleuren. Woningen omringd door hybride auto’s, biologische supermarkten en vegetarische restaurants. Ik weet niet of het allemaal mijn ding is, maar één feit staat voor mij vast: een gemoedelijkere stad ben ik nog niet tegengekomen.

En dat is exact waar San Francisco in uitblinkt: het is een enorm gastvrije, toegankelijke en veilige bestemming. Zelf heb ik de hele stad te voet verkend en ik heb mij vrijwel geen moment bedreigd gevoeld. Het verkeer doet rustig aan, er zijn weinig linke buurten (afgezien van het beruchte Tenderloin) en de lokale bevolking zal geen mogelijkheid onbenut laten om je uitvoerig de weg te wijzen, mocht je daarom vragen.

Liefhebbers van een iets rauwere ervaring kunnen eveneens hun lol op, door een bezoek brengen aan Chinatown of Mission District. Deze buurten zijn bekend om hun Aziatische en Latijns-Amerikaanse invloeden. Natuurschoon kent de stad ook, met het prachtige Golden Gate Park en het Presidio.

Deze veelzijdigheid heeft wel een prijs. San Francisco is namelijk geen goedkope bestemming. Hoewel de prijzen van vliegtickets vanuit Nederland doorgaans nog meevallen, kunnen de kosten van het verblijf en de dagelijkse boodschappen aardig oplopen.

8,8
9 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten San Francisco

  • Vriendelijke locals
  • Veelzijdige stad

Minpunten San Francisco

  • Duur
  • Vermijd Tenderloin
Ultieme tip: Haight Street is het toonbeeld van de diversiteit van San Francisco: prachtige architectuur, new age winkels en het aangrenzende Golden Gate Park. Een aanrader!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers
Waardering door Cor de Vries op 19 jul. 2018
8,0

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Restaurants

8

Veiligheid

8

Stranden
Waardering door Ed de Lang op 19 jul. 2018
8,7

10

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Restaurants

8

Veiligheid

9

Stranden
Waardering door Gertjan Versteeg op 19 jul. 2018
9,0

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

9

Locals

9

Restaurants

9

Veiligheid

nvt

Stranden
Waardering door Louis van Beek op 19 jul. 2018
7,5

8

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

6

Locals

7

Restaurants

nvt

Veiligheid

nvt

Stranden
Waardering door Peter De Maayer op 19 jul. 2018
8,2

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

nvt

Restaurants

9

Veiligheid

6

Stranden
Waardering door Daisy Barents op 15 feb. 2018
8,2

9

Algemene ervaring

9

Beziens­waardigheden

8

Locals

8

Restaurants

7

Veiligheid

8

Stranden

Reizen San Francisco

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors