Greer

Greer

door Frans Verhagen

Het dorpje Greer wordt in de gidsen omschreven als een van de mooist gelegen van de Arizona. Het alpine dorpje blijkt een uitstekend alternatief voor de droge woestijn in de buurt van wat treurig steden als Winslow en Holbrooke.

Het klimaat is er fantastisch: lekker weer, schone blauwe lucht en zo. Het is een winterbestemming maar ja, als er een januari en februari weinig sneeuw is, dan komen ze meteen flink in de problemen.

ZELF NAAR Arizona?

Bekijk alle 63 reizen naar Arizona

Ligging Greer

Greer ligt tussen de groene weiden aan de Little Colorado River. Sterker, het is de rivier zelf die door de achtertuin loopt van de lodge. Daar kun je desgewenst fly fishing lessen nemen. Omdat het stadje op 3000 meter hoogte ligt, is er 's winters meestal veel sneeuw en is het 's zomers behaaglijk koel -- een mooie onderbreking als je door die woestijnen bent geploeterd. Weekendje Greer vanuit Phoenix is goed te doen.

Er zijn genoeg wandelpaden voor de liefhebber, uitgezet door het ministerie van Landbouw in de omringende bossen. Het populairste pad is dat naar de top van Mount Baldy, de op één na hoogste piek van Arizona. De berg ligt op de rand van de White Mountain Apache Reservation en is een heilige plek voor de Indianen, en dat betekent dat niet-Apaches niet helemaal tot op de top mogen. Maar de rest van het uitzicht is mooi genoeg.

Hidden Meadow Ranch

Het gaat om de Hidden Meadow Ranch (HMR), die in Moon's Handbook van Arizona nog onterecht als 'Aspen Meadow Ranch' stond aangeduid. Na ± 6 miles rijden door 1 van de bossen rondom Greer vonden we deze ranch letterlijk in een 'Hidden Meadow'. De ranch is sinds een paar jaar in handen van nieuwe eigenaren die een ontspannen rustpunt hebben willen creëren met trefwoorden als persoonlijke aandacht en luxe. HMR is opgezet rondom het principe van de guestranch: all included, dus maaltijden en activiteiten (paardrijden, kanoën, vissen, boogschieten, wandeltochten maken, ritjes met de 'suburban' op zoek naar elanden etc.) zijn bij de prijs inbegrepen. Nu is dit systeem niet nieuw, maar de manier waarop er bij HMR invulling aan wordt gegeven is volgens ons zeer speciaal.

De ranch is niet groot maar dat is juist één van z'n charmes. Er zijn slechts 10 luxe cabins met één welcome-cabin en één guesthouse (lounge, bibliotheek en restaurant). De cabins liggen rondom het guesthouse verspreid en zijn superluxe ingericht. Nu vind je dat soort plekken in de USA natuurlijk wel meer. Wat trof ons dan zo aangenaam op deze plek? De superpersoonlijke aandacht die je van ieder teamlid krijgt, zodat je je werkelijk een gast voelt!

Van de persoonlijke begeleiding tijdens urenlange buitenritten te paard (onze dochter Ellis was verkocht toen ze al die paarden zag!) tot de handgeschreven (!!) welterustenbriefjes bij de turndown-service en van de versgebakken koekjes in het restaurant tot de aandacht waarmee het deel van het team de kinderen bezighoudt terwijl de volwassen gasten genieten van hun viergangendiner: gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. Heeft u ooit bij vertrek uit een accommodatie de vraag gesteld gekregen of u nog een lunchpakket mee wenst voor onderweg?!

De omgeving is prachtig (HMR ligt midden in een prachtig bosgebied) en nodigt zeker uit tot verkennen. Dat weten ze bij HMR en dus staat er bijvoorbeeld voor 's morgens een rit te paard gepland (of met de auto voor wie dat liever wil) naar Knowl Hill, waar de 'vermoeide reiziger' een uitgebreid ontbijt wacht met een werkelijk adembenemend uitzicht: de landerijen van Arizona tot aan de grens van New Mexico toe. 's Middags kan er gevist worden aan het eigen meer, wederom met een smakelijke lunch ter ondersteuning. Wie thuisblijft en liever roomservice wil, kan op de veranda genieten van het eigen uitzicht op de paardencoral. Voor iedereen wat wils dus.

Reizen Arizona

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors