Rondvlucht over de Grand Canyon
7,2
8,0 Algemene ervaring
8,0 Leuk en mooi
5,5 Prijs-kwaliteit

Rondvlucht over de Grand Canyon

door Marleen de Keyzer

Een natuurlijk gevormde kloof die zo breed is dat ze vanuit de ruimte zichtbaar is. Zo diep dat ze je piepklein doet voelen. En zo overweldigend dat ze behoort tot één van de zeven wereldwonderen. De Grand Canyon is zonder twijfel een van de meest indrukwekkende natuurschatten op aarde. En na het zien van de enorme, rode rotswanden die honderden meters de diepte in reiken, snap je waarom dit spektakel onmisbaar is tijdens je rondreis door Amerika.

De ster van het gelijknamige beroemde nationale park in Arizona is ongeveer zestig kilometer breed en wel 1600 meter diep. Het is de Colorado River die hier voor zo'n 435 kilometer een weg snijdt tussen de muren van de Grand Canyon door. En die nog altijd 1,6 centimeter per eeuw van de bodem slijpt.

ZELF NAAR Grand Canyon National Park?

Bekijk alle 15 reizen naar Grand Canyon National Park

Grand Canyon helikoptertoer

De roodachtige gestreepte wanden van de Grand Canyon vormen vanuit de lucht de meest dramatische panorama's. In een helikopter zie je grillige kliffen onder je door schieten. Rood gesteente afsteken tegen diepblauw water. En kleurrijke rotspartijen de diepte in reiken.

De vlucht begint met een tocht over Hoover Dam. Deze betonnen wal in Black Canyon, die zo'n 220 meter boven de Colorado River uitstijgt, vormt een schitterend beeld met Lake Mead op de achtergrond. Dit diepblauwe meer is gevormd door water dat wordt ingesloten door de dam. Vooral het contrast met de kleurrijke rotsformaties is waanzinnig.

North Rim en South Rim

Maar dit was slechts een voorproefje. Terwijl de helikopter verder raast, komen de muren van de Grand Canyon langzaam op je af. De spanning neemt toe. En als de kloof zich uiteindelijk laat zien, maken de zenuwen plaats voor verwondering.

De rosten van de populairdere South Rim hebben meer kleurtinten. Rode, oranje, roze en bruine strepen sieren de wanden van de kloof. Maar dit maakt de hogere en meer dichtbegroeide North Rim niet minder mooi. Deze koelere zijde van de Grand Canyon trakteert je op een schitterend gelaagd rotslandschap.

Betoverend zonlicht

De rotsenpartij betovert je het meest vroeg in de ochtend en laat in de middag, wanneer het goudgele licht van de opkomende of ondergaande zon de stenen nog roder kleurt. De muren nog beter laat afsteken tegen het water van de rivier. En de kloof nog machtiger doet lijken.

Stap tijdens je vakantie in Amerika in een helikopter en waan je in een droom waarin je wordt verrast door de eindeloos reikende uitzichten, overdonderd door een immens groot ogende kloof en verblind door de kleurrijke tinten van de rotsen. En ontdek waarom de Grand Canyon een van de zeven wereldwonderen is.

Amerika.nl maakte deze rondvlucht (Golden Eagle Air Tour, Papillon) samen met Visit Las Vegas en Papillon tijdens een rondreis door Amerika.

Reizen Grand Canyon National Park

Reviews Rondvlucht over de Grand Canyon

Helicoptervlucht over de Grand Canyon (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Sander Mutsaards op 30 juni 2017

Ik heb vorige maand een helicoptervlucht gemaakt over de Grand Canyon. Het was pas mijn eerst vlucht in een helicopter dus dat was wel vet. Vooraf waren mijn verwachting vrij hoog. De prijs is ook niet niks $220,- Maar ik moet zeggen door het grootse landschap van de Grand Canyon de experience een beetje tegenviel voor het geld wat je betaald. Ik denk dat er spectaculairdere dingen te bedenken zijn voor dit bedrag. Begrijp me niet verkeerd het was zeker tof om te doen maar de kosten vs de ervaring waren mwa :)

6,3
7 Algemene ervaring
7 Leuk en mooi
5 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Rondvlucht over de Grand Canyon

  • Unieke ervaring om te vliegen
  • Uniek beeld van de Grand Canyon

Minpunten Rondvlucht over de Grand Canyon

  • de vlucht is vrij kort maar door de instructie en de wachtkamer ben je er stiekem best veel tijd aan kwijt
  • ik vind het persoonlijk iets te veel geld voor wat je krijgt
Ultieme tip: Als je het dan toch doet wellicht tijdens zonsopkomt of zonsondergang, tegen een kleine bijbetaling kun je naast de piloot zitten!
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors