Top 10 natuurwonderen van West-Amerika

Top 10 natuurwonderen van West-Amerika

door Yldau Otter

Gigantische roodgekleurde kloven gevormd door miljoenen jaren van erosie. Kilometershoge granieten bergen. Reusachtige mammoetbomen. Langgerekte woestijnlandschappen. En silhouetten van eenzame rode rotsen.

De natuur heeft zijn werk in West-Amerika goed gedaan. Van de Grand Canyon tot de Half Dome in het Yosemite National Park: West-Amerika zit vol natuurwonderen. Reis mee en laat je verrassen door de schoonheid van de natuur. De volgende natuurwonderen mag je niet missen tijdens je rondreis door West-Amerika!

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 249 reizen naar Amerika

10. Horseshoe Bend

Dichtbij het plaatsje Page en de welbekende Antelope Canyon vind je misschien wel de mooiste rivier van West-Amerika. Deze rivier loopt in een hoefijzervormige bocht om rotswanden die driehonderd meter boven de rivier uitsteken heen. Dit is de wereldberoemde Horseshoe Bend. 

Vooral tijdens zonsondergang komt het landschap helemaal tot leven. De diepe, oranje kloof vormt een sterk contrast met de diepgroene rivier. En een schitterend plaatje voor je lens.

9. Sequoia National Park

In het Sequoia National Park in Californië word je omringd door de meest reusachtige mammoetbomen. De bomen zijn duizenden jaren oud, hebben brede stammen en kunnen tot wel honderd meter hoog worden. 

In het Giant Forest wandel je langs een aantal van de hoogste bomen ter wereld, met een stamomtrek van meer dan twintig meter!

8. Arches National Park

Nergens ter wereld komen zoveel natuurlijke rotsbogen voor als in het Arches National Park. Het is bijna niet in te denken dat dit gebied vroeger onder zeewater stond. Door de tijd heen is de vlakte opgedroogd in zout. Er kwamen uithollingen in de zoutlagen en zo ontstonden er uiteindelijk meer dan tweeduizend rotsbogen.

7. Havasupai Falls

Diep verstopt in de Grand Canyon liggen de blauwgroene Havasupai Falls. Het contrast tussen de kleur van het water en de dieprode canyon is adembenemend. Om bij deze watervallen te komen, moet je wel eerst zo’n zestien kilometer wandelen vanaf de Hualapai Hilltop.  

Houd er rekening mee dat je deze wandeling niet zomaar in een dag doet. Het is aanbevolen om tenminste een nacht bij de watervallen te verblijven. Daarnaast heb je een vergunning nodig voor je verblijf. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid op pad gaat!

6. Monument Valley

Een uitgestrekt woestijnlandschap met roestbruine rotsformaties. Monument Valley is misschien wel een van de meest iconische plaatjes van Amerika. Het silhouet van eenzame rotsen heeft als decor gediend in verschillende Amerikaanse films. Laat je rondleiden door de Navajo-indianen en speel een figurant in je eigen western!

5. The Wave 

In het uiterste noorden van Arizona lijkt het alsof enorme golven versteend zijn in een rotslandschap. The Wave is een bijzonder natuurwonder dat is gevormd is door winderosie.

Door het kwetsbare Navajo-zandsteen mag dit gebied maar door twintig mensen per dag bezocht worden. Om een van deze twintig mensen te zijn, heb je een vergunning nodig. De helft van de beschikbare vergunning wordt uitgegeven via een internetloterij. En de andere helft wordt ter plekke verloot in het Kanab Field Office in Utah.

4. Bryce Canyon 

Roodgekleurde rotspilaren steken boven elkaar uit. De een nog roder dan de andere. Het hangt er maar net vanaf waar de zon staat. Ondanks haar naam is de Bryce Canyon geen echte kloof. Het landschap is ontstaan door een combinatie van winderosie, watererosie en ijserosie. 

Verken het park per auto via de 29 kilometer lange Rim Road en stop bij de uitkijkpunten, waar je uitzicht hebt over het hele park.

3. Half Dome

De groenste natuurparel van West-Amerika is het Yosemite National Park. Met een overvloed aan watervallen, rivieren, steile rotswanden en verschillende wandelpaden is dit park een paradijs voor de avonturier. 

Een van de meest spectaculaire hikes is de beklimming van Yosemite’s meest herkenbare rotsformatie: de Half Dome. De door erosie gevormde halve bol bereik je na een wandeling van ongeveer tien uur op een hoogte van bijna 1.500 meter. 

2. Antelope Canyon

Via een smalle gleuf daal je af totdat de wanden om je heen meters boven je uit steken. Honderden tinten oranje stralen je tegemoet en creëren een spectaculair kleurenspel op de golvende wanden. Welkom in de Antelope Canyon!

De Antelope Canyon bestaat uit de Upper- en de Lower Antelope Canyon. De Lower Antelope Canyon is, zoals de naam doet vermoeden, dieper en langer dan de Upper Antelope Canyon. Beide smalle kloven zijn door erosie van water en modder uitgesleten. Je bezoekt dit bijzondere natuurwonder met een gids.

1. Grand Canyon

Hoeveel je ook leest over de Grand Canyon en hoeveel foto’s je ervan ziet, niets komt in de buurt van de werkelijke schoonheid van deze immense kloof. 

Gedurende miljoenen jaren heeft de Colorado-rivier ervoor gezorgd dat deze kloof van 450 kilometer breed is ontstaan. De Grand Canyon wordt gezien als een van de mooiste natuurlijke wonderen en dat zal je beamen als je zelf aan de rand van de kloof staat.

Wil jij deze natuurwonderen zien tijdens je rondreis door Amerika? Bekijk hier de beste deals naar Amerika. 

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors