Bisbee

Bisbee

door Frans Verhagen

Bisbee heeft nog iets van een overgangsstadje, al is het duidelijk op weg naar een toeristen/artiestenkolonie. 's Ochtends zijn de koffiezaken voornamelijk gevuld met bejaarde hippies, soms zeer bejaard.

In het weekend is het in Bisbee en het museum behoorlijk druk met dagjesmensen. De hoofdstraat wordt dan vaak afgezet voor happenings. Gezellige boel.

ZELF NAAR Arizona?

Bekijk alle 53 reizen naar Arizona

Bisbee Museum

Het kleine museum van het oude stadje Bisbee is uitstekend. Het geeft een goed beeld van de opkomst en ondergang van de mijnindustrie, die begon met zilver maar eindigde in koperwinning. Eerst was de winning ondergronds, maar na de Tweede Wereldoorlog in een open pit, wat tot een lelijk landschap ten oosten van het stadje heeft geleid.

Nachtleven Bisbee

Brewer Gulch heeft een reputatie van wild nachtleven met restaurants en cafés maar dat valt nogal tegen. Misschien is het een reputatie van honderd jaar geleden. Wij aten uitstekend in The Brewery. Het Copper Queen Hotel is dé plaats om te overnachten in Bisbee. Oud en gehorig maar prima voor de sfeer van een oude frontierstad en voor 105 dollar hadden we een hoekkamer twee grote bedden.

Neem in elk geval de mijntrip. De gidsen zijn allemaal ex-mijnwerkers en ze hebben mooie verhalen te vertellen.

Reizen Arizona

Meer Bisbee

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors