Casa Grande

Casa Grande

door Frans Verhagen

Op deze plek lag eens een belangrijk dorp van de Hohokam Indianen. Het was ongeveer een vierkante mijl in omvang. Maar nadat de plek rond 1350 werd verlaten, is slechts één ruïne behouden gebleven: de Casa Grande.

Imposant is dit grote gemeenschapshuis zeker. Het is meer dan tien meter hoog, met wanden van modder die vaak een meter dik zijn. Regen en mensen hebben het bouwwerk wel beschadigd maar nadat het in 1930 werd voorzien van een overkapping, en als monument bescherming genoot, heeft men dat kunnen stopzetten. Het gebouw zelf kan niet worden betreden, maar eromheen lopen geeft een goede indruk.

ZELF NAAR Arizona?

Bekijk alle 53 reizen naar Arizona

De raadsels van Casa Grande

Het is moeilijk voor te stellen dat hier een hoogstaande cultuur leefde, die uit de droge grond genoeg voedingsmiddelen wist te winnen om te overleven. Misschien verrast dat minder als je leest over het feit dat Arizona tot pak weg 1900 eerder te veel dan te weinig water had. Het moet een heel ander landschap geweest zijn. En hoe het er in 1350 uitzag, en waarom de Indianen zijn weggetrokken, blijft een raadsel.

Neem afslag 185 bij Coolidge, vandaar vijftien mijl naar het nationale monument Casa Grande. Op de website van National Park Service vind je meer over de ruïne en andere praktische informatie.

Reizen Arizona

Specialisten Amerika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Amerika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Amerika kenner
Sponsors