Lowell observatorium

Lowell observatorium

door Frans Verhagen

Op Mars Hill naast Flagstaff ligt een van de beroemdste sterrenwachten van Amerika, Lowell Observatory. Een bezoek begint in het Steele Visitor Center, vanwaar onder begeleiding de Clark Telescope wordt bezocht. Daarna word je begeleid naar de rotunda bibliotheek, de Pluto Walk en de Pluto Telescope worden bezocht.

Lowell

Dit was het domein van Percival Lowell, een astonoom die ervan overtuigd was de kanalen op Mars bewijs waren voor de aanwezigheid van menselijk leven op die planeet. In 1894 kwam hij naar Flagstaff om Mars te bestuderen en zijn theorie te onderbouwen. Hij had ongelijk over Mars maar de latere ontdekkingen van astronomen, maakten Lowell Observatory wereldberoemd.

ZELF NAAR Arizona?

Bekijk alle 53 reizen naar Arizona

Aan het begin van de twintigste eeuw ontdekte V. Slipher dat lichtbronnen, spiral nebulae geheten, met hoge snelheid wegbewogen van ons sterrenstelsel, de Melkweg. Dit leidde tot de theorie van het uitdijende universtum. In 1930 ontdekte de astronoom Clyde Tombaugh Pluto, de negende planeet en het verst verwijderd van de zon.

Voor en na de rondleiding kunnen bezoekers in het visitor center een tentoonstelling zien over de 'Tools of the Astronomer'.

Reizen Arizona

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors