Weer Amerika

Weer Amerika

Vertrek je binnenkort naar de VS? Of ben je je nog aan het oriënteren? Bedenk goed welk gebied je wilt bezoeken, en in welke tijd van het jaar. Je kunt het weer voor de gehele Verenigde Staten namelijk niet samenvatten; het land is zo groot dat er verschillende klimaten gelden. Over het algemeen kan je de VS verdelen in de streken northwest, mid/south, midwest, northeast, southeast en southwest. Northwest, nabij Oregon, is het gebied waar de meeste regen valt. Meer naar beneden in de mid/south regio is het in de zomer warm en droog. Hier liggen onder andere California, Utah en Nevada.

Het weer in Amerika

Het midwest gebied bestaat uit Dakota, Kansas, Illinois, Iowa, Minnesota, Wisconsin, Michigan en Indiana. Het klimaat van Amerika is droog, met warme zomers en koude winters. Ook valt er in de winter veel sneeuw. Meer naar het oosten, in de Northeast, valt er veel neerslag in de vorm van regen. 's Winters valt er naast regen ook veel hagel en sneeuw. Meer naar het zuiden ligt het southeast gebied. Dit gebied is erg droog en het is er, met uitzondering van de winter, erg warm. De streek southwest behoort tot het warmste en meest vochtige gebied van de VS. Hieronder vallen de staten Arizona, New Mexico, Texas en Oklahoma. Stormen en tornado's komen hier regelmatig voor.

ZELF NAAR Amerika?

Bekijk alle 279 reizen naar Amerika

Weersverwachting Amerika

Omdat het weer altijd vlak voor vertek om kan slaan, is het raadzaam om de actuele weersverwachting in de gaten te blijven houden. Gebruik hiervoor een Amerikaanse website, deze zijn vaak meer nauwkeurig dan Nederlandse websites die iets vertellen over het Amerikaanse weer.

Temperatuur

Tijdens het inpakken van je spullen kom je er altijd weer opnieuw achter; je wilt veel te veel kleding meenemen. Door vooraf de te verwachte temperatuur in de gaten te houden, kun je effectiever inpakken. Zo ben je goed voorbereid op de winterse sneeuwbui in New York, of de felle zon in Florida.

Reizen Amerika

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors